Tylko za to, że ktoś "z zewnątrz" pozwolił sobie zrobić zdjęcie imprezowego składu? Niektórych ja nigdy nie zrozumiem...chester pisze:Nie no, różne nisko przelatujące ch*je leciały, ale chyba do rękoczynów ostatecznie nie dochodziło.
[PL] Imprezy komunikacyjne
Moderator: JacekM
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
bartoni722
To znaczy, że ja też jak się zapiszę mogę przyjść, pomimo braku konta na TWB? (choć może do tego czasu już uda się je zdobyć.JacekM pisze:Sorry, ale gdzie masz tak napisane?bartoni722 pisze:Tylko po co te informacje tu na forum? TWBowicze i tak się przecież dowiedzą, a impreza jest dla wybranych, a nie ogólnodostępna...
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Nikt nie będzie przecież sprawdzał obecności z listą ponad 2000 użytkowników trzech części twb. Inna sprawa, że to impreza przede wszystkim dla użytkowników tworzących tą galerię. Podobnie jak ze spotem wawkomowym - nieużytkownik nie zostanie pogoniony, ale średnio będzie się odnajdywał w obcym towarzystwie 
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Sto osób się składa po 150 zeta, by zrobić sobie zdjęcia tego, czego chcą w miejscu, w którym chcą. A dwadzieścia osób zza krzaka, nie złożywszy się chciałoby mieć takie same korzyści. Jak pisałem, to sprawa dosyć dyskusyjna, jednoznaczne opowiadanie się po którejś ze stron jest dosyć trudne. Po jednej stronie są legaliści (mogę zrobić zdjęcie z terenu ogólnodostępnego i wara innym - i stąd te pomarańczowe kamizelki utrudniające), po drugiej moraliści (gdyby wszyscy korzystający się zrzucili, jednostkowe koszty byłyby niższe).Wolfchen pisze:Tylko za to, że ktoś "z zewnątrz" pozwolił sobie zrobić zdjęcie imprezowego składu? Niektórych ja nigdy nie zrozumiem...chester pisze:Nie no, różne nisko przelatujące ch*je leciały, ale chyba do rękoczynów ostatecznie nie dochodziło.
Jak widać koszty takich imprez poszybowały już tak wysoko, że teraz coraz rzadziej się odbywają. 10 lat temu imprez z parowozem było multum, po 30-50 złotych każda. Dzisiaj to jakieś perełki w cenie kilkukrotnie wyższej.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Dla mnie jest sprawa prosta: płacą, więc jadą... A jak ktoś nie płaci, to nikt mu nie może zabronić robienia zdjęcia z terenu publicznego (bo jakim prawem?), ale za to taka osoba nie może wsiąść do składu i po problemie...chester pisze:Sto osób się składa po 150 zeta, by zrobić sobie zdjęcia tego, czego chcą w miejscu, w którym chcą. A dwadzieścia osób zza krzaka, nie złożywszy się chciałoby mieć takie same korzyści. Jak pisałem, to sprawa dosyć dyskusyjna, jednoznaczne opowiadanie się po którejś ze stron jest dosyć trudne.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Pojawiły się konkrety. Mnie się podobaMZ pisze:Może nie do końca pasuje to do podforum "Kraj i zagranica" (choć Warszawa to przecież też kraj
), ale nie ma sensu dublować wątków o imprezach:
http://forum.phototrans.eu/viewtopic.php?f=16&t=8654phototrans.eu pisze:Oficjalnie ogłaszam, że dziesięć lat phototrans.eu odbędzie się w Warszawie, 17 marca 2012 roku.
Kto układa trasę? Bo już zapowiada się ciekawie!
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
-
bartoni722
Mapa z przebiegiem trasy.TWB pisze:10-lecie galerii phototrans.eu
Serdecznie zapraszamy na jubileusz 10-lecia galerii phototrans.eu, który odbędzie się w Warszawie w sobotę 17 marca 2012 r.
W programie zaplanowano spotkanie użytkowników połączone z przejazdem okolicznościowym, możliwością wykonania atrakcyjnych zdjęć oraz tradycyjnym poczęstunkiem.
Do dyspozycji gości będą następujace pojazdy: *)
Berliet PR100 nr 3873,
Ikarus 280.26 nr 2600,
Ikarus 280.37 nr 5254.
Początek imprezy:
godz. 9:00, przystanek Dw. Centralny 04 (al. Jana Pawła II) - wozy 3873 i 2600,
godz. 10:00, pętla Metro Wilanowska (przystanek Polskiego Busa) - wóz 5254.
Trasa: **)
Dw. Centralny - Chłodna - Prosta - wiadukt Markiewicza - tunel Wisłostrady - most Poniatowskiego - Trasa Toruńska - Młociny (główny sklepostop) - Palmiry - Sieraków (grill) - Boernerowo - Dw. Centralny.
Wóz 5254 z Wilanowskiej dołącza od mostu Poniatowskiego. Berliet omija fotostopy w Palmirach.
Wszystkie pojazdy będą jechały tą samą trasą, spotykając się na fotostopach. Będzie więc możliwość przejażdżki każdym autobusem.
Zakończenie imprezy ok. godz. 17:00 w rejonie Dworca Centralnego. Możliwe będzie wcześniejsze odłączenie się przed grillem na stacji metra Młociny (ok. godz. 12:00).
Zrzutka na paliwo: 25 PLN od osoby.
*) Wybrane autobusy mogą zostać wymienione na inne w przypadku ich niesprawności technicznej w dniu imprezy.
**) Wybrane elementy trasy mogą ulec zmianie w zależności od sytuacji drogowej w dniu imprezy.
Transport na imprezę z Trójmiasta Kultowym Autobusem
OIDP żeby wybrać wozy na imprezę jeszczeAdam G. pisze:Zapisy były, ale raczej po to żeby oszacować liczbę chętnych z TWB.
No nic, zobaczymy, jak to wyjdzie wszystko. Szkoda, że #3873 nie będzie przez Palmiry jechał.