Nie, w składach tylko pierwszy wagon dostał taką naklejkę przy II drzwiach.sprinter pisze:I to niestety na obu wagonach. Kiedy metro?
[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
-
Stary Pingwin
A ja się nie zgodzę z Tobą. Wczoraj któryś skład miał naklejki na obu wagonach. To był kurs linii 15, 16:18 z Marymontu. Numeru bocznego nie pamiętam.ashir pisze:Nie, w składach tylko pierwszy wagon dostał taką naklejkę przy II drzwiach.sprinter pisze:I to niestety na obu wagonach. Kiedy metro?
Dla pasażera loterią jest nawet działanie guzików w Swingu (nie patrząc na działanie guzików we wszystkich typach tramwajów)...
Loterią jest dojechanie do celu kursem zjazdowym mimo pełnej informacji...
Pasażer też bierze udział w loterii, gdy kasuje bilet... Od 13 lat ten sam problem, jak kasować jednorazówkę (tak!).
Loterią jest to, czy autobus zatrzyma się na przystanku za dnia, mimo informacji głosowej i wizualnej wszędzie... Raz na sugestię "nie musi pani klikać, toż to stały przystanek" (a mowa była o dworcu Gdańskim) usłyszałem "ale on się czasem nie zatrzymuje.
A my o logikę naklejania logo ZTM będziemy się spierali... Lud to zauważy jak TVN Warszawa o tym napisze...
Loterią jest dojechanie do celu kursem zjazdowym mimo pełnej informacji...
Pasażer też bierze udział w loterii, gdy kasuje bilet... Od 13 lat ten sam problem, jak kasować jednorazówkę (tak!).
Loterią jest to, czy autobus zatrzyma się na przystanku za dnia, mimo informacji głosowej i wizualnej wszędzie... Raz na sugestię "nie musi pani klikać, toż to stały przystanek" (a mowa była o dworcu Gdańskim) usłyszałem "ale on się czasem nie zatrzymuje.
A my o logikę naklejania logo ZTM będziemy się spierali... Lud to zauważy jak TVN Warszawa o tym napisze...
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
A ja mam pytanie, czy w Tramicusach - Pesach 120N kiedyś pojawi się pełna informacja pasażerska - tj. nazwa krańca + przystanki, czy też do końca letniego objazdu będzie tylko straszyć w środku Nazwa krańca "Górczewska Zm. trasy i nic więcej. To nie pierwszy tego typu przypadek. W czasie majowego weekendu gdy zamknięty był przejazd k. dw. centralnego i 33 jeździło z tego co pamiętam Marszałkowską i Stawkami także zaroiło się na tej linii od 120N i także były to tramwaje widmo, bo bez trasy. Pasażerowie w ogóle nie wiedzieli, dokąd te tramwaje jadą. Podobnie teraz Tramicusy pojawiły się w większej liczbie na 10-tce i również przystanków w nim nie uświadczysz. Dlaczego nie napisałem o tym w temacie o Informacji Pasażerskiej? Bo temat wydaje mi się istotniejszy - kiedy jakiś czas temu swing z Mokotowa na 75 jeździł z trasą w odwrotnym kierunku i odwrotnym krańcem i motorowy też zdawał się tym nie przejmować, raczej skupił się na tym, że ktoś "taki jak ja" zwraca uwagę na coś tak nieistotnego ("Najważniejsze, że tramwaj jedzie"). A może Mokotów nie przepada za tymi "nowoczesnymi wynalazkami" po prostu? Bo wielu motorowych z Żoliborza nauczyło się "restartować" przycisk otwierania drzwi, gdy ktoś przez pomyłkę zamiast niego naciśnie przycisk "dla inwalidy", a ci na Mokotowie jakoś nie mogą tego zrobić...
Wracając do wątku braku informacji pasażerskiej na 10 - ciekawe czyja to wina: ZTM-u czy Tramwajów? Może więc ZTM (albo TW bo nie wiem) na przyszłość nie dawałby tak wielu 120N na "trasy zmienione". Gdy jeżdżą po stałej trasie, jest większa szansa, że będzie wyświetlał poprawnie przystanki.
Wracając do wątku braku informacji pasażerskiej na 10 - ciekawe czyja to wina: ZTM-u czy Tramwajów? Może więc ZTM (albo TW bo nie wiem) na przyszłość nie dawałby tak wielu 120N na "trasy zmienione". Gdy jeżdżą po stałej trasie, jest większa szansa, że będzie wyświetlał poprawnie przystanki.
Za obsługę BUSE odpowiadają zasadniczo TW.fraktal pisze:czy w Tramicusach - Pesach 120N kiedyś pojawi się pełna informacja pasażerska - tj. nazwa krańca + przystanki, czy też do końca letniego objazdu będzie tylko straszyć w środku Nazwa krańca "Górczewska Zm. trasy i nic więcej. To nie pierwszy tego typu przypadek. W czasie majowego weekendu gdy zamknięty był przejazd k. dw. centralnego i 33 jeździło z tego co pamiętam Marszałkowską i Stawkami także zaroiło się na tej linii od 120N i także były to tramwaje widmo, bo bez trasy. Pasażerowie w ogóle nie wiedzieli, dokąd te tramwaje jadą. Podobnie teraz Tramicusy pojawiły się w większej liczbie na 10-tce i również przystanków w nim nie uświadczysz.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Zasadniczo BUSE miało być podobno wyeliminowane z tramwajów,nawet gdzieś już było o tym wspomniane-na tym forum.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
fraktal pisze:kiedy jakiś czas temu swing z Mokotowa na 75 jeździł z trasą w odwrotnym kierunku i odwrotnym krańcem i motorowy też zdawał się tym nie przejmować,
Taborowy + brygada + godzina i skarga wiadomo gdzie.
Nie chcą. Uczą pasażerów pomyślenia przy klepaniu przycisków. I nie jest regułą z której są zajezdni.fraktal pisze:wielu motorowych z Żoliborza nauczyło się "restartować" przycisk otwierania drzwi, gdy ktoś przez pomyłkę zamiast niego naciśnie przycisk "dla inwalidy", a ci na Mokotowie jakoś nie mogą tego zrobić...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.