Stacje radiowe
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Już za kilka dni zacznie się radiowa apokalipsa

Rzadko kiedy obecnie zdarza mi się włączać radio (przeważnie na wiadomości i publicystykę), to teraz chyba będę wyłącznie na to włączał. Bo normalnej audycji nie da się słuchać z takim natężeniem polskiej szmiry jednego sezonu. Oczywiście nie twierdzę, że w Polsce nie ma porządnych zespołów, tylko jakoś wątpię, że nagle ich zauważą - ot, będą kupować to, co tanie i popularne. Czyli wyjdzie jak zwykle.W 2013 r. co najmniej połowę polskojęzycznych piosenek stacje radiowe mają nadawać w godzinach 5-24. Obowiązkiem nie będą objęte m.in. programy wyspecjalizowane, dla których brak jest wystarczającej liczby audycji wytworzonych pierwotnie w języku polskim.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
Są stacje i staje. Nie musisz słuchać Eski, gdzie na pewno jakąś szmirę puszcząWolfchen pisze:Rzadko kiedy obecnie zdarza mi się włączać radio (przeważnie na wiadomości i publicystykę), to teraz chyba będę wyłącznie na to włączał. Bo normalnej audycji nie da się słuchać z takim natężeniem polskiej szmiry jednego sezonu. Oczywiście nie twierdzę, że w Polsce nie ma porządnych zespołów, tylko jakoś wątpię, że nagle ich zauważą - ot, będą kupować to, co tanie i popularne
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jak to mówił Olek Ostrowski... (cytat z pamięci): długie blablanie psuje dobre granieWolfchen pisze:Rzadko kiedy obecnie zdarza mi się włączać radio (przeważnie na wiadomości i publicystykę),
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A widzisz, to trochę inaczej niż u mnie. Ja ostatnio 50% Antyradio, 40% Eska Rock (bo w niektórych godzinach Antyradia nie zdzierżę, no i Wojewódzki ze Stuhrem/Szulim mi pasują, Mozil powinien sam się kneblować przed wejściem do siedziby radia), 10% RMF FM. Przy czym najbardziej wkurza mnie blablanie w RMF.Wolfchen pisze:U mnie 90% RMF, 8% RDC, 2% pozostałeMeWa pisze:Są stacje i staje.
Podziwiam cię za to, serioSzeregowy_Równoległy pisze:10% RMF FM
Nie byłbym w stanie wytrzymać dłużej niż godziny przy tej stacji.
I nie chodzi nawet o muzykę, która jest niezbyt ambitna, ale jako "wypełniacz" czasem się sprawdza. Chodzi o ten pieprzony konkurs "Wielka Kumulacja", o którym tylko jest mowa na antenie.
ZETka to muzycznie prawie to samo co RMF, ale jakoś lepiej zaserwowane i jeśli jestem poza zasięgiem stacji dostępnych w Warszawie, to z braku laku wybieram ZETkę.
A w Warszawie różnie - czasami PiN, czasami Roxy, czasami Złote Przeboje, ale zdarzają się również wypady w najczarniejsze otchłanie eteru spod znaku Eski i RMF Maxxx. Ale to raczej tylko jak jadę gdzieś samochodem i akurat mam ochotę na łupaninę.
A dla tych, którzy mają podobnie jak ja alergię na polską muzyką spod znaku Bajmu albo Feela, to chyba jednak najlepsze będą stacje rockowe, bo tam przynajmniej przeważnie jeśli leci coś polskiego, to w miarę dobrego rockowego. Choć w Esce Rock słyszałem straszne rzeczy, więc może bardziej Roxy.
Dokładnieradeom pisze:Włączcie sobie Radio Nostalgia, w czasie jazdy samochodem się świetnie sprawdza i nie tylko
Dzisiaj stojąc na światłach do skrętu w lewo z Marszałkowskiej w Królewską włączyłem to cudo i leciała najprawdziwsza "Pszczółka Maja". Podkręciłem nieco, aby również pan motorniczy z 18 słyszał. Tylko się uśmiechnął
Ja mam niezawodny patent - na ogół słucham z mp3. Radio to rzadkość, ale jak już, to patrz post #1611BJ pisze:A dla tych, którzy mają podobnie jak ja alergię na polską muzyką spod znaku Bajmu albo Feela, to chyba jednak najlepsze będą stacje rockowe, bo tam przynajmniej przeważnie jeśli leci coś polskiego, to w miarę dobrego rockowego.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Też słucham Roxy dla niebanalnej muzyki i niektórych audycji autorskich.
Dziwi mnie od lat, że to radio, chociaż należy do koncernu medialnego, jest tak słabe technicznie. Na przykład zdarza się, że prowadzący audycję mówi tak cicho, że praktycznie nie słychać (a muzyka idzie głośno). Amatorszczyzna.
Dziwi mnie od lat, że to radio, chociaż należy do koncernu medialnego, jest tak słabe technicznie. Na przykład zdarza się, że prowadzący audycję mówi tak cicho, że praktycznie nie słychać (a muzyka idzie głośno). Amatorszczyzna.