Zobaczymy po liczbie pism i telefonów od tychże pasażerów. Jeśli linie będa funkcjonowac dobrze, to pisma i petycje nie będa przychodzić. Ciężko będzie kogoś namówić na podpis. Chyba że za powrotem 326, ale i tu nie jestem pewny.tarantula01 pisze:Pasażerów nic nie obchodza względy techniczne - mają gorzej niż gdy E odjeżdżali z pl. Wilsona.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
A jak pasażerowie będą mieli E4 i E8 co 20 minut każdy z pl. Wilsona i 508 co 3 minuty z Marymontu, to co zrobią, co powiedzą i komu podziękują?tarantula01 pisze:Do 503 pasażer musiałby drałować przez cały plac Wilsona - jakieś 5 minut licząc wszystkie światła po drodze. No i czestotliwość. Jak jeden ucieknie, następny za 15 minut. Dziękuję.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- tarantula01
- Kontakt:
Przyjdą tłumnie na Dzielną i będzie problem. A tak poza tym to te częstotliwości są czysto teoretyczne i nie do wprowadzenia.
Wracamy do postu:
viewtopic.php?p=352919#352919
Wracamy do postu:
viewtopic.php?p=352919#352919
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Moim zdaniem z punktu widzenia pasażera o wiele lepszym punktem przesiadkowym z metra był pl.Wilsona - zdecydowanie bliżej było od wyjścia do autobusu. Jednakże widzę jakąś logikę w działaniach ZTM-u w kwestii E4 i E8. Jednakże nie rozumiem kompletnie po co robili takie silne 508 w godzinach, w których kursuje E4 i E8... Mogłoby być takie silne np w DS kiedy i większość Legionowa i cały Tarchomin/Nowodwory jadą z/do metra...
- Bastian
- Sułtan Maroka
A do kogo przyjdzie? Decyzje są podejmowane na Senatorskiejtarantula01 pisze:Przyjdą tłumnie na Dzielną i będzie problem.
Jaaasne. Podobnie, jak w przypadku 502, 505, 515, może i 521 (o ile znajdzie się takie rozwiązania, by Falenica nie była stratna). Ja nie rozumiem, po co się kopać z ZTM-em, skoro nawet w przypadku wygranej nie będzie się robiło czasów przejazdu, koordynacji i rozkładu samemu. Nie lepiej współpracować? Naprawdę więcej by się dało zdziałać...tarantula01 pisze:A tak poza tym to te częstotliwości są czysto teoretyczne i nie do wprowadzenia.
[ Dodano: 2008-09-02, 00:00 ]
Tego nikt nie neguje. Choć bezpiecznie zbyt nie było.Proboszcz pisze:Moim zdaniem z punktu widzenia pasażera o wiele lepszym punktem przesiadkowym z metra był pl.Wilsona - zdecydowanie bliżej było od wyjścia do autobusu.
Na Picassa, Porajów i na przystankach na Modlińskiej też frekwencja się uzbiera, nie bałbym się o to. Puść to rzadziej, to zaraz będą tony pism o dodatkowe przystanki na ekspresach...Proboszcz pisze:Jednakże nie rozumiem kompletnie po co robili takie silne 508 w godzinach, w których kursuje E4 i E8...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
A dopóki nie było tak dobrej frekwencji na 508 to jakoś ZTM nie ugiął się w kwestii dodatkowych przystanków dla ExBastian pisze:Na Picassa, Porajów i na przystankach na Modlińskiej też frekwencja się uzbiera, nie bałbym się o to. Puść to rzadziej, to zaraz będą tony pism o dodatkowe przystanki na ekspresach...
Moim zdaniem zdecydowanie bezpieczniej było jednak na Wilsonie... Często podróżowałem wieczorami w relacji Łomianki - pl.Wilsona - Targówek i nigdy nic niebezpiecznego mi się nie przydarzyłoBastian pisze:Tego nikt nie neguje. Choć bezpiecznie zbyt nie było.
