Jak znam życie, nie da radyhumptyangel pisze: Przy okazji mam nadzieje, że przy czerwcowej rewizji rozkładu puszczą SKM częściej jako składy pojedyncze. Taka opcja jeszcze bardziej by przywaliła KM
SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
Z tego co pamiętam i odczułem na własnej skórze, to najbardziej potrzebował zasilenia kurs o 6.46 z Sulejówka/Miłosnej, tutaj pominięty...solaris8315 pisze:http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4974729.htmlGW pisze:
Tramwaje częściej, ale jesienią. Luźniej w SKM
Jarosław Osowski, 2008-02-28, ostatnia aktualizacja 2008-02-28 20:47
[...]
Od poniedziałku powinien się zmniejszyć tłok Szybkiej Kolei Miejskiej między Pruszkowem, Dworcem Śródmieście a Sulejówkiem. Władze spółki wypożyczyły do PKP Przewozy Regionalne dodatkowe wagony. Dzięki temu tą trasą będą jeździć już trzy podwójne składy. (...), a z Sulejówka m.in. o godz. 6.23, 7.06 i 8.18.
Źródło: Gazeta Wyborcza Stołeczna
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
Nie na każdy. Niech dadzą na ten! A akurat na ten nie dali.Premo pisze:Nie da się na każdy kurs dać podwójniaka.Andrzej pisze:Z tego co pamiętam i odczułem na własnej skórze, to najbardziej potrzebował zasilenia kurs o 6.46 z Sulejówka/Miłosnej, tutaj pominięty...
Albo jak ktoś wyżej zaproponował - rozdzielić wszystkie dwuskłady i dać więcej kursów, ale wiem wiem, nie da się. Nie da się zrobić częstej dobrej komunikacji szynowej z prawdziwego zdarzenia.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
Znów wszystko zrobili pod Pruszków.Premo pisze:Na pozostałe 5 obiegów też nie. A teraz przynajmniej jeszcze większa część pasażerów pojedzie w normalnych warunkachNie na każdy. Niech dadzą na ten! A akurat na ten nie dali.
Z Sulejówka dwuskłady odjeżdżają o godz. 4.28 i 5.22, kiedy nie ma potrzeby.
A kurs 6.46 o godz. 7.00 zatrzymuje się w Rembertowie i nie zabiera wszystkich ludzi.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
Ja też nie. Również nie wyobrażam sobie min podróżnych wchodzacych do składu ze skajem lub tymi niskimi plastikowymi siedzeniami (nie obitymi).Premo pisze:Nie potrafie sobie wyobrazić skajowego/FP klopa w SKM
Spot to raczej nie będzie. Może któraś jednostka z tych pierwszych modernizacji: EN57-1400. A pasażerowie PRów niech sobie na skaju jeżdżą. Wygodniej.
Kiepocie będą w innych mundurach:)
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.