A tyle było obietnic poprawy. Nadal nie można zadzwonić na komórkę kierownika i kazać mu przejść po składzie...Bernard pisze: Przedstawiciele Kolei Mazowieckich zapewniają, że informacje docierają do pasażerów na peronach, ale nie otrzymują ich osoby w wagonach .
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Armagedon to trafne słowo. Aktualnie opóźnienia niemal godzinne to standard. pociągi jadące na zachód jak złapią teraz godzinę, to na powrót będą miały pewnie już dwie w każdym razie tak to teraz wygląda. Ja stoję na razie mniej jak godzinę, ale czy się zmieszczę tego nie wiem, a jadących z żyrardowa w międzyczasie chyba nie ma co wyglądać. do tego drzwi w starych składach skutecznie blokowane przez śnieg. Tylko tablica optymistycznie nie pokazuje opóźnień przez megafony nadawany komunikat o nieprzekładaniu zwrotek. kasjerki mają ciężko...A padać nie przestaje. właśnie ma wjechać Łuków z 18.09
puściłem ten łuków. Miał +130. a na wschodnim pewnie ze 140. moje siedlce mają tylko +100. i jest luźno i ciepło.
puściłem ten łuków. Miał +130. a na wschodnim pewnie ze 140. moje siedlce mają tylko +100. i jest luźno i ciepło.
- Piotrek_2274
Jaka informacja na peronach???. W takim Legionowie pociąg SKM do Warszawy stoi prawie 30 minut w peronach. Absolutne ZERO inforamacji, po południu powtórka z rozrywki pociąg który miał jechać do Legionowa Piaski utknął w Legionowie,znowu brak informacj, wkurzeni pasażerowie w końcu poszli na piechotę
Otóż moi mili. Miałem przyjemność stać 45 minut w pociągu Siedlce-Warszawa Zachodnia na szlaku Rembertów-Wschodnia. Na ostatniej SBL stanął i tak stał i stał. Postanowiłem wyjść awaryjnie i pożegnać tą jednostkę ER75 Szedłem ok. 30 min. na Wschodni, po czym 2h czekać na pociąg powrotny do Sulejówka. Przyczyna: awaria rozjazdów i popsuta jednostka na Śródmieściu (info od kierownika pociągu na Błonie, który został odwołany). Pozdro dla KOLEI
Pociągi...
Co by tu nie mówić... z dzisiejszego dnia jedyne co jeździło jako tako... to tramwaje (choć też mocno pospóźniane). Autobusy, pociągi, samochody... stały.
Ja w tym roku w końcu nie zostałem zaskoczony tym armagedonem bo poszedłem do rozum do głowy. Ubrałem się ciepło, założyłem zimowe buty... Wyszedłem wcześniej z pracy, przygotowałem się mentalnie na trochę dłuższą podróż, wybierałem środki lokomocji i kierunki poruszania się tak aby było jak najmniej czekania i w miarę sprawnie. Tyle wystarczy, żeby się nie denerwować... Bo co by tu nie napisać to dziś każdy na wszystko psioczy
Tylko jedna rzecz mnie niepokoi... Ciągle pada... a ja jutro Hańczą do Białegostoku jadę.
Ja w tym roku w końcu nie zostałem zaskoczony tym armagedonem bo poszedłem do rozum do głowy. Ubrałem się ciepło, założyłem zimowe buty... Wyszedłem wcześniej z pracy, przygotowałem się mentalnie na trochę dłuższą podróż, wybierałem środki lokomocji i kierunki poruszania się tak aby było jak najmniej czekania i w miarę sprawnie. Tyle wystarczy, żeby się nie denerwować... Bo co by tu nie napisać to dziś każdy na wszystko psioczy
Tylko jedna rzecz mnie niepokoi... Ciągle pada... a ja jutro Hańczą do Białegostoku jadę.