- tarantula01
- Kontakt:
W oparciu o dane z Dzielnej. Jesli nie, to... czyżby Dzielna musiała dorabiać papierologię uzasadniającą określone decyzje?Bastian pisze:A do kogo przyjdzie? Decyzje są podejmowane na Senatorskiejtarantula01 pisze:Przyjdą tłumnie na Dzielną i będzie problem.
No to poproszę o te częstotliwościBastian pisze:Jaaasne. Podobnie, jak w przypadku 502, 505, 515, może i 521 (o ile znajdzie się takie rozwiązania, by Falenica nie była stratna). Ja nie rozumiem, po co się kopać z ZTM-em, skoro nawet w przypadku wygranej nie będzie się robiło czasów przejazdu, koordynacji i rozkładu samemu. Nie lepiej współpracować? Naprawdę więcej by się dało zdziałać...tarantula01 pisze:A tak poza tym to te częstotliwości są czysto teoretyczne i nie do wprowadzenia.![]()
A co bili, okradali?Bastian pisze:Tego nikt nie neguje. Choć bezpiecznie zbyt nie było.Proboszcz pisze:Moim zdaniem z punktu widzenia pasażera o wiele lepszym punktem przesiadkowym z metra był pl.Wilsona - zdecydowanie bliżej było od wyjścia do autobusu.
Po miesiącu funkcjonowania E-8 w tej formie, pasażerowie z Nowodworów nie dadzą sobie wepchnąć jakiś tam dodatkowych przystanków.Bastian pisze:Na Picassa, Porajów i na przystankach na Modlińskiej też frekwencja się uzbiera, nie bałbym się o to. Puść to rzadziej, to zaraz będą tony pism o dodatkowe przystanki na ekspresach...Proboszcz pisze:Jednakże nie rozumiem kompletnie po co robili takie silne 508 w godzinach, w których kursuje E4 i E8...
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
To sobie porównaj obecne przystanki na E8 z tymi dawniej obsługiwanymi przez ekspresy. Jakby ich mniej, co?Proboszcz pisze:A dopóki nie było tak dobrej frekwencji na 508 to jakoś ZTM nie ugiął się w kwestii dodatkowych przystanków dla Ex
Miałem na myśli organizację ruchu pieszego - przejścia, światła itp. Oczywiście Włościańskiej też daleko do ideału.Proboszcz pisze:Moim zdaniem zdecydowanie bezpieczniej było jednak na Wilsonie... Często podróżowałem wieczorami w relacji Łomianki - pl.Wilsona - Targówek i nigdy nic niebezpiecznego mi się nie przydarzyło
[ Dodano: 2008-09-02, 00:15 ]
Jeżeli zawsze i bez wyjątku, to ja poproszę to pod choinkętarantula01 pisze:W oparciu o dane z Dzielnej.
Im więcej przyślesz, tym dłużej będziesz czekał na odpowiedźtarantula01 pisze:Może by tak ZTM (w tym Dzielna) odpowiadała w terminie na pisma - moje płatne, społeczne zajęcie nie jest zajęciem pozwalającym utrzymać się i dlatego macie pisma. Zawsze ZTM może może dostawać ich tyle, co ZDM.
A w ogóle, jeżeli całe twoje działanie ma polegać na pisaniu mniej lub bardziej niepotrzebnych pism... to może Nowodworom należy życzyć lepszych radnych?
E8 to jednak nowa linia i jednak nie ma co się do niej odnosić. Sumując jednak przystanki E4 i E8 to jednak wychodzi to samo co było wcześniej (chociaż E8 brak Ekspresowej i bardzo dobrze zresztąTo sobie porównaj obecne przystanki na E8 z tymi dawniej obsługiwanymi przez ekspresy. Jakby ich mniej, co?
Jeśli chodzi o organizację ruchu pieszego to na Wilsonie nie widziałem sytuacji kolizyjnych w relacji pieszy-pojazd/tramwaj, mimo że nie było sygnalizacji na zjeździe/wjeździe od ulicy Mickiewicza z kier północnego...Bastian pisze:Miałem na myśli organizację ruchu pieszego - przejścia, światła itp. Oczywiście Włościańskiej też daleko do ideału.
