Teraz to tylko będzie przepisanie wyranych kursów do linii 37 i połączenie brygad dwóch linii w BWL-ki. A dalej? To się okaże przy następnej wymianie całościowej.MichalJ pisze:Ponawiam pytanie, jak będzie wyglądało przejście brygad 17-37-17-37, skoro podobno program nie umie koordynować linii o oddzielnych numerkach.
Oznakowanie kursów wariantowych 17
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Ale w Częstochowie to bardzo dobrze działaVilén pisze:No proszę, czyli Warszawa jest już drugim po Częstochowie miastem, w którym w jedną stronę linia ma dwa numery, a w drugą jeden. Wybrano chyba najgorszy możliwy wariant…
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Nie ma nic gorszego niż linia o tym samym numerze kończąca w dwóch miejscach o podobnie brzmiących nazwach a w żaden sposób nie wyróżnionych na dekoracjach. Wynalazki rodem z PKS oczywiście pomijam. Zdaję sobie sprawę, że jeszcze długo pewna część społeczeństwa będzie się bała wsiąść w to 37, pewna nie zrozumie, że "jedzie ale nie wraca", ale to pomijalna liczba ofiar systemu 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Lepsze to, niż beznadziejnie oznakowane skrócone siedemnastki.
Równie dobrze można pociąć 17 na co 10 min., a najlepiej zlikwidować; wszak pasażerowie na JPII mogą popierdalać na piechotę, bo zdrowiejashir pisze:Równie dobrze, ZTM np. przy okazji wakacji po prostu potnie tą linię i będziesz miał mniej kursów na stałe. Linii jeżdżących co 10 minut jednak się raczej nie obcina. Pamiętaj zawsze, że kij ma dwa końce.
A gdzie tam. Nie raz widziałem, jak w kierunku Służewca jechało 17 z dechą przednią i tylną oznajmiającą, że jedzie na Metro Marymont.MichalJ pisze:Ale o co chodzi? Przecież dziś też wymieniają na pętlach kwadraty '17 Metro Marymont' na '17' i odwrotnie. Dokładnie ta sama praca, tylko treść tablicy zmieniona.
Dobrze, że to 37 w jednym kierunku. Ciekawym czy będzie koordynacja, a jeśli tak, to jak długo?
Koordynacja musi być na sztywno, bo przecież będzie wracała jako 17. Zresztą, jest na to sposób - wpisać to w rozkład 17 z dopiskiem, że to jest jako 37, a do tego ręcznie wklepać rozkład 37.
Biorąc pod uwagę tak marny punkt odniesienia, to chyba wszystko byłoby lepszeSzeregowy_Równoległy pisze:Lepsze to, niż beznadziejnie oznakowane skrócone siedemnastki.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
I znów będzie jojczenie, że w necie nie ma rozkładu 37Wolfchen pisze:Zresztą, jest na to sposób - wpisać to w rozkład 17 z dopiskiem, że to jest jako 37, a do tego ręcznie wklepać rozkład 37.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
A czy stało coś na przeszkodzie, żeby to 37 było taką całkiem zupełnie zwyczajną linią dwukierunkową? Wiem, że Metro Marymont-Służewiec to dość długi wspólny odcinek dla 17 i 37, ale 4 i 35 też się na Muranowskiej nie zmieniają w jedną linię i ludziom specjalnie nie przeszkadza, że dwa numerki jadą taką samą trasą aż do Wyścigów.
Popatrz, jaka franca!