Zwłaszcza teraz podrażniony Mokotów nie będzie chciał oddać "częstszego 116" w postaci E-2Autobus Czerwon pisze: ↑07 gru 2024, 14:43Sam dobrze wiesz że szansa na częstsze 116 jest niemal zerowa
Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
W odstępach o miesiąc:
- skrócić o przystanek do Placu Zamkowego
- zmienić nazwę na E-116
- dodawać po dwa przystanki
- w jakieś wakacje usunąć "E" z nazwy
Swoją drogą zadać należy sobie pytanie o przyszłość ciągu Miodowa i Bonifraterska: czy potrzebne jest tam coś innego niż linie na ciąg Nowy Świat-Ujazdowskie i dalej na dolny Mokotów (116, 180, 503) - który jest wspierany na równoległym ciągu przez 16?
Kilka lat temu była obrona 178 do placówki przy Konwiktorskiej, ale choć sporo jeżdżę tą linią, to ani na odcinku śródmiejskim, ani na innych niewidomego nie widziałem. Co nie znaczy, że być może jakaś linia "śródmiejska" nie powinna funkcjonować, typu Zachodni(Tunelowa)-Kolejowa-Przyokopowa-trasa wariantowa 178-Konwiktorska. Ale to na inny wątek.
- skrócić o przystanek do Placu Zamkowego
- zmienić nazwę na E-116
- dodawać po dwa przystanki
- w jakieś wakacje usunąć "E" z nazwy
Swoją drogą zadać należy sobie pytanie o przyszłość ciągu Miodowa i Bonifraterska: czy potrzebne jest tam coś innego niż linie na ciąg Nowy Świat-Ujazdowskie i dalej na dolny Mokotów (116, 180, 503) - który jest wspierany na równoległym ciągu przez 16?
Kilka lat temu była obrona 178 do placówki przy Konwiktorskiej, ale choć sporo jeżdżę tą linią, to ani na odcinku śródmiejskim, ani na innych niewidomego nie widziałem. Co nie znaczy, że być może jakaś linia "śródmiejska" nie powinna funkcjonować, typu Zachodni(Tunelowa)-Kolejowa-Przyokopowa-trasa wariantowa 178-Konwiktorska. Ale to na inny wątek.
Jak Ty chcesz dodawać przystanki na E-2? Ile on pomija? 3-4 przystanki.
Zjadłem Spacerową i Hotel Bristol. Pl. Trzech Krzyży nie liczyłem. Nie wiem dlaczego skojarzyło mi się, że była walka o Spacerową i ją też już dodali.
Pl. Trzech Krzyży trzeba liczyć, bo 116 tam staje.
Zgadzam się. Masz rację. Mój błąd.
Założę się, że on nie wie ani jakie były stare trasy, ani jakie są nowe
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mokotów to stan umysłu. Do dziś pamiętam, jak mnie zatroskani radni pytali, jak Góra Kalwaria dojedzie samochodami do centrm jak "my" im zabierzemy po jednym pasie na Sobieskiego.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak jakbyś nie pamiętał, co było na Woli...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
To dlaczego na Woli ZTM się ugiął po 3 tygodniach i zrezygnował ze zmian, a tutaj potrafi jasno powiedzieć, że nie przywróci 131 na poprzednią trasę?
Może inne realia polityczneGeorg pisze:To dlaczego na Woli ZTM się ugiął po 3 tygodniach i zrezygnował ze zmian, a tutaj potrafi jasno powiedzieć, że nie przywróci 131 na poprzednią trasę?
ŁK
<sprawdzić, czy ktoś z Zarządu miasta lub lokalnego oddziału Partii mieszka na Mokotowie>
Na Woli - jak domyślam się - chodziło też o przebudowę Obozowej i Górczewskiej
Na Woli - jak domyślam się - chodziło też o przebudowę Obozowej i Górczewskiej