- fik
- Naczelne Chamidło
Ajtam, 51106 na Zachodnim +15, z czego +5 na późniejszy odjazd z Bydgoszczy (mechanik nie dojechał), +5 jeszcze do Torunia, gdzie nie padało i +5 między Łowiczem a Zachodnią na przejazd po torze 4 w Szymanowie i dwa wywalone ToPy. Pozytywnie się zdziwiłem.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Eeee tam - tylko SKM z tego co odbiło mi sie o uszy padła.Nawet nie było czasu żeby konkretów sie dowiedzieć.PiotrS pisze:Otóż moi mili. Miałem przyjemność stać 45 minut w pociągu Siedlce-Warszawa Zachodnia na szlaku Rembertów-Wschodnia. Na ostatniej SBL stanął i tak stał i stał. Postanowiłem wyjść awaryjnie i pożegnać tą jednostkę ER75 Szedłem ok. 30 min. na Wschodni, po czym 2h czekać na pociąg powrotny do Sulejówka. Przyczyna: awaria rozjazdów i popsuta jednostka na Śródmieściu (info od kierownika pociągu na Błonie, który został odwołany). Pozdro dla KOLEI
Zachodnia ,,poległa'' już ok 14, Wschodnia tak samo. 407 do Łowicza odjechał z WWO na +30 z powodu zaśnieżenia rozjazdów, w tunelu przed Śródmieściem przestał następne 40 minut. Powód ten sam - tylko tym razem na Zachodnim. Od 15 wszystkie krótkie relacje typu Grodzisk, Otwock, Mińsk, Błonie itp odwołane. Na Wschodnim te co jechały do Grodziska były kończone, na Zachodnim nie dało rady - nie było możliwości zjazdu na Ochotę.
Pod wjazdem do WWO zamarzł 9816 - wcześniej stał ok 1,5 h czekając na wjazd. Podczepił się pod niego skład z odwołanego 483 - ale zanim to zrobił , trzeba było maszynistę porządnie opierdzielić- bo myślał że samo się połączy.
Na Działdowskiej linii chyba tylko S-9 jeździły w miarę planowo. reszta po 3-4 h później. Tak z obrotu przyjeżdżały, lub z MNG ( 15431). Zastępczych składów nie było nawet jak podesłać - bo Zachodnia zakorkowana.
Jak wychodziłem ok 20 z roboty to akurat było info że Rembertów stoi.
Jeszcze przed południem na terenie dawnej DOKP Wschodnia były problemy z powodu opadów, a w Chotomowie rozjazd odmówił posłuszeństwa. Wskutek tego poc 608 doznał opóźnienia +80 minut.
Jutro jak się nie poprawi to pewnie rano wszystkie krótkie relacje pójdą pod nóż, za to długie w miarę możliwości wzmocnione do 3 ezt.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
To ja może trochę optymistycznie pociąg do Radomia o 15:05 z Centralnego idealnie co do minuty aż do samej iwicznej gdzie przesiadłem się na rower do pracy (o dziwo też punktualny i bardzo ciepły).
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
15431 zwiększył. Ten SJ co z Grochowa na niego jedzie dopiero po 17 był na Wschodnim
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
Mógł stać, ale ok 21 wszystko ruszyło. Od strony Rmb na Wschodni w kilka minut minąłem chyba z 4 składy plus IR Żubr (chyba z godzinę w plecy i ludzie w środku poubierani jak na Syberii). Łuków i moje Siedlce na pewno też się przez to opóźniły, bo staliśmy od Wschodniego ze 3 razy. Ale nie długo.rufio198 pisze:Jak wychodziłem ok 20 z roboty to akurat było info że Rembertów stoi.
Ostatecznie moje Siedlce +110. Następne wparowały niedługo po nich z jakimś +50. A potem to nie wiem. Ledwo do domu doszedłem.
Jeju, żeby jutro jakoś było normalniej..
[ Dodano: |29 Lis 2010|, 2010 23:47 ]
Prawdopodobnie właśnie widziałem poc. Żyrardów - Mińsk (20834/5) opóźniony 3h 20 minurt (typowe dla tego obiegu zestawienie 2xEN71, więc myślę, że to ten skład).
Dobrze wiedzieć, że jutro przynajmniej jeden miński ma szansę w szczycie wyjechać w miarę planowo, jak nie zamarznie