Wyjazdy i zjazdy przez caĹe miasto... (d. Zjaaaaaaazd)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Proporcjonalnie do tego, jakie znaczenie mają dojazdy w ogólnej liczbie kilometrów, jakie wykonują. Czyli różnica raczej gigantyczna by nie była.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
jacek
- Zbanowany
Otóz to, wlasnie dlatego przed przystapieniem do przetargu przewoznik powinien miec swiadomośc, jakie linie przypadna mu w obsludze, w celu przekalkulowania kosztow dojazdów, a takze kosztów obslugowych poszczegolnych lini.Bastian pisze:Pytanie, jak przewoźnicy kalkulowaliby cenę wozokilometra, gdyby mieli gwarancję, że nie trafią im się takie kwiatki.
Gdyby takie info posiadał łatwiej by mu bylo testowac poszczególne wozy, na poszczególnych trasach,a co za tym idzie łatwiej wyliczyć wozokilometr i koszty utrzymania taboru.
[ Dodano: 2007-10-04, 23:02 ]
Pieniążki kazdy potrafi liczyc, wiec aby to zrobić to trzeba wiedzieć co liczyć, a nie tylko domniemywać że bedzie co liczyćFlash8222 pisze:Qrde, szukacie dziury w całym... ZTM ogłosił przetarg na świadczenie usług w grupie północ i przewoźnik dająć stawkę w przetargu liczył a przynamniej powinien liczyć się z takimi wyjazdami/zjazdami...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Różne pojazdy już widywałem na Rakowieckiej, ale jeszcze nie zjazdowe 171...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- R-9 Chełmska
- Bastian
- Sułtan Maroka
A w zasadzie to czemu on jedzie z oznakowaniem 171, a nie jako PT?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- R-9 Chełmska
- R-9 Chełmska
To nie nas na forum się pytaj, tylko swoich znajomych w ZTMie. Takie jest zamówienie i kierowcy nie zastanawiając się nad powodami tej decyzji jeżdżą, jak mają jeździć... A dlaczego tak ma być, to nie wiem - ja nie widzę racjonalnych powodów. Przypadek 171 jest akurat marny, ale ja nieraz widziałem ludzi chcących wejść do 180/522 zjeżdżających na pusto na Chełmską, ale z numerem linii na wyświetlaczu...Bastian pisze:Jeszcze raz: czemu?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wszyscy są na forum, więc równie dobrze mogę ich pytać tutajR-9 Chełmska pisze:To nie nas na forum się pytaj, tylko swoich znajomych w ZTMie.