Glonojad pisze:W poniedziałek przychodzi wagon w jeszcze kolejnej wersji malowania. Wieść niesie, że ta będzie wyglądała jak kanarek, albo kurczaczek (tj. całe żółte z czerwonym na górze)
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Czyli będzie 15 pestek i każda w innym malowaniu może być kolorowo w warszawie. Trochę koloryzmu by wpadło do szarego centrum. Po za tym uważam że powinni zrobić 186 różnych kolorowych tramwajów i było by w porządku. Tak ładnie by było kolorowo ale pewnie to nie przejdzie. Szczerze pisząc uważam iż zamiast reklam które za nie długo dosięgną pestki powinni je pomalować na kolorowo, każda inna i nie reklamować. Wolał bym takie tramwaje niż z reklamami które czasami kolorystycznie pasują jak pięść do oka. A wyglądają tragicznie.
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie będzie reklam na 120N ani 120Na, a wkrótce znikną z pozostałych tramwajów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jeżeli tylko nie oznacza to, że brat ojca zamienił toporek na patyk, czyli zamiast obleśnych oklein i malowideł dostaniemy "nowoczesny kanał outdoorowy" w postaci reklamy audiowizualnej wewnątrz pojazdów (a zwłaszcza to audio może uprzykrzać życie), to będę się cieszył jak dziecko od rana do wieczora.Glonojad pisze:Nie będzie reklam na 120N ani 120Na, a wkrótce znikną z pozostałych tramwajów
Zeby tak jeszcze autobusy...
Popatrz, jaka franca!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dzisiaj przyjechało 3103, żółte jak kaczuszka. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zaraz się wszystkie gazety rozpłyną jakie jest zajebiste.Glonojad pisze:Dzisiaj przyjechało 3103, żółte jak kaczuszka.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Któryś z nowych przetargów miał chyba zakładać zakaz reklam na autobusach.drapka pisze: Zeby tak jeszcze autobusy...
Co do samego malowania - gdy to zobaczyłem po powrocie z wyjazdu opadła mi szczęka i długo nie mogłem zebrać słów na krytykę tego szajsu. Czemu u nas tak jest? Czemu śmierdzący politycy mieszają się w ogóle do takich spraw? Przez niekompetencję jakichś typków przez najbliższych kilkadziesiąt lat możemy mieć niepraktyczne, niebezpieczne i brzydkie malowanie na dwustu wagonach
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
wygląda, ale przecież takie niewarszawskieJacekM pisze:Któryś z nowych przetargów miał chyba zakładać zakaz reklam na autobusach.drapka pisze: Zeby tak jeszcze autobusy...
Co do samego malowania - gdy to zobaczyłem po powrocie z wyjazdu opadła mi szczęka i długo nie mogłem zebrać słów na krytykę tego szajsu. Czemu u nas tak jest? Czemu śmierdzący politycy mieszają się w ogóle do takich spraw? Przez niekompetencję jakichś typków przez najbliższych kilkadziesiąt lat możemy mieć niepraktyczne, niebezpieczne i brzydkie malowanie na dwustu wagonachPoza kwestią praktyczności i bezpieczeństwa dla osób o gorszym wzroku, temu malowaniu brakuje pasa nad oknami - czyż to http://www.phototrans.eu/14,295691,0,Al ... 2_309.html nie wygląda lepiej?
Jest już owa żółta Pesa http://www.phototrans.eu/14,343920,0,PE ... _3103.html Moim zdaniem wygląda o niebo lepiej.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Jeszcze dwa zdjęcia - tutajBernard pisze:Jest już owa żółta Pesa http://www.phototrans.eu/14,343920,0,PE ... _3103.html Moim zdaniem wygląda o niebo lepiej.
słabizna. jednak dochodzę do wniosku, że żółty to zdecydowanie nietramwajowy kolor - być może hipolity i cegły wydałyby mi się ładniejsze, ggdyby je przemalować na 'oryginalne' kolory pes..Bernard pisze:Jest już owa żółta Pesa http://www.phototrans.eu/14,343920,0,PE ... _3103.html Moim zdaniem wygląda o niebo lepiej.