Trasa i Most Północny

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 sie 2007, 17:46

Niepokojące są wieści o torowisku między jezdniami, chociaż rysunki za prezydentem tego nie potwierdzają...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 wrz 2007, 14:57

Czemu niepokojące?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 wrz 2007, 15:06

Bo zwiększa ilość kolizji na węzłach (poza Wisłozdradą), które nie będą w pełni bezkolizyjne tylko jakieś kara. Widzę, że po urlopie już?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 wrz 2007, 15:44

Po urlopie, teraz parę dni na odrobienie forumowych zaległości w lekturze.

Niewątpliwie to przebieg kolizyjny, ale jaki inny (niż między jezdniami) wchodził w rachubę?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Tm

Post autor: Tm » 03 wrz 2007, 17:18

Bastian pisze:Niewątpliwie to przebieg kolizyjny, ale jaki inny (niż między jezdniami) wchodził w rachubę?
z boku jezdni
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 wrz 2007, 17:39

No to przecież z boku też by był kolizyjny - z wlotami z tej strony.

Tm

Post autor: Tm » 03 wrz 2007, 17:53

Bastian pisze:No to przecież z boku też by był kolizyjny - z wlotami z tej strony.
po pierwsze ale wloty to nie jezdnia główna, po drugie jakie wloty? co dochodziłoby do TMP na odcinku wspólnym z tramwajem? bo na Tarchominie odbijałby chyba w pierwszą napotkaną ulicę, nie wiem jak na lewym brzegu

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 wrz 2007, 17:54

No to w takim razie o jakiej kolizyjności mówimy w przypadku torów między jezdniami, skoro i tak nie będzie skrzyżowań?

Tm

Post autor: Tm » 03 wrz 2007, 18:04

Bastian pisze:No to w takim razie o jakiej kolizyjności mówimy w przypadku torów między jezdniami, skoro i tak nie będzie skrzyżowań?
musi między te jezdnie wjechać, czyli przeciąć się z jedną z nich

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 03 wrz 2007, 19:07

A w ogóle coś ruszyło z przetargiem na Most?
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 wrz 2007, 19:32

Tm pisze:
Bastian pisze:No to w takim razie o jakiej kolizyjności mówimy w przypadku torów między jezdniami, skoro i tak nie będzie skrzyżowań?
musi między te jezdnie wjechać, czyli przeciąć się z jedną z nich
Chcesz powiedzieć, że to skrzyżowanie będzie jednopoziomowe? :shock:
Tm pisze:na Tarchominie odbijałby chyba w pierwszą napotkaną ulicę
No właśnie nie. Przecież najpierw TN, potem Myśliborska, a tramwaj ma bodajże jechać nowym szlakiem na wschód od Myśliborskiej. Nie wiem, jak szczegółowo będą rozwiązane te skrzyżowania, ale choćby to z TN łatwiej jest rozwiązać z tramwajem pośrodku, niż po jednej stronie.

Dodatkowo uważam, że tramwaj pośrodku jest bardziej "rozwojowy" - w oparciu o niego łatwiej moim zdaniem rozwijać kolejne trasy.

Tm

Post autor: Tm » 03 wrz 2007, 20:07

Bastian pisze:Chcesz powiedzieć, że to skrzyżowanie będzie jednopoziomowe? :shock:
nie musi przecinać jezdni głównej
Bastian pisze:Przecież najpierw TN
Trasa Nadwiślańska? to ona ma w końcu powstać? kiedy?

ratraciak
Kontakt:

Post autor: ratraciak » 03 wrz 2007, 20:34

Nie Trasa, ale Trakt Nadwiślański ;)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 wrz 2007, 21:03

Tm pisze:
Bastian pisze:Chcesz powiedzieć, że to skrzyżowanie będzie jednopoziomowe? :shock:
nie musi przecinać jezdni głównej
Albo ja o kozie, zaś ty o wozie, albo ja po prostu nie łapię związku między moim pytaniem i twoją odpowiedzią.

Dalszy ciąg linii tramwajowej będzie połączony z Żeraniem, więc tak, czy tak, jezdnie główne gdzieś muszą zostać przecięte.

Tm pisze:
Bastian pisze:Przecież najpierw TN
Trasa Nadwiślańska? to ona ma w końcu powstać? kiedy?
Artykuł czytałeś?
Rzeczpospolita pisze:Po prawej stronie Wisły inżynierowie muszą zaprojektować przejazd nad wirtualną drogą - planowaną Trasą Nadwiślańską (podobne rozwiązanie mamy na Trasie Siekierkowskiej, od której odchodzi urywająca się ulica - tzw. Czerniakowska bis).
Nie wiem, czy rzeczywiście powstanie, ani kiedy to nastąpi, ale nie ma to żadnego znaczenia, bo skrzyżowanie zostanie zaprojektowane i przygotowane już teraz.

Tm

Post autor: Tm » 03 wrz 2007, 21:48

Bastian pisze:Albo ja o kozie, zaś ty o wozie, albo ja po prostu nie łapię związku między moim pytaniem i twoją odpowiedzią.
jezdnia główna może iść wiaduktem(i zapewne tak będzie) a tramwaj przecinałby jezdnię lokalną lub samo skrzyżowanie

ODPOWIEDZ