Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
Kolejne przedłużenie umierających MAN-ów z ITS. 
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
No chyba jednak nie, skoro początek obsługiwania 20 brygad jest od 1 marca 2014 roku. ITS wtedy będzie miał "zamrożone" 40 brygad, a 60 solówek (nie licząc i tak rezerwy) to on nigdy nie miał w Warszawie. Zresztą 3 sztuki (A413, A421 i A439) i tak już zostały skasowane, a 3 sztuki (A437, A447, A451) jeżdżą po Radomiu. Zatem miał 55 wozów, a teraz ma maksymalnie 49 Manów NL223 w Warszawie.beni pisze:Kolejne przedłużenie umierających MAN-ów z ITS.
Ale ten co za problem na dwa miesiące ściągnąć posiłki z Radomia. A potem dalej utrzymywać trupy przy życiu. Przecież remonty muszą im się w końcu zwrócić.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Nie 2, a 3 miesiące. Tak to problem, gdyż oddział w Radomiu nie może się nagle pozbyć 20 solówek, czyli więcej niż 1/3 taboru maxi. Ma umowę zobowiązującą do świadczenia usług na terenie Radomia i nie będzie jej od tak po prostu łamał. Tym bardziej, że część wozów z automatu już nie pasuje do wymagań przetargowych, a w przypadku pozostałych to musiałby dostosować je do warunków warszawskich (m.in. tapicerkę siedzeń, malowanie wozu z zewnątrz czy zamontowanie monitoringu, jeśli dany wóz go nie posiada). A maksymalny okres jaki ZTM dawał na dostosowanie do warunków pretargowych to był miesiąc i nie mów mi, że ITS by jeszcze kary płacił w Warszawie (i te w Radomiu za nie wykonane kursy), byle by tylko wygrać kolejny przetarg w Warszawie.beni pisze:Ale ten co za problem na dwa miesiące ściągnąć posiłki z Radomia. A potem dalej utrzymywać trupy przy życiu. Przecież remonty muszą im się w końcu zwrócić.
Gdzie można znaleźć to ogłoszenie odnośnie przetargu? Na stronie ZTMu tego nie ma.
Na stronie ZTM-u pojawiło się ogłoszenie dotyczące ostatniego przetargu. Chyba najciekawsza informacja to minimalny rocznik pojazdów- 2005. Czyli pewnie czeka nas import ponad 20 używek z Zachodu.
Ja to jestem ciekaw kto będzie gotów ściągnąć tyle wozów na zaledwie 10 miesięcy. 
- Patryk2222
Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi, ale nigdzie nie jest napisane że te dwadzieścia autobusów musi być jednego producenta 
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938
>>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
Jakoś właśnie teraz Mobilisowi zdaje się ma się w Krakowie zwolnić 17 Irisbusów z 2008 roku, tylko nie wiem, czy już do 1.03. Wtedy brakuje tylko trzech autobusów, ale można zawsze założyć obsługę rezerwami z obecnych kontaktów.
Ewentualnie sprowadzić jakieś MAZy. Przedstawiciel MAZa na Polskę kombinuje takie autobusy od ręki.Jakoś właśnie teraz Mobilisowi zdaje się ma się w Krakowie zwolnić 17 Irisbusów z 2008 roku, tylko nie wiem, czy już do 1.03. Wtedy brakuje tylko trzech autobusów, ale można zawsze założyć obsługę rezerwami z obecnych kontaktów.
Pytanie, na ile opłacalna jest modernizacja tych autobusów. Bo jak na razie trąci to unieważnieniem z braku ofert.
15/12/2005-12/7/2019
W czerwcu kończy się kontrakt Mobilisowy w Krakowie.kveld pisze:Jakoś właśnie teraz Mobilisowi zdaje się ma się w Krakowie zwolnić 17 Irisbusów z 2008 roku, tylko nie wiem, czy już do 1.03. Wtedy brakuje tylko trzech autobusów, ale można zawsze założyć obsługę rezerwami z obecnych kontaktów.
Czyli też pudłoFlash8222 pisze:W czerwcu kończy się kontrakt Mobilisowy w Krakowie.kveld pisze:Jakoś właśnie teraz Mobilisowi zdaje się ma się w Krakowie zwolnić 17 Irisbusów z 2008 roku, tylko nie wiem, czy już do 1.03. Wtedy brakuje tylko trzech autobusów, ale można zawsze założyć obsługę rezerwami z obecnych kontaktów.
Godzinę temu aleją Solidarności przemknęły trzy małe Sancity z Grodziska Mazowieckiego w kierunku Marek - czyżby tabor PKS-u na ząbkowskie linie?