Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
Dziś rozkłady sie pojawiły na stronie ZTM to każdy wie... ja napisze tak:
E4/E8
510 dlaczego ta linia jeździ co 20 minut w szczycie A Wczoraj z kumplem pojechałem na Nowodwory 510 z Centralnego. Już na samej pętli było dużo ludzi, przy Arkadii wsiadło jeszcze więcej ... wnioskować można że autobus był pełny ... linia ta jest szybsza od takiego 508 czy E4 i ja napiszę tak linia 510 powinna zabrać trochę brygad z 508 i wzmocnić sobie częstotliość ...czyli:
508 10/10/10
510 10/15/20
natomiast plus dla ZTM że 510 normalnie jeździ w weekendy
E4/E8
510 dlaczego ta linia jeździ co 20 minut w szczycie A Wczoraj z kumplem pojechałem na Nowodwory 510 z Centralnego. Już na samej pętli było dużo ludzi, przy Arkadii wsiadło jeszcze więcej ... wnioskować można że autobus był pełny ... linia ta jest szybsza od takiego 508 czy E4 i ja napiszę tak linia 510 powinna zabrać trochę brygad z 508 i wzmocnić sobie częstotliość ...czyli:
508 10/10/10
510 10/15/20
natomiast plus dla ZTM że 510 normalnie jeździ w weekendy
nie na JP II tylko na trasie AK jak i na mościegeograf pisze:O matko, w którym miejscu?! Na JP II jest szybsza?
widać że lubisz drałować, inni nie zabardzo więc 510 powinno dorównać częstotliwości 508... zapomniałem dodać że wczoraj widziałem 5 razy linie 508 w kierunku Nowodwory i pasażerów dużo mniej niż w takim 510geograf pisze:Ponieważ 508 jeździ częściej, a z autobusów tej linii można się przesiąść do 17-tki na przystanku PARK KASKADA lub METRO MARYMONT.
Że jak? Rozkładowe czasy przelotu są takie same dla 508 i 510.195 pisze:nie na JP II tylko na trasie AK jak i na mościegeograf pisze:O matko, w którym miejscu?! Na JP II jest szybsza?
I wozić muszki? Skoro wóz co 20 jest pełen, to nie oznacza, że jeżdżący co 10 będzie równie dobrze zapełniony.195 pisze:510 powinno dorównać częstotliwości 508...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Nie lubię stać w korku, a 510 stoi w takim na JP II w godzinach szczytu - pakowanie większej ilości wozów w korek jest bez sensu (co pokazują samo Pasażerowie przesiadając się do tramwajów).195 pisze:widać że lubisz drałować, inni nie zabardzo więc 510 powinno dorównać częstotliwości 508...
Zauważ, że 510 kursuje częściej w szczycie B, co powinno zadowolić powracających np. z Arkadii (faktycznie popołudniami 510 potrafi podjechać prawie pełne na Marymont...)
510 przed wakacjami jeździło w szczycie A co 7min. Było przepełnione. W wakacje jeździ co 15min, przepełnione nie jest, ale to akurat nic dziwnego. Gratuluję komuś wielce inteligentnego pomysłu z częstotliwością co 20min.
Naprawdę rozumiem, że za wszelką cenę chcecie upychać ludzi do 17, ale, na litość boską, jej częstotliwość wcale się nie zwiększyła, a na niską frekwencję ta linia nie narzeka.
Argument, że 510 stoi w korkach - fakt, stoi. Lecz korki nie są wcale masakrycznie duże, poza tym, skoro linia jeździ pełna i ludzie chcą stać w korkach, to po co na siłę utrudniać im życie?
Ciekaw jestem, czy takie obniżenie częstotliwości jest efektem jakichkolwiek realnych badań napełnień, czy też może kierowane jest przypuszczeniami "specjalisty" z ZTMu?
Naprawdę rozumiem, że za wszelką cenę chcecie upychać ludzi do 17, ale, na litość boską, jej częstotliwość wcale się nie zwiększyła, a na niską frekwencję ta linia nie narzeka.
Argument, że 510 stoi w korkach - fakt, stoi. Lecz korki nie są wcale masakrycznie duże, poza tym, skoro linia jeździ pełna i ludzie chcą stać w korkach, to po co na siłę utrudniać im życie?
Ciekaw jestem, czy takie obniżenie częstotliwości jest efektem jakichkolwiek realnych badań napełnień, czy też może kierowane jest przypuszczeniami "specjalisty" z ZTMu?
noidea
Nie wiem czy dobrze wstawiam, ale w rozkładach ZTM jest taki kwiatek... http://www.ztm.waw.pl/baza/20080901/PRZYST/1312.HTM
ZTM już przegiął z 510, szkoda słów i wszelkiej dyskusji na temat...
Częstotliwość w szczycie porannym co 20 minut to jest przesada. Po południu linia 510 też jeździ co 15 zamiast co 12 minut przed wakacjami
Zmuszanie ludzi to korzystania z jednej alternatywy komunikacji 508+metro lub 508+tramwaj według mnie jest żenujące wiadomo że za rok, może półtora już nikt nie będzie pamiętał że było coś takiego jak 510 i 503, bo te linie będą na pewno krok po kroku ograniczane aż w końcu ktoś je zlikwiduje
[ Dodano: Pią 29 Sie, 2008 16:21 ]
Częstotliwość w szczycie porannym co 20 minut to jest przesada. Po południu linia 510 też jeździ co 15 zamiast co 12 minut przed wakacjami
Zmuszanie ludzi to korzystania z jednej alternatywy komunikacji 508+metro lub 508+tramwaj według mnie jest żenujące wiadomo że za rok, może półtora już nikt nie będzie pamiętał że było coś takiego jak 510 i 503, bo te linie będą na pewno krok po kroku ograniczane aż w końcu ktoś je zlikwiduje
[ Dodano: Pią 29 Sie, 2008 16:21 ]
zgadzam sie szkoda że tylko jeden plusnatomiast plus dla ZTM że 510 normalnie jeździ w weekendy
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale co ty opowiadasz?pawcio pisze:Bo póki co linie typu 200 są liniami zastępczymi. Dopóki nie będzie nowego rozporządzenia dyrektora ZTM na temat kategorii linii.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- tarantula01
- Kontakt:
A kto ułożył taki wspaniały czas przejazdu dla E-4 na odcinku Tarchomin - Białołęka-Ratusz? 4 min i od Ratusza do Ekspresowej (3 min)? Cały odcinek dawne E-4 robiło w 5 min. Teraz w 7 I czasy powrotne. Że co? 21 minut maks dla E-4 i 23 dla E-8? Korek na trasie AK w szczycie B = normalny czas przejazdu tych linii co najmniej 33 i 35 minut. A maks, to będzie ze 40 nawet.195 pisze:E4/E8