Modernizacja Linii Średnicowej
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Gdyby na Prymasa miał być buspas, to by był, co tu zmieni budowa tramwaju?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Katastrofa spowoduje odbudowę po śladzie albo, co jeszcze gorsze, tymczasowe odbudowanie wiaduktów z modułów wojskowych mostów składanych
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jeśli po śladzie, to p.o. Ochota nie wędruje na wysokość Głównego i zapominamy o wygodnym zejściu z przystanków tramwajowych. Ale skoro tunele mają zacząć służyć za schrony, to i ta koncepcja mogła odjechać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No w schrony z tuneli Średnicy to ja za cholerę nie wierzę, bo za płytko są, brzmi jak wymówka i tyle.
Choć z przejścia podziemnego z Centralnego pod Śródmieściem i do metra, które będzie na poziomie -2, to może i tak.
Choć z przejścia podziemnego z Centralnego pod Śródmieściem i do metra, które będzie na poziomie -2, to może i tak.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... szawy.htmlEwakuacja autobusów z niewidocznego wiaduktu w centrum Warszawy. Doczeka remontu linii średnicowej czy się zawali?
Remont Średnicy nigdy się nie rozpocznie...
Dzisiejsza Wyborcza donosi, ze stan wiaduktu na Towarowej znacząco się pogorszył i urzędnicy stwierdzili, ze nie można juz dłużej czekać na przeciągający sie remont średnicy. Nie mniej dalej brak jakichkolwiek wiążących deklaracji.

Trochę wierszówka (srsly, zero nowych informacji), a trochę przypomnienie tematu:
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... czeka.html
Ergo: ZDM jednak nie będzie czekał na remont Średnicy i sam zaczyna działać przy remoncie wiaduktu przy Towarowej. Przy okazji dochodzą dodatkowe okoliczności (jak stacja M4) itp. itd. Ciekawe czy wiadukt w końcu się zawali...
EDIT: mój umysł chyba sprzęgł się z umysłem Bywalca, skoro równolegle postanowiliśmy wrzucić coś o wiadukcie... (creepy AF)
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... czeka.html
Ergo: ZDM jednak nie będzie czekał na remont Średnicy i sam zaczyna działać przy remoncie wiaduktu przy Towarowej. Przy okazji dochodzą dodatkowe okoliczności (jak stacja M4) itp. itd. Ciekawe czy wiadukt w końcu się zawali...
EDIT: mój umysł chyba sprzęgł się z umysłem Bywalca, skoro równolegle postanowiliśmy wrzucić coś o wiadukcie... (creepy AF)
No to jest porażka, że nie zrobili tego łącznika od razu do Kasprzaka w jakiejkolwiek postaci.Wiliam pisze:A już się nastawiałem na objazd 1 przez Zachodni.
Btw, Zetka powinna jeździć Kolejową do kładki.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To akurat najmniejszy problem, jest Skierniewicka, jest Rondo ONZ... myślę, że jednak brak Krzyżanowskiego jest tutaj ważniejszy odrobinę 
8-16 listopada będzie montowany trapez po wschodniej stronie DWC. Myślicie, że to ma szansę się skończyć w takim zakresie, czy zaraz zamkną całość?
ŁK
A jest projekt, rozstrzygnięty przetarg na wschodnią część? Żeby wiadukt na Towarowej nie pokrzyżował planów...