[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 00:21 ]
Hahaha, dobra odpowiedźBastian pisze:Im więcej przyślesz, tym dłużej będziesz czekał na odpowiedź
Jeśli byliby jeszcze lepsi to wszystkie pojazdy w Warszawie zaczęłyby obsługiwać tylko i wyłącznie Nowodwory. A mi się niespecjalnie chce rowerem jeździćBastian pisze:to może Nowodworom należy życzyć lepszych radnych?
Na Marymoncie jest o wiele mniej komfortowa przesiadka niż na Placu Wilsona. Od Pętli do wejścia do stacji metra jest zbyt długi dystans do przejścia. Na Wilsona wychodziło i wchodziło się praktycznie "drzwi do drzwi" co jest bardzo ważne w komforcie przesiadek... Sposób zawracania autobusów z Tarchomina i Nowodworów powinien być zmieniony albo w jedna stronę - autobusy wysadzałyby podróżnych na przystanku na którym obecnie staje 510 w kierunku dw. Centralnego i dalej skręt w Popiełuszki, Gojawiczyńskiej, Włościańską do Pętli Marymont, albo w druga stronę (jeśli to technicznie możliwe) tak aby autobusy wyjeżdżały z pętli zahaczając o dawny przystanek "potocka" w kierunku Białołęki. Dzięki temu podróżni zyskaliby dużo wygodniejszą przesiadkę, ale i czas jazdy by się wydłużył - ciekawe o ile 
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
- tarantula01
- Kontakt:
To nie stresujesz się kolejnym pisaniem opracowań w celu uzasadnienia niebyt dobrej decyzji, która właśnie zapadła w dyrekcji?Bastian pisze:Jeżeli zawsze i bez wyjątku, to ja poproszę to pod choinkętarantula01 pisze:W oparciu o dane z Dzielnej.
Pisma są skutkiem ... spotkań z mieszkańcami. Kolejne pisma to będą skargi na nieudzielenie odpowiedzi w zapowiadanym przez ZTM terminie.Bastian pisze:Im więcej przyślesz, tym dłużej będziesz czekał na odpowiedźtarantula01 pisze:Może by tak ZTM (w tym Dzielna) odpowiadała w terminie na pisma - moje płatne, społeczne zajęcie nie jest zajęciem pozwalającym utrzymać się i dlatego macie pisma. Zawsze ZTM może może dostawać ich tyle, co ZDM.
A w ogóle, jeżeli całe twoje działanie ma polegać na pisaniu mniej lub bardziej niepotrzebnych pism... to może Nowodworom należy życzyć lepszych radnych?Proboszcz pisze:Jeśli byliby jeszcze lepsi to wszystkie pojazdy w Warszawie zaczęłyby obsługiwać tylko i wyłącznie Nowodwory. A mi się niespecjalnie chce rowerem jeździć
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czasem stresuję się decyzjami, jeśli uważam je za niezbyt dobre, a i takie się przecież zdarzają. Ale żeby się stresować pisaniem uzasadnień? Dla kogo niby?tarantula01 pisze:To nie stresujesz się kolejnym pisaniem opracowań w celu uzasadnienia niebyt dobrej decyzji, która właśnie zapadła w dyrekcji?
I jeszcze więcej zabawy dla wszystkich. A kadencja płynie. Gdybyś choć połowę tego czasu poświęcił kwestiom nowych ulic, nowych przystanków... Jeżeli dzielnica działa w tym kierunku, ZTM zazwyczaj chętnie idzie jej na rękę. Nie lepiej tak?tarantula01 pisze:Kolejne pisma to będą skargi na nieudzielenie odpowiedzi w zapowiadanym przez ZTM terminie..
Chwała Bogu, to nie ja odpisuję na twoje pisma. Poza tym im więcej ich będzie, tym prędzej będziesz dostawał odpowiedzi typu "dziękujemy za wnioski i uwagi" (kodeks nakazuje odpowiedzieć, ale nie mówi nic o treści). I to będzie znaczyło, że twoje pisma przelały czarę i adresat przestał je czytać (kodeks nic nie mówi o możliwościach sprawdzenia, czy pismo zostało przeczytane
Jezu, ja nie wiem, czemu wszyscy po wygranych wyborach durnieją...