No właśnie się zastanawiałem co to się dzieje ze 112radeom pisze:O godzinie 19:40 natknąłem się na wypadek na rogu ulic Suwalskiej i Chodeckiej. Zderzenie dwóch samochodów poskutkowało czasowym wyłączeniem z ruchu ulicy Chodeckiej pomiędzy ulicą Kondratowicza, a Łojewską. W zatrzymaniu utknęło około 10 wozów. Uświadczyłem 2 posterunki NR MZA. Instruktor stojący przy Kondratowicza kierował autobusy na objazd, zaś drugi znajdujący się przy Łojewskiej pomagał przy wycofywaniu wozów, aby te pomknęły w kierunku Łabiszyńskiej. Jakieś 10 minut później droga została udrożniona. Pierwszy raz od 4 lat mogłem ponownie ujrzeć 112 jeżdżące przez pętlę Bródno-Podgrodzie.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras - 2011
Moderator: Wiliam
- Drivter1234
ZTM pisze:Zmiana trasy linii 134
od 30.03.2011 (środa) od godz. 23:00 do 31.03.2011 (czwartek) do godz. 04:30
W związku z modernizacją ul. Ruskowy Bród (na odcinku od ul. Calineczki do ul. Kobiałka) linie autobusowe zostają skierowane na trasę objazdową w obu kierunkach:
ŻERAŃ FSO - ... - Toruńska - Ostródzka - Mochtyńska - Kobiałka - OLESIN.
Na trasie objazdowej obowiązują wszystkie napotkane przystanki.
Zawiesza się funkcjonowanie przystanków:
ZDZIARSKA 01 i 02;
JARZĘBINOWA 01 i 02;
MAŃKOWSKA 01 i 02;
TYMOTKI 01 i 02;
RUSKOWY BRÓD 02 i 03.
Nie wiem czy gdzieś się temat nie przewinął, ale czemu linia Z-3 nie jest doprowadzona do Ronda Babki-Radosława? Osoby jadące dajmy na to 33 do Ronda ONZ muszą jechać 33 do Stawki, zmienić tramwaj na 70/75, przejsc na autobus - masakra się robi. w dodatku 70/75 z powodu skrętów feminowych są co 10'
PURA VIDA!
Było już o tym na forum.mariow pisze:Nie wiem czy gdzieś się temat nie przewinął, ale czemu linia Z-3 nie jest doprowadzona do Ronda Babki-Radosława? Osoby jadące dajmy na to 33 do Ronda ONZ muszą jechać 33 do Stawki, zmienić tramwaj na 70/75, przejsc na autobus - masakra się robi. w dodatku 70/75 z powodu skrętów feminowych są co 10'
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ja bym pojechał 33 do M Świętokrzyska i tam się przesiadł w cokolwiek do Ronda ONZ.mariow pisze:Nie wiem czy gdzieś się temat nie przewinął, ale czemu linia Z-3 nie jest doprowadzona do Ronda Babki-Radosława? Osoby jadące dajmy na to 33 do Ronda ONZ muszą jechać 33 do Stawki, zmienić tramwaj na 70/75, przejsc na autobus - masakra się robi. w dodatku 70/75 z powodu skrętów feminowych są co 10'
- MeWa
- Cukiereczek
ZTM pisze:Od najbliższego poniedziałku (4 kwietnia) wydłużamy trasę linii 27. Na czas remontu torów na Niepodległości i Nowowiejskiej, tramwaje tej linii będą dojeżdżały do pętli TWARDOWSKA. Dzięki temu uzupełnią kursującą tam zastępczą linię 70.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
bartoni722
ZTM pisze:Zmiana trasy linii 177
od 04.04.2011 (poniedziałek) od godz. 22:00 do 08.04.2011 (piątek)
W związku z pracami asfaltowymi w ul. Szyszkowej linie autobusowe (tylko w kierunku krańca OKĘCIE) zostaną skierowane na trasę objazdową:
Od skrzyżowania ulic Szyszkowa / Działkowa:
•Działkowa – Mineralna – al. Krakowska do przystanku krańcowego OKĘCIE 57.
Na trasie objazdu nie obowiązują żadne przystanki.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
klik
klikZTM pisze:Przebudowa układu torowego na skrzyżowaniu ulic 11 Listopada/Targowa
od 08.04.2011 (piątek) od godz. 22:00 do 11.04.2011 (poniedziałek) do godz. 04:00
W związku z kolejnym etapem przebudowy układu torowego na skrzyżowaniu ulic 11 Listopada/Targowa (zamknięcie ul. Targowej na odcinku 11 Listopada – Ratuszowa) linie autobusowe zostają jednokierunkowo skierowane na poniższą trasę objazdową:
- (tylko w kierunku krańców: PL. HALLERA / RONDO STARZYŃSKIEGO / BUKÓW / HENRYKÓW / NOWODWORY / CHOSZCZÓWKA / OS. JAGIELLOŃSKA / MICKIEWICZA)
od skrzyżowania ulic Targowa/Wileńska: Targowa – Wileńska – Inżynierska – Dąbrowszczaków i dalej swoimi trasami podstawowymi.
Ponadto zmianie ulega również trasa podstawowa linii 509:
- (tylko w kierunku krańca NOWODWORY):
GOCŁAW – ... – Targowa – al. „Solidarności” – Jagiellońska – Modlińska i dalej stałą trasą.
Czasowo zawiesza się funkcjonowanie przystanku
INŻYNIERSKA 06.
Uruchamia się tymczasowy przystanek
INŻYNIERSKA 56, zlokalizowany na ul. Inżynierskiej pomiędzy ulicami 11 Listopada i Ratuszową obowiązujący jako stały dla linii dziennych 101, 170, 174, 302 oraz jako warunkowy dla linii nocnych N03, N13 i N63.
