Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przykładowo 12 maja między 7:16 a 8:15 z przystanku Rakowiecka w stronę metra pojechało 615 osób. Inne 155 osób na tym przystanku w tym czasie wysiadło. To nie jest potok na solowe 108.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Otóż to. Do podwózki do metra 167 (i 168) kompletnie się nie nadają, za długo im zajmuje wyjechanie na Puławską. Ale są jedynym połączeniem z Rakowiecką (szkoły, SGH, urząd) - przesiadka w 119 wiele nie pomoże, a przesiadka w 130 to jest kilka kilometrów
dojścia. NB. Może ten nowy wieżowiec na placu Unii wymusi zrobienie przejścia dla pieszych przez wylot Waryńskiego... Ale wątpię.

- Bastian
- Sułtan Maroka
No toteż tego przecież nie twierdzę.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
R-9 Chełmska pisze:o, jeszcze lepsza idea, tylko TW zaspały z torami na Powstańców...pawcio pisze:130 jw.
167 kasacja
184 przez Koło na Tunelową
10 na Młociny.
Bardzo zgrabnie. Do tego jeszcze tylko potrzeba czegoś częstego z Siekierek na Rakowiecką.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Stadnie rano z Siekierek to chyba tak bardzo nie jeździ? Zastąpienie przez 108, jeżdżące:
- rzadziej
- z większej odległości
- mniejszym taborem
może tylko zaszkodzić pod każdym względem.
Jeżeli chcemy mieć linię regularniejszą, to można 167 obciąć z Chomiczówki, ale nie do Rakowieckiej przecież. Na Ochotę, czy cuś. W ogóle tego kończenia kolejnych linii na Rakowieckiej nie rozumiem, to tak, jakby linie z Gocławia kończyć na Nobla... 218 jest porażką kompletną.
Aha, i jeżdżę 131 do przystanku Hoża i wcale za metrem nie jest puste... Chociaż przy metrze wysiada najwięcej.
[ Dodano: |6 Gru 2011|, 2011 13:18 ]
Aha, słuchajcie, po tych wszystkich zmianach to co polecacie z Wiśniowej na Koło?
- rzadziej
- z większej odległości
- mniejszym taborem
może tylko zaszkodzić pod każdym względem.
Jeżeli chcemy mieć linię regularniejszą, to można 167 obciąć z Chomiczówki, ale nie do Rakowieckiej przecież. Na Ochotę, czy cuś. W ogóle tego kończenia kolejnych linii na Rakowieckiej nie rozumiem, to tak, jakby linie z Gocławia kończyć na Nobla... 218 jest porażką kompletną.
Aha, i jeżdżę 131 do przystanku Hoża i wcale za metrem nie jest puste... Chociaż przy metrze wysiada najwięcej.
[ Dodano: |6 Gru 2011|, 2011 13:18 ]
Aha, słuchajcie, po tych wszystkich zmianach to co polecacie z Wiśniowej na Koło?
167 ECS-Rakowiecka, 107 SS-Esperanto i 108 ECS/SS-Wilanowska?Kleszczu pisze:Bardzo zgrabnie. Do tego jeszcze tylko potrzeba czegoś częstego z Siekierek na Rakowiecką.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
130 + 184.Aha, słuchajcie, po tych wszystkich zmianach to co polecacie z Wiśniowej na Koło?
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
167 do Sanktuarium, podobnie jak 108. Tylko nie wiem czy S-S pomieszczą trzy liniepawcio pisze:167 ECS-Rakowiecka, 107 SS-Esperanto i 108 ECS/SS-Wilanowska?Kleszczu pisze:Bardzo zgrabnie. Do tego jeszcze tylko potrzeba czegoś częstego z Siekierek na Rakowiecką.

"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Khe?Bastian pisze:130 + 184.Aha, słuchajcie, po tych wszystkich zmianach to co polecacie z Wiśniowej na Koło?
130 Wilanów - ...al.Niepodległości - Wawelska - Grójecka - BW1920 - CH Blue City
184 przez Koło na Tunelową
[ Dodano: |6 Gru 2011|, 2011 13:48 ]
Wersję 167 SS bz, 107 do elektrowni i 108 od elektrowni zdaje się już proponowałem...pawcio pisze:167 ECS-Rakowiecka, 107 SS-Esperanto i 108 ECS/SS-Wilanowska?Kleszczu pisze:Bardzo zgrabnie. Do tego jeszcze tylko potrzeba czegoś częstego z Siekierek na Rakowiecką.
Antoniewska jest przyzwyczajona do autobusu w rejon PTK, a nie Rakowieckiej...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Kwestie szkole załatwi 108 jadące od strony EC do Sanktuarium natomiast 167 powinno być silne, a silnej linii na Polską nie ma chyba sensu puszczaćpawcio pisze:Ja bym jednak jedną linię z Bartyckiej pociągnął dalej niż do Sanktuarium.
A trzy linie na SS na pewno nie wejdą.

Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
W tym momencie kupuję całość.pawcio pisze:Dlatego bym dalej puścił 107, które bardzo silne i tak nie będzie.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"