[KM] Górny Mokotów
Moderator: Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Solbusy, bardzo zacne autobusy ... 
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
-
michael112
Nie podoba mi się to 318 tylko w dni powszednie. To już nic nie będzie na Kazimierzowskiej w weekendy oraz w DP po 20 (akurat wtedy, kiedy iść w tych rejonach piechotą może być lekko niebezpiecznie). W dodatku przy tej częstotliwości i tej trasie - to będzie jeszcze bardziej donikąd niż 218, bo z obu stron - nadaje się tylko jako dowozówka do metra, ale znów - patrząc na częstotliwość to będzie marna dowozówka. A myślałem, że wraz ze skierowaniem 218 będzie nowa jakość jeśli chodzi o komunikację na Kazimierzowskiej.
Z drugiej strony, fajną historię ma ta linia 218. Próbowali pchać ją na Domaniewską, na Kazimierzowską - nic z tego! Wróciła na tą trasę, na której była na początku
EDIT: Trochę przy okazji: Drobną rekompensatę można by uzyskać, gdyby na ul. Malczewskiego pojawiły się przystanki u zbiegu z ul. Krasickiego. Wtedy ten przystanek mogłoby obsługiwać 218 (w jedną stronę) i 222 (w obie strony) i prawdopodobnie ta relacja byłaby dla tego zespołu częściej wykorzystywana niż na ul. Krasickiego.
Teoretycznie to samo by można powiedzieć o ewentualnym uruchomieniu przystanku WIELICKA dla 210/218 w kierunku wschodnim, ale coś mi się widzi, że to akurat nie miałoby sensu ze względu na odległość od KRÓLIKARNI.
Z drugiej strony, fajną historię ma ta linia 218. Próbowali pchać ją na Domaniewską, na Kazimierzowską - nic z tego! Wróciła na tą trasę, na której była na początku
EDIT: Trochę przy okazji: Drobną rekompensatę można by uzyskać, gdyby na ul. Malczewskiego pojawiły się przystanki u zbiegu z ul. Krasickiego. Wtedy ten przystanek mogłoby obsługiwać 218 (w jedną stronę) i 222 (w obie strony) i prawdopodobnie ta relacja byłaby dla tego zespołu częściej wykorzystywana niż na ul. Krasickiego.
Teoretycznie to samo by można powiedzieć o ewentualnym uruchomieniu przystanku WIELICKA dla 210/218 w kierunku wschodnim, ale coś mi się widzi, że to akurat nie miałoby sensu ze względu na odległość od KRÓLIKARNI.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
-
bartoni722
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
-
michael112
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ja przerzuciłem posty na temat 218 i 318 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Akurat ciąg Kazimierzowskiej jest na tyle blisko Puławskiej i Niepodległości, że na rozsądną ofertę nie ma szans. Sąsiedzi wszystko zasysają. Więc po co tworzyć potworki?michael112 pisze:No właśnie. Tylko że takie postępowanie jest karygodne w stosunku do jedynej linii na jakimś ciągu!
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dokładnie. Tam w ogóle nie powinno być autobusu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
(A może jeszcze przy okazji temat na jakiś bardziej neutralny zmienicie?
)
Anyway, nie wiem, co z tą Kazimierzowską zrobić. Dowozówka do metra w środku miasta co 30 minut jest kompletnie bez sensu, na całym ciągu jest bodajże jeden przystanek bez obsługi liniami z ciągów poprzecznych, na Rakowieckiej autobusy tylko przeszkadzają...
Gdyby tam była linia co 10 minut co najmniej do dworca, to zapewne by się pasażerowie znaleźli, ale czy warto w ten sposób pasażerów z metra podbierać?
Anyway, nie wiem, co z tą Kazimierzowską zrobić. Dowozówka do metra w środku miasta co 30 minut jest kompletnie bez sensu, na całym ciągu jest bodajże jeden przystanek bez obsługi liniami z ciągów poprzecznych, na Rakowieckiej autobusy tylko przeszkadzają...
Gdyby tam była linia co 10 minut co najmniej do dworca, to zapewne by się pasażerowie znaleźli, ale czy warto w ten sposób pasażerów z metra podbierać?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Była szansa raz a dobrze to sprawdzić, robiąc przystanki przy metrze. Teraz możemy na ten temat dyskutować do upadłegopawcio pisze:Akurat ciąg Kazimierzowskiej jest na tyle blisko Puławskiej i Niepodległości, że na rozsądną ofertę nie ma szans.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow