Rozdysponowanie taboru
53 Many na żyletki???????
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Zapraszam
- vernalisadonis
No i jeszcze czymś trzeba zastąpić solówki z ITSu.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Solówki z ITS przejmie nowy ajent.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
W tym 6 maluchów.Kacper R3 pisze:53 Many na żyletki???????
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Pod warunkiem, że ZTM taki przetarg w ogóle ogłosi, bo jak na razie tego nie zrobił. A najbliższe na solówki dla ajentów były planowane na koniec 2016 roku.beni pisze:Solówki z ITS przejmie nowy ajent.
Według plotek to osiołki, akurat miały dostać drugie życie w jakimś innym przedsiębiorstwie.beni pisze:W tym 6 maluchów.Kacper R3 pisze:53 Many na żyletki???????
Niby który? Bo przetargu na solówki 12m nie ma.beni pisze:Solówki z ITS przejmie nowy ajent.
A ja żałuję decyzji o kasacji Manów, bo przez to SU15 dalej będą musiały jeździć w tak dużej ilości jak dotychczas. 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Solowki to rozumiem resztki gniotow a przeguby to.najslabsze NG313?
Nawiasem mówiąc, wg moich.danych priorytet kadacyjny mialy miec deskorolki ... Ale słyszałem też ,ze konstrukcja przegubowyvh Manow leci, wiec moze.nyla.zmiana założeń.
Nawiasem mówiąc, wg moich.danych priorytet kadacyjny mialy miec deskorolki ... Ale słyszałem też ,ze konstrukcja przegubowyvh Manow leci, wiec moze.nyla.zmiana założeń.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czyli kratownica su15 okazała się wytrzymalsza niż manów NG313? Niby wiekowo średnio o trzy miesiące są te drugie... Czy przebieg też się liczył?
185 - najlepsza linia w mieście!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Konstrukcja SU15 uwzględnia wpadkę N4020 - a NG313 w Warszawie wcześniej nie jeździły...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zaraz. Po co kasować sprawne, niezbyt stare i niskopodłogowe wozy? Rozumiem, że jeśli któryś z nich ma kratownice w okropnym stanie, połamie się itp. to kasacja jest uzasadniona ekonomicznie, a tak to jest to wyrzucanie pieniędzy podatników w błoto. Moim zdaniem te wozy powinny przejść naprawy w takim zakresie jak 3310, 3362, 3369 i inne wyremontowane na CWSie. Naprawy kratownic wyeliminowałyby najsłabszy punkt tych wozów i pojeździłyby jeszcze ładnych parę lat. Poza tym MZA wzorem z miast zachodniej Europy, albo Lublina powinno takie wozy sprzedawać na wschód lub do innych polskich miast.
Tłokiem w autobusach i dziurami w nawierzchni? Ja jak widzę co rano nabite 527 na Głębockiej po budowie kanalizacji, to się wcale nie dziwię, że MANy nadają się do kasacji...Wiliam pisze:Czy nasze miasto czymś się tak bardzo wyróżnia w warunkach eksploatacji?
Czym Warszawa się wyróżnia? Tylko Paryż i Rzym nas w czymś prześciga a tak bo chyba jest z 3000 skrzyżowań. Dziury tory i przystanki co 30 metrów.
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Zapraszam
Zapraszam
Dasz radę skasować jakiś wysokopodłogowy?konri pisze:Zaraz. Po co kasować sprawne, niezbyt stare i niskopodłogowe wozy?
Najpierw chcesz zajeżdżać autobusy do końca „po co kasować sprawne(...)”, a potem jeszcze je sprzedać?konri pisze: Rozumiem, że jeśli któryś z nich ma kratownice w okropnym stanie, połamie się itp. to kasacja jest uzasadniona ekonomicznie, a tak to jest to wyrzucanie pieniędzy podatników w błoto. Moim zdaniem te wozy powinny przejść naprawy w takim zakresie jak 3310, 3362, 3369 i inne wyremontowane na CWSie. Naprawy kratownic wyeliminowałyby najsłabszy punkt tych wozów i pojeździłyby jeszcze ładnych parę lat. Poza tym MZA wzorem z miast zachodniej Europy, albo Lublina powinno takie wozy sprzedawać na wschód lub do innych polskich miast.
Wypada zastanowić się, czy warto odbudowywać dość stare w końcu wozy. Co innego poprawić za grosze 1 słaby punkt, co innego łatać zmęczony służbą wrak - tu decydować powinno się na podstawie twardych faktów, a nie „wydaje mi się” (dlatego ja nie poważę się sugerować rozwiązań). Sypiący sprzęt każe trzymać większą rezerwę taborową, więcej mechaników. No i robi gorsze wrażenie (brak klimy, malutkie okienka, wizualne zużycie). Warto pamiętać w jakim stanie był nowszy tabor MZA (SU 15, many), jak zaplecze było zmuszone pieścić się z lewarami.