MAN NG313 vs Solaris Urbino 18
-
Ikarus 5780
IMHO zdecydowanie lepszy Man, bo solidniejszy.
-
prosper5250
Wczoraj wreszcie miałem okazję usiąść za sterami U18 w wersji 81XX (oczywiście na postoju tylko, rzecz jasna, więc mam już porównanie z NG313) i niestety dla mnie nie ulega najmniejszym wątpliwościom, że miejsce pracy kierowcy jest wygodniejsze w autobusie lwa (po pierwsze fotel)... Owszem, jest w Urbino jakby przestronniej ale wszystko sprawia wrażenie "rozlazłego"... Nie wiem dlaczego większość (piszących tu kierowców) wskazuje jako jeden z największych mankamentów, manowską deskę rozdzielczą - dla mnie jest pod każdym względem lepsza! Kierowca z którym się woziłem wspomniał, że miał okazję pojechać w międzynarodową trasę Vacanzą i mimo, że ceni sobie miejskie Urbino, to nie spodziewał się AŻ TAK OGROMNEJ różnicy pomiędzy tymi dwoma seriami (miał na myśli trójosiowce: Urbino15 - Vacanza), więc przy okazji dodaję tu kolejny minus solarisowemu sztywniakowi...
Mój osobisty wybór to Solaris. Tak samo nie będę się nad tym rozwodził. Może dlatego, że z Solarisami mam do czynienia na co dzień, a z Manami od święta.
W ogóle podoba mi się wnętrze Solarisów. W MANie w środku ciasno jakoś.
Nie patrzę na to oczywiście pod kątem technicznym, bo kierowcą przecież nie jestem.
W ogóle podoba mi się wnętrze Solarisów. W MANie w środku ciasno jakoś.
Nie patrzę na to oczywiście pod kątem technicznym, bo kierowcą przecież nie jestem.
- kulikowski
Twierdzisz, że w MANach fotel jest lepszy niż w U18 z 2007? Robisz się śmieszny...prosper5250 pisze:Wczoraj wreszcie miałem okazję usiąść za sterami U18 w wersji 81XX (oczywiście na postoju tylko, rzecz jasna, więc mam już porównanie z NG313) i niestety dla mnie nie ulega najmniejszym wątpliwościom, że miejsce pracy kierowcy jest wygodniejsze w autobusie niemieckim (po pierwsze fotel)...
-
prosper5250
Jakieś zakłócenia mam na linii, możesz powtórzyć, cholerny internet! A nie, przecież kliknąłem przy Twoim wpisie IGNORUJ...
No bo jak tu gadać z facetem, który twierdzi, że wie lepiej co poczuła moja dupa... Wczoraj gościu wmawiał mi, że wie lepiej gdzie ja widziałem autobus a dzisiaj to... Co tu się dzieje!?
No bo jak tu gadać z facetem, który twierdzi, że wie lepiej co poczuła moja dupa... Wczoraj gościu wmawiał mi, że wie lepiej gdzie ja widziałem autobus a dzisiaj to... Co tu się dzieje!?
Proste że jest lepszyFlash8222 pisze:Twierdzisz, że w MANach fotel jest lepszy niż w U18 z 2007? Robisz się śmieszny...
Tylko trzeba go dobrze ustawić chyba że nie posiadasz takiej umiejętności
co kto lubi, znam takich, którzy wolą fotele starszej generacji - zastosowane w SU15 czy MANach, znam też sporo osób, skłaniających się ku nowszym, oferującym mnóstwo możliwości regulacji. Na tyle, na ile dane mi było siedzieć na obu typach foteli, wolę te nowsze - no ale można rzec, że jestem ciut mało reprezentatywny 
noidea
-
prosper5250
W związku z zaistniałą sytuacją - przywołuję temat. Osobiście jednak uważam, iż został już wyczerpany. Zachęcam natomiast do wzięcia udziału w ankiecie!