Komunikacja w trakcie remontu wiaduktów Trasy Łazienkowskiej
Moderator: Wiliam
DP 6-16. Ciekawe, o co chodzi… nawet 7.
ŁK
Może było na tyle dużo próśb aby łatwiej było się dostać do tramwajów przy Marszałkowskiej z rejonu Rozbrat i okolic. Może to jest przygotowanie do kasacji z tego rejonu linii 171. Próba wyrobienia sobie nowych nawyków podróżowania komunikacją.hooligan83 pisze: ↑23 kwie 2022, 20:28Zastanawiam się jaki jest sens wydłużenie trasy 108 do pl. Konstytucji w szczególności, że na dodanym odcinku trasa pokrywa się z 118. Czy, aby to nie jest taka zmiana "tymczasowa" co się przeobrazi w "na stałe".
Widzę że nawet dołożyli jeden kurs około 7 z MW do PTK. Zagęszczenie do 10-15 minut zamiast 20.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Strzelam, że chodzi o "autobus szkolny" dla uczniów liceum im. Batorego...hooligan83 pisze: ↑23 kwie 2022, 20:28Zastanawiam się jaki jest sens wydłużenie trasy 108 do pl. Konstytucji w szczególności, że na dodanym odcinku trasa pokrywa się z 118. Czy, aby to nie jest taka zmiana "tymczasowa" co się przeobrazi w "na stałe".
Żeby autobus szkolny w takim miejscu działał, to musi dowieźć do jakiegokolwiek środka komunikacji (kolej, metro), czego taka trasa zupełnie nie robi.kveld pisze: ↑25 kwie 2022, 10:27Strzelam, że chodzi o "autobus szkolny" dla uczniów liceum im. Batorego...hooligan83 pisze: ↑23 kwie 2022, 20:28Zastanawiam się jaki jest sens wydłużenie trasy 108 do pl. Konstytucji w szczególności, że na dodanym odcinku trasa pokrywa się z 118. Czy, aby to nie jest taka zmiana "tymczasowa" co się przeobrazi w "na stałe".
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czyżby się jednak red. Pola przestraszono?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A co to ma do rzeczy?
A na zamknięcie się rzeczywiście coś nie zapowiada, bo pod wiaduktami nadal stoją samochody.
A na zamknięcie się rzeczywiście coś nie zapowiada, bo pod wiaduktami nadal stoją samochody.
-
Przygotowania trwają.
Usunięte barierki, przygotowane przewiązki
Usunięte barierki, przygotowane przewiązki
To już od ponad dwóch tygodni jest zrobione.
Wyklejają nową lokalizację przystanku przy Pl. Na Rozdrożu. Ciekawe, czy konieczne jest obklejanie buspasa, żeby zrobić za chwilę zatokę.
Edit: a bo tam się będzie chodziło po obecnej jezdni.
Edit: a bo tam się będzie chodziło po obecnej jezdni.
ŁK
Ciekawe, kiedy wróci przystanek Rozbrat w kierunku Politechniki. Miało się to stać w czerwcu, może są jeszcze szanse?
W ubiegłym tygodniu widziałem że w końcu pustoszeje parking po trasą na Saskiej Kępie. To może coś w końcu ruszy?