Komunikacja miejska po M2C - plany, projekty
Moderator: Wiliam
Jest bo inaczej albo z Wawra byłyby dwa pasy do skrętu na Rembertów albo nie byłoby idealnej turbiny bez przecinania się torów jazdy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Khe? Układ pasów na wlotach z Grochowskiej i Marsa jest identyczny.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Weźcie se zdjęcia obejrzyjcie, co? http://mapa.um.warszawa.pl/mapaApp1/mapa?service=mapa#
No właśnie obejrzałem i dlatego piszę.
Z jakiej racji 105 nie wróciła na Świętokrzyską? Więc jak jadę z Woli do Ronda ONZ to muszę wysiąść na Rondzie Daszyńskiego i przejechać jedną stację metrem? Albo iść kilometr z przystanku na skrzyżowaniu z Jana Pawła? Bez sensu takie rozwiązanie, zwłaszcza, że nie wróciło 506.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jedz 10.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Z tego co zaobserwowałem linia 178 jest obecnie bardzo dobrze wykorzystywana...
Fatalny jest także przystanek 105 przy Muzeum Powstania (kierunek Browarna), wygląda jak taki PKS-owy:)
Fatalny jest także przystanek 105 przy Muzeum Powstania (kierunek Browarna), wygląda jak taki PKS-owy:)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bo ludzie wywalczyli w konsultacjach, by została bez zmian (tylko rzadziejdev pisze:Z jakiej racji 105 nie wróciła na Świętokrzyską?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Nie jest wcale 300m. Chodzi mi o drogę z przystanku w stronę Browarnej do przystanku tramwajowego w stronę Centralnego. Trochę się idzie.fik pisze:Z przystanku na Grzybowskiej jest 300m, na ONZ z Woli jest 10, 109 i 178.
Głupi ludzieBo ludzie wywalczyli w konsultacjach, by została bez zmian (tylko rzadziej).
- Bastian
- Sułtan Maroka
105 od kilku lat nie ma tej przesiadki, a teraz nagle żyć bez niej nie możesz? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Nagle się okazało, że to jedyna linia jadąca całym ciągiem.Lukasz436 pisze:Z tego co zaobserwowałem linia 178 jest obecnie bardzo dobrze wykorzystywana...
ŁK
Z jednej strony przydałoby się coś na okres przejściowy między otwarciem Prostej i Świętokrzyskiej, a otwarciem M2. Z drugiej, ciężko byłoby wycofać takie cośŁukasz pisze:Nagle się okazało, że to jedyna linia jadąca całym ciągiem.
Ja od dawna powtarzam, że jedynym problemem tej linii jest zbyt mała częstotliwość. Ew. Grodzio.
A nie lepiej po prostu zasilić 178 na najbardziej obłożonym odcinku. Z zasilenia zawsze można zrezygnować. Nawet wtyczki puścić. W rozkładzie nie ma, to się potem nie udowodni, że cokolwiek jeździło. A w razie skarg pasażerów ZTM może udać głupiego i odpowiedzieć, że przecież rozkład się nie zmienił od 1.10.