Obserwacje Brygadowe
Moderator: vernalisadonis
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dantte się wypowiedział u siebie, więc tutaj też tę zasadę zaszczepimy, bo jest mądra, a mądre rozwiązania należy upowszechniać: Linki umieszczane na podforum "Obserwacje Brygadowe" mają być opisywane. Umieszczenie nieopisanego linku z automatu karane będzie punktem.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nowości zdążyły się zadomowić i już nowościami nie są. Aktualnie w "Autobusowych nowościach taborowych" nie wypisujemy niczego. Bawcie się grzecznie, dzieciaczki
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
W temacie "Tramwaje na wymarciu i najnowsze" zaszły pewne zmiany:
- Wypisujemy tylko cztery szczeniaki, znaczy 3827-3830.
- Na wniosek Użytkowników rozszerzyłem listę wozów umierających
Zaszła też zmiana w "Dziwadłach tramwajowych":
- Dopisałem punkt dotyczący 134N. Szczeniaki dostały planowe przydziały, więc jak będą się szlajały gdzieś indziej, niż powinny, to wtedy są dziwadłami i tam należy je wypisywać. Dodam też, że jest pewna pula brygad, na których rozkładowo niskiej podłogi nie ma, a 134N jeździć mogą. Weźcie to pod uwagę wypisując nieplanowe 134N.
- Wypisujemy tylko cztery szczeniaki, znaczy 3827-3830.
- Na wniosek Użytkowników rozszerzyłem listę wozów umierających
Zaszła też zmiana w "Dziwadłach tramwajowych":
- Dopisałem punkt dotyczący 134N. Szczeniaki dostały planowe przydziały, więc jak będą się szlajały gdzieś indziej, niż powinny, to wtedy są dziwadłami i tam należy je wypisywać. Dodam też, że jest pewna pula brygad, na których rozkładowo niskiej podłogi nie ma, a 134N jeździć mogą. Weźcie to pod uwagę wypisując nieplanowe 134N.
Podrzuciłem posty z UK o chwilowym zawieszeniu 740 do Wypadków i Awarii.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A zastanawiałem się kto mi tu spamuje...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Pojawił się problem z miejscem, w którym wypisywać powinno się tramwajowe zabytki, więc jest i rozwiązanie: Wozy zabytkowe wypisujcie w temacie "Tramwaje na wymarciu i najnowsze".
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Proszę o zaznaczanie opcji "Nie łącz z poprzednim postem". Bo inaczej robi się bajzel taki, jak aktualnie w "Tramwajach na wymarciu" robi Kelly, czy w "Ginących gatunkach" regularnie robi MiłosnikKomunikacji. Łączą się wypowiedzi z dwóch różnych dni, a sami jakoś nie wpadliście na to, że może to powodować pewną nieczytelność przekazu.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Zaktualizowałem listę ginących tramwajów, zmieniły się też zasady w "Wypadkach i awariach". Uwagi proszę zgłaszać przez odpowiedni temat, a użytkownicy bardziej skryci mogą korzystać z PW. Proszę o zapoznanie się ze zmianami. Szczegóły w pierwszych postach wymienionych tematów. Bawcie się grzecznie.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Uprzejmie zawiadamia się, że kończymy wypisywanie Ursusów i wozów PKS w temacie z nowościami.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Pojawił się temat cmentarny. Bawcie się grzecznie.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
W trosce o jakość materiałów i donosów prezentowanych na podforum "Obserwacje Brygadowe" wprowadza się zasadę, wedle której Użytkownik, pragnący pisać na podforum "Obserwacje Brygadowe", musi popełnić przynajmniej 10 postów na innych podforach, zanim otrzyma prawo pisania w "Obserwacjach". Zasada ma wyplenić z "Obserwacji" Użytkowników, którzy nie mają nic do powiedzenia, a jedynie spamują serwer i skrzynkę moderatorstwa.
Bawcie się grzecznie, pozdrawiam.
Bawcie się grzecznie, pozdrawiam.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
SU 15 zostały uznane za ginące, więc można je wypisywać w stosownym temacie.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Do listy ginących gatunków dopisane zostały Jelcze Mastero. Miłej zabawy.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Do listy ginących gatunków dopisane zostały parchate, przebrzydłe, antypasażerskie MANy NG 313. Z listy zniknęły SU15.