Weekend z autobusowymi objazdami na Pradze
W weekend autobusy linii 101, 170, 174, 302, N03, N13 i N63 pojadą objazdami. Ma to związek z pracami przygotowawczymi przed budową centralnego odcinka II linii metra.
Autobusy w rejonie Dworca Wileńskiego zostaną skierowane na trasy objazdowe, z powodu budowy skrętu tramwajowego z ul. 11 Listopada w ul. Targową. Dodatkowy skręt umożliwi im jazdę z ul. 11 Listopada w kierunku ul. Ratuszowej i odwrotnie. W ten sposób tramwaje ominą plac budowy metra.
Weekend z utrudnieniami
Prace przy przebudowie torowiska rozpoczną się 8 kwietnia o godz. 22.00 i zakończą 11 kwietnia o godz. 4.00. W tym czasie autobusy linii 101, 170, 174, 302, N03, N13 i N63 (jadące w kierunku pętli pl. Hallera, Rondo Starzyńskiego, Buków, Henryków, Nowodwory, Choszczówka, Os. Jagiellońska i Mickiewicza) zostaną skierowane na trasę objazdową: Targowa – Wileńska – Inżynierska – Dąbrowszczaków, po czym powrócą na trasy podstawowe. Zmianie ulegnie również trasa podstawowa linii 509, ale tylko w kierunku Nowodworów.
Nowy przystanek
Dla linii 101, 170, 174, 302, N03, N13 oraz N63 zostanie uruchomiony tymczasowy przystanek zlokalizowany na ul. Inżynierskiej pomiędzy ulicami 11 Listopada i Ratuszową. Zawieszone zostanie funkcjonowanie przystanku INŻYNIERSKA 06.

klik
ZTM pisze:Przebudowa wiaduktu na ulicy Traktorzystów - zmiana trasy linii 194, 394 i 716
od 12.04.2011 (wtorek)
W związku z przebudową wiaduktu w ulicy Traktorzystów nad ul. Cierlicką i całkowitym zamknięciem w/w wiaduktu dla ruchu kołowego i pieszego linie autobusowe zostaną skierowane na poniższe trasy objazdowe:
194
od skrzyżowania Wojciechowskiego / Jagiełły / Traktorzystów w obu kierunkach ulicami: Jagiełły – Lalki – Gierdziejewskiego – Posag 7 Panien – Szamoty – Świerszcza i dalej bez zmian.
394
- zostaje wycofana z ul. Traktorzystów, pl. Czerwca 1976r. oraz krańca URSUS-RATUSZ i skierowana do tymczasowego przystanku krańcowego PKP URSUS 51 zlokalizowanego na ul. Władysława Jagiełły.
URSUS-NIEDŹWIADEK: Wojciechowskiego – Keniga – Warszawska – Orląt Lwowskich – Keniga – Wojciechowskiego – Władysława Jagiełły – PKP URSUS;
PKP URSUS – Władysława Jagiełły – zawrotka na rondzie – Władysława Jagiełły – Wojciechowskiego – URSUS-NIEDŹWIADEK.
716
od skrzyżowania Jagiełły / Lalki w obu kierunkach ulicami: Lalki – Gierdziejewskiego – Posag 7 Panien – Szamoty – Świerszcza i dalej bez zmian.
Uruchamia się tymczasowe przystanki:
URSUS-RATUSZ 53 - zlokalizowany na ul. Szamoty w kierunku ul. Świerszcza - obowiązujący dla linii 177, 194, 716 jako stały
URSUS-RATUSZ 54 – zlokalizowany na ul. Szamoty w kierunku ul. Posag 7 Panien – obowiązujący dla linii 177, 194, 716 jako stały
POSAG 7 PANIEN 53 – zlokalizowany na ul. Posag 7 Panien w kierunku ul. Gierdziejewskiego – obowiązujący dla linii 177, 194, 716 jako „warunkowy”
POSAG 7 PANIEN 54 – zlokalizowany na ul. Gierdziejewskiego w kierunku ul. Posag 7 Panien – obowiązujący dla linii 194, 716 jako „warunkowy”
PKP URSUS 51 – zlokalizowany na ul. Władysława Jagiełły w kierunku Ronda przy skrzyżowaniu ulic Jagiełły / Lalki / Balicka – obowiązujący dla linii 194 (jako przelotowy), 394 (jako krańcowy)
Zawiesza się funkcjonowanie przystanków:
PKP URSUS 01 i 02.
Dla linii 716 zmienia się charakter przystanków w zespole LALKI z „warunkowego” na stały.

- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Trochę bezsensu. 394 powinno PKP Ursus 51 mieć jako przelotowy, zawracać na rondzie i mieć postój w zatoczce Lalki 01 (tam w czasie objazdu nie musi przecież zatrzymywać się 194). Dzięki takiemu rozwiązaniu autobus nie musiałby blokować w czasie postoju jezdni i przystanku.
Nie rozumiem idei uruchomienia przystanków "Posag 7 Panien"
Nie rozumiem idei uruchomienia przystanków "Posag 7 Panien"
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Na to wyglądamariow pisze:tzn że będą 2 ZP Posag7Panien?
Może - chociaż wydaje mi się, że takich osób będzie maaaalutko (jak nie mniej).mariow pisze: może to dla mieszkanców Gołąbek? moga w ten sposób iść sobie na przystanek na rogu Posag/Gierdziejewskiego zamiast robic to piękne koło przez caaaaaały Niedzwiadek (jesli akurat nie jadą tylko tam albo do PKP Ursus)
Swoją drogą rozumiem konieczność zaliczenia ZP Lalki ale na dobrą sprawę 716 mogłoby pojechać Warszawską do Gierdziejewskiego
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"