Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
-
bartoni722
- R-9 Chełmska
Zależy co rozumiesz jako "po 7". Jak chwilę po, to powinien dojechać o czasie. Później z minimalnym minusem, aczkolwiek trudno powiedzieć - korek na Sobieskiego ostatnio raz jest, raz nie ma... Jeśli miałbyś jechać jutro, to może być problem z racji Miedwiediewa, który chyba nocuje w hotelu Hyatt i straszny bajzel jest na skrzyżowaniu Belwederska/Spacerowa...Daniel_FCB pisze:Czy wsiadając po 7 rano w 503 z Natolina mogę liczyć na dowiezienie na plac 3+ w rozkładowym terminie?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Jak się coś ostro spieprzy w socjalizacji pierwotnej, to ciężko jest to potem naprawić we wtórnej, ot co. Ale może lepiej nie kontynuujmy tego wątkufik pisze:Dobrze, że Ruski pamiętał o Polaczkach i postanowił nas odwiedzić. Skąd się w młodych ludziach bierze tyle pogardy dla innych nacji, to ja nie chcę wiedzieć...
noidea
Chodzi raczej o tą konkretna nację czyli naszego najgorszego i odwiecznego wroga. Cięzko zapomnieć o wrogości skoro jakis kraj był wrogiem przez ostatnie kilkaset lat a zarówno nasi dziadkowie jak i nasi rodzice raczej tez niczego dobrego od nich nie zaznali.fik pisze:Dobrze, że Ruski pamiętał o Polaczkach i postanowił nas odwiedzić. Skąd się w młodych ludziach bierze tyle pogardy dla innych nacji, to ja nie chcę wiedzieć...
Mógłbym Cię wyśmiać. Mógłbym Cię zmieszać z błotem. Mógłbym Cię zwymyślać. Mógłbym przedstawić konkretne argumenty przeciwko Twoim tezom. Mógłbym napisać tu swój monolog o pojęciu "odwiecznego wroga". Mógłbym dodać coś na temat ksenofobii. Mógłbym też powiedzieć coś na temat zwyczajnej głupoty.Rosa pisze:Chodzi raczej o tą konkretna nację czyli naszego najgorszego i odwiecznego wroga.
Niczego jednak nie rozwinę, bo na tego typu paplanie nie ma żadnej sensownej odpowiedzi.
Żal duszę mą ściska, jak słyszę od osób w wieku ewidentnie nie-wojennym, jak to kto nienawidzi Niemców czy też Rosjan, bo są "odwiecznymi wrogami", szczególnie że większość osób które tę wojnę przeżyły, wcale tak raczej nie uważa. Ech, jednak i tak coś napisałem...
noidea
Jeździłem do Rosji na wakacje z rodzicami przez kilkanaście lat, nad morze Czarne i Azowskie, czyli to już chyba ta azjatycka część i nigdy, nic złego nas tam nie spotkało. Natomiast zawsze spotykaliśmy się z otwartością, życzliwością, ciekawością ze strony prostych przedstawicieli tamtejszych narodowości. W wielkich miastach centralnej Rosji takich jak Moskwa, Petersburg, Kazań też byłem i tez nie powiem złego słowa. To samo Kijów, żeby nie było, że wyrażam pogląd na podstawie tylko jednego regionu.Rosa pisze:Chodzi raczej o tą konkretna nację czyli naszego najgorszego i odwiecznego wroga. Cięzko zapomnieć o wrogości skoro jakis kraj był wrogiem przez ostatnie kilkaset lat a zarówno nasi dziadkowie jak i nasi rodzice raczej tez niczego dobrego od nich nie zaznali.fik pisze:Dobrze, że Ruski pamiętał o Polaczkach i postanowił nas odwiedzić. Skąd się w młodych ludziach bierze tyle pogardy dla innych nacji, to ja nie chcę wiedzieć...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Miedwiediew został prezydentem Niemiec?Rosa pisze:Chodzi raczej o tą konkretna nację czyli naszego najgorszego i odwiecznego wroga.
MSPANC
PS Bym zapomniał: Dmowski to był za sojuszem z kim?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
geograf_OSU
no tak same MWzDM sie trafili. Naprawde nie rozrozniach zwyklych ludzi od wladzy? To teraz odpowiedz kto nam tyle szkod zrobil przez te setki lat? Marsjanie zapewne.TOMEK pisze:Jeździłem do Rosji na wakacje z rodzicami przez kilkanaście...
Nastepny co nie umie ludzi od wladzy odrozniac. A mnie zal dusze sciska, ze MWzDM historii nie znaja, z ktorej by sie nauczyli ze trzeba z ostroznoscia podchodzic do polityki ruskiej oraz szwabskiej, bo taka jest nasza racja stanu. I nic to nie jest zwiazane z ksenofobia, bo do zwyklego ruskiego nic nie mam, mimo ze to cywilizacja azjatycka.Adam G. pisze:Żal duszę mą ściska, jak słyszę od osób w wieku ewidentnie nie-wojennym
Ale zapomnialem: by zylo sie lepiej! oraz: nie robmy polityki, budujmy korytarze eksterytorialne miedzy naszymi najlepszymi sasiadami.