Według mnie jesli 10 minutowy to 1,80 zł. Podróż kosztuje.Łukasz pisze:Jeśli wydaje Ci się, że za przejechanie 2 przystanków tramwajem 3.60 to odpowiednia kwota, to źle Ci się wydaje. 2.60 to też za dużo - ale 1.60 byłoby odpowiednie.
Nie jest mi potrzebny bilet okresowy, bo jeżdżę tylko do pracy przez most - wszędzie indziej samochodem.
[ Dodano: Sro 31 Sie, 2011 ]I to w celu promowania przesiadek bilet 40 minutowy kosztuje 3.80, a jednorazowy 3.60?Bon Jovi pisze:W celu promowania przesiadek sa bilety czasowe.
8zł to się jakoś dużo robi, żeby pojechać gdzieś i wrócić.
Zapomniałem, napisać że jednorazowy to jednarozawa podroż jednym pojazdem. Do jazdy wieloma liniami są bilety czasowe i okresowe. Gdyby nie było dzir w budżetach miast, ZTM, gdybyśmy byli bogatsi, to z anszych podatokow bylo by miasto wstanie wiecej dolozyc do przejazdow. Moglyby byc one tansze lub nawet bezplatne. Ale tak samo jak my nie mamy duzo pieniedzy, tak samo w kasie miasta jest ich mniej, przez co komunikacja takze kosztuje wiecej. Gdyby nie wyrzucanie pieniedzy w jakies illuminacje, sylwestry i inne masowe imprezy, kominikacja była by tańsza.