Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
dzis linia Otwocka w porannym szczycie dosłownie została sparalizowana
na poczatak zamarzniete rozjazdy w otwocku i pierwsze opóżnienia
Kolejka składów w strone Otwocka od Michalina
a w stronę Warszawy
21150 - + 40 minut opóżnienia na W-wa Śródnieście dodatkowo w pociągu działały tylko 3 pary drzwi na 2xEN57
I każdy kolejny za nim a troche tego było
ok 7:20 30520 zdefektował na stacji Michalin w strone Otwocka
na poczatak zamarzniete rozjazdy w otwocku i pierwsze opóżnienia
Kolejka składów w strone Otwocka od Michalina
a w stronę Warszawy
21150 - + 40 minut opóżnienia na W-wa Śródnieście dodatkowo w pociągu działały tylko 3 pary drzwi na 2xEN57
I każdy kolejny za nim a troche tego było
ok 7:20 30520 zdefektował na stacji Michalin w strone Otwocka
Na mińskiej względny spokój. Siedleckie do 10 minut, Łukowianka jakieś +15, podobnie Czerecha. Ale się toczyło.
Awaria jednego odstępu SBL w Wesołej, więc tam się opóźnienie tylko zwiększało o następne +5.
Mój 9806 miał ostatecznie na wSchodnim jakieś +20, bo po drodze zbierał podróżnych dłużej i były problemy z drzwiami...
No własnie. Liczyłem, że przynajmniej w nowych AKM będzie lepiej, ale też się niektóre niedomykają albo nieotwierają albo robią to niezwykle wolno. Nie dają rady tej masie śniegu i lodu.
Dotyczy to zarówno modernizacji "na sposób miński" jak i z Nowego Sącza. Nie ma reguły. Jest jednak nieco lepiej niż w starych, w których w ogóle czasem mało które drzwi się otwierają lub zamykają. Ich szczelność powala, a otwarte klapy rewizyjne zbierające śnieg nie poprawiają sytuacji. Ja nie wiem, kiedy KM te skłądy odmrozi. Na wózkach klasyka - tony lodu.
Nawet sprężarka Knorra na nowej AKM zaczęła sadzić powietrzem przez jakiś zawór
Awaria jednego odstępu SBL w Wesołej, więc tam się opóźnienie tylko zwiększało o następne +5.
Mój 9806 miał ostatecznie na wSchodnim jakieś +20, bo po drodze zbierał podróżnych dłużej i były problemy z drzwiami...
No własnie. Liczyłem, że przynajmniej w nowych AKM będzie lepiej, ale też się niektóre niedomykają albo nieotwierają albo robią to niezwykle wolno. Nie dają rady tej masie śniegu i lodu.
Dotyczy to zarówno modernizacji "na sposób miński" jak i z Nowego Sącza. Nie ma reguły. Jest jednak nieco lepiej niż w starych, w których w ogóle czasem mało które drzwi się otwierają lub zamykają. Ich szczelność powala, a otwarte klapy rewizyjne zbierające śnieg nie poprawiają sytuacji. Ja nie wiem, kiedy KM te skłądy odmrozi. Na wózkach klasyka - tony lodu.
Nawet sprężarka Knorra na nowej AKM zaczęła sadzić powietrzem przez jakiś zawór
Wczoraj wsiadłem ok. 21:30 na stacji W-wa Stadion do pociągu i dojechałem tylko do wjazdu na stację W-wa Śródmieście i przeszedłem stamtąd tunelem na stacje wraz z innymi pasażerami. A co najgorsze jeszcze WKDka o 22:35 ze Śródmieścia jechała na jednym pantografie(już nie bd mówił że za Ochotą staliśmy z 10-15min ) bo ten na jedne. EN94-16 zamarzł i podnosił się tylko do połowy. Do Pruszkowa kolejka dojechała na +25.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
-
Około 14-15 spore opóźnienia miały pociągi wyjeżdżające z Grochowa. nawet do godziny. przyjeżdżające miały średnio do 20 minut. Było by może lepiej, ale znowu coś pruszy i zaczyna się szczyt...
[ Dodano: |30 Lis 2010|, 2010 18:17 ]
Znowu powtórka, choć na mniejszą skalę. Dalekie na zachód opóźnione na starcie do godziny a i więcej bywa.. jakiś korek. Na podmiejskich lepiej jak wczoraj. Jakiś grodzisk z 16.30 przyjechał na 1 AKM opóźniony 1.5h, Skierniewice 33145 poleciały na jednej en57, a opóźniony 40 min do Siedlec na 1 er75. Sporo na pojedynczych. Zaczyna brakować taboru. Ale przynajmniej jeździ, a nie stoi jak wczoraj. Niestety sporo składów z zamarzniętymi drzwiami...
[ Dodano: |30 Lis 2010|, 2010 18:17 ]
Znowu powtórka, choć na mniejszą skalę. Dalekie na zachód opóźnione na starcie do godziny a i więcej bywa.. jakiś korek. Na podmiejskich lepiej jak wczoraj. Jakiś grodzisk z 16.30 przyjechał na 1 AKM opóźniony 1.5h, Skierniewice 33145 poleciały na jednej en57, a opóźniony 40 min do Siedlec na 1 er75. Sporo na pojedynczych. Zaczyna brakować taboru. Ale przynajmniej jeździ, a nie stoi jak wczoraj. Niestety sporo składów z zamarzniętymi drzwiami...
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 12433.htmlTVN Warszawa pisze:Awaria lokomotywy zatrzymała pociągi
30-minutowe opóźnienia pociągów jadących w kierunku zachodnim. Na Dworcu Centralnym ruch blokował pociąg InterCity do Wrocławia.
Utrudnienia mogą potrwać do ok. 18.45 – poinformował TVN Warszawa Jan Telecki, dyrektor Zakładu Linii Kolejowych PKP PLK.
Zepsułą się lokomotywa
Powodem zatrzymania pociągu była awaria lkokomotywy. Skład stanął w bardzo niefortunnym miejscu, bo na rozjazdach przy Dworcu Centralnym. Dlatego żaden pociąg w kierunku Dworca Zachodniego nie mówgł przejechać.
mjc/ec
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- moonwalker
Pękła szyna na dalekobieżnej między WWO a WC.
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 12974.html
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 12974.html