BJ pisze:A ja Trójki od ok. 2 lat nie jestem w stanie słuchać. 24/7 nadęcie i taplanie się we własnej "kultowości". + muzyka, której nie mogę zdzierżyć, ale to już kwestia gustu.
A z tego co pamiętam telefony od słuchaczy i poziom prowadzących w ZDT tak jeszcze z rok temu (ojciec słuchał w samochodzie, teraz też się przerzucił na coś innego), to może nie powiem, że niewiele lepiej niż Eska, ale już niedaleko poziomu ZETki...
Między 7 a 9 w tygodniu polecić mogę Radio WNET na falach Radia Warszawa (106.2 FM).
Po godzinie 9 słuchanie Radia Warszawa jest już niestety raczej niemożliwe :P
A poza tym coraz częściej zdarza mi się znowu włączać Dwójkę. Dzisiaj nawet włączyłem w samochodzie i akurat trafiłem na twórczość Shostakovicha*
*sprostowanie 2 posty niżej.
W Trójce muzyka którą ciężko zdzierżyć?
AMJ - Na Dłoni,
The Chordettes - Mr. Sandman,
Andrzej Rybiński - Pocieszanka,
Queen - Living On My Own
Trójka jeśli chodzi o muzykę, jest bardzo przyzwoita, nie jest tak hipsterska jak radio kampus(w którym nie mogę przekonać się do granej muzyki), a jednocześnie momentami ucieka od oklepanego brzmienia wielkich sław, choć gra ich największe przeboje. Ja nazywam to złotym środkiem, i trochę żałuję że nie mogę tego powiedzieć o audycjach publicystycznych, Manna na przykład bardzo lubię słuchać, bo inteligencji ma tyle co kilogramów(znaczy sporo), lubię Pana Jana który ma ogromną wiedzę na temat muzyki z dawnych lat, i puszcza fajne, i unikatowe przeboje z dawnych lat, natomiast strasznie denerwuje mnie audycja polityczna, która jest za krótka żeby wyczerpać temat, bądź dogłębnie go omówić, a przydługa, żeby wysłuchać do końca tego lania wody. Myślę że największą bolączką trójki jest właśnie polityka, bo reszta audycji jest naprawdę przyjemna do słuchania. W środę na przykład pod wieczór była poruszona twórczość dwóch legendarnych reżyserów, a audycja o legendach muzyki instrumentalnej? a radiowy teatr? Długo mógłbym wymieniać... bardzo lubię to radio, i choć czasem najdzie mnie fetysz na coś innego, to najczęściej słucham trójki. Myślę że warto się przekonać, albo przynajmniej dać szansę temu radiu, jeśli ktoś niespecjalnie lubi trójkowy akcent polityczny, to może włączyć radio po południu, i najgorsze go minie :)
Oczywiście przypominam tylko, że jest to wyłącznie moje spojrzenie na sprawę, i nikomu broń boże nie wmawiam że tak właśnie jest(tzn. że to bezdyskusyjnie najlepsze radio, chociaż ja tak uważam).