Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
Osobiście mam nadzieję, że tak nie będzie. Nie lubie się bez potrzeby legitymować, więc u mnie z miejsca odpadają bilety kolejowe kupowane przez internet.
Mówi się trudno, skoro jest popyt, to i podaż sie znajdzie.
Mówi się trudno, skoro jest popyt, to i podaż sie znajdzie.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
No to legitymowałbyś się z potrzebą. Wstydzisz się nazwiska, zdjęcia w dowodzie, czegoś innego? No naprawdę, kompletnie Cię nie rozumiem.Wolfchen pisze:Osobiście mam nadzieję, że tak nie będzie. Nie lubie się bez potrzeby legitymować, więc u mnie z miejsca odpadają bilety kolejowe kupowane przez internet.
Też uważam, że PB powinno wprowadzić imienne bilety. To nie fair, że te po 1zł znikają w ciągu pierwszych 5 minut sprzedaży, by potem pojawić się na Allegro, kilkunastokrotnie droższe.
noidea
- vernalisadonis
A czy to jest zgodne z prawem? bo przykładowo ktoś kupił bilet na jakąś relację za 5 złotych i odsprzedaje go na serwisie aukcyjnym drożej niż kupił. Takie coś to jest chyba raczej niedozwolone?MZ pisze:W sumie masz rację. Może nie Wolfchen, ale inni na pewno spekulują - najtańsze bilety rozeszły się w mig, a teraz już pojawiają się na Allegro.KwZ pisze:to chyba tylko, gdyby je dalej odsprzedał
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Za komuny nazywano to "spekulanctwem", w wolnej Polsce nosi nazwę "przedsiębiorczość"vernalisadonis pisze:A czy to jest zgodne z prawem? bo przykładowo ktoś kupił bilet na jakąś relację za 5 złotych i odsprzedaje go na serwisie aukcyjnym drożej niż kupił. Takie coś to jest chyba raczej niedozwolone?
Na 21/22 maja wg strony bilety po 75 złAdam G. pisze:Simple Express z takim wyprzedzeniem miałbyś za 12, a wygodniej i szybciej
W poprzednim ustroju zapewne byłbym azylantem w RFN, jak część rodzinyMZ pisze:W poprzednim ustroju zostałbyś określony mianem spekulanta
Chronię swoje dane osobowe. Imię czy nazwisko to olać, ale nr PESEL czy nr DO to już nie bardzo. Pomijając to, ze noszę przy sobie tylko ELS, SWKM i przepustkę, a DO sobie leży w domu, bo nie ma na niego miejscaAdam G. pisze:Wstydzisz się nazwiska, zdjęcia w dowodzie, czegoś innego? No naprawdę, kompletnie Cię nie rozumiem.
Pośrednictwo. Np. możesz kupić bilet na Simpleexpress w jakimś biurze podróży - ale musisz się liczyć z tym, ze za to Ci doliczą np. 20 zł.vernalisadonis pisze:A czy to jest zgodne z prawem?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Zdjęć ludzie się wstydzą, jak przez parę dni obserwowałem pracę Renomiarzy, to podczas kontroli często trafiały się panie, które przy okazaniu WKM zakrywały palcem zdjęcie i niezbyt je chciały pokazać.Adam G. pisze: Wolfchen napisał/a:
Osobiście mam nadzieję, że tak nie będzie. Nie lubie się bez potrzeby legitymować, więc u mnie z miejsca odpadają bilety kolejowe kupowane przez internet.
No to legitymowałbyś się z potrzebą. Wstydzisz się nazwiska, zdjęcia w dowodzie, czegoś innego? No naprawdę, kompletnie Cię nie rozumiem.
Bo kontrolerzy/sprawdzający po godzinach łykają garściami Bilobil i ćwiczą zapamiętywanie długich numerów. Doprawdy, jakby normalny człowiek był w stanie cokolwiek zapamiętać po którymś tam kolejnym dowodzie zobaczonym w ciągu godziny...Wolfchen pisze:Chronię swoje dane osobowe. Imię czy nazwisko to olać, ale nr PESEL czy nr DO to już nie bardzo.
Lubię takie paranoje (które już ćwiczyliśmy przy okazji wprowadzania sWKM)
Przepraszam za off-top.
Od 26 lutego szykują się cięcia w rozkładach jazdy, bo na niektóre połączenia nie ma już możliwości rezerwacji biletów. Wynika z tego, że:
- na linii P2 ulegną likwidacji kursy o 9:00 z Warszawy do Szczecina i o 20:20 ze Szczecina do Warszawy (zostaną tylko kursy "bydgoskie");
- na linii P9 ulegną likwidacji kursy w dni powszednie o 7:30 i 12:10 z Radomia oraz o 14:30 z Warszawy (reszta kursów zostaje bez zmian).
- na linii P2 ulegną likwidacji kursy o 9:00 z Warszawy do Szczecina i o 20:20 ze Szczecina do Warszawy (zostaną tylko kursy "bydgoskie");
- na linii P9 ulegną likwidacji kursy w dni powszednie o 7:30 i 12:10 z Radomia oraz o 14:30 z Warszawy (reszta kursów zostaje bez zmian).
Słyszałem plotkę, że Polskibus zarabia tylko na P1 i na reszcie są raczej na zero. Dlatego zastanawiają się nad (dalszą?) likwidacją części kursów. Powodem są problemy centrali związane z kryzysem i chęć przeniesienia części busów do bazy w innym mieście i uruchomienie kursów z niego. Ale podkreślam, że to plotka!MZ pisze: Od 26 lutego szykują się cięcia w rozkładach jazdy, bo na niektóre połączenia nie ma już możliwości rezerwacji biletów. Wynika z tego, że:
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.