Jak dojechać szybko i sprawnie?

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Daniel_FCB
(kaczofob)

Post autor: Daniel_FCB » 06 gru 2010, 19:11

Czy wsiadając po 7 rano w 503 z Natolina mogę liczyć na dowiezienie na plac 3+ w rozkładowym terminie?

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 06 gru 2010, 19:13

Ja bym nie ryzykował.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 06 gru 2010, 19:26

Daniel_FCB pisze:Czy wsiadając po 7 rano w 503 z Natolina mogę liczyć na dowiezienie na plac 3+ w rozkładowym terminie?
Zależy co rozumiesz jako "po 7". Jak chwilę po, to powinien dojechać o czasie. Później z minimalnym minusem, aczkolwiek trudno powiedzieć - korek na Sobieskiego ostatnio raz jest, raz nie ma... Jeśli miałbyś jechać jutro, to może być problem z racji Miedwiediewa, który chyba nocuje w hotelu Hyatt i straszny bajzel jest na skrzyżowaniu Belwederska/Spacerowa...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
Daniel_FCB
(kaczofob)

Post autor: Daniel_FCB » 06 gru 2010, 20:53

Faktycznie, zapomniałem o Ruskim. Dzięki.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 06 gru 2010, 21:11

Daniel_FCB pisze:Faktycznie, zapomniałem o Ruskim. Dzięki.
O kim?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 06 gru 2010, 21:13

fik pisze:
Daniel_FCB pisze:Faktycznie, zapomniałem o Ruskim. Dzięki.
O kim?
O 'Miedwiedewie' - czy jak to się piszę/mówi. ;-)

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 06 gru 2010, 21:48

Dobrze, że Ruski pamiętał o Polaczkach i postanowił nas odwiedzić. Skąd się w młodych ludziach bierze tyle pogardy dla innych nacji, to ja nie chcę wiedzieć...

Adam G.

Post autor: Adam G. » 06 gru 2010, 22:02

fik pisze:Dobrze, że Ruski pamiętał o Polaczkach i postanowił nas odwiedzić. Skąd się w młodych ludziach bierze tyle pogardy dla innych nacji, to ja nie chcę wiedzieć...
Jak się coś ostro spieprzy w socjalizacji pierwotnej, to ciężko jest to potem naprawić we wtórnej, ot co. Ale może lepiej nie kontynuujmy tego wątku :)
noidea

Rosa

Post autor: Rosa » 06 gru 2010, 22:10

fik pisze:Dobrze, że Ruski pamiętał o Polaczkach i postanowił nas odwiedzić. Skąd się w młodych ludziach bierze tyle pogardy dla innych nacji, to ja nie chcę wiedzieć...
Chodzi raczej o tą konkretna nację czyli naszego najgorszego i odwiecznego wroga. Cięzko zapomnieć o wrogości skoro jakis kraj był wrogiem przez ostatnie kilkaset lat a zarówno nasi dziadkowie jak i nasi rodzice raczej tez niczego dobrego od nich nie zaznali.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 06 gru 2010, 22:14

Rosa pisze:Cięzko zapomnieć o wrogości skoro jakis kraj był wrogiem przez ostatnie kilkaset lat a zarówno nasi dziadkowie jak i nasi rodzice raczej tez niczego dobrego od nich nie zaznali.
Chciałem jakoś to skomentować, ale nie mam jak.

Adam G.

Post autor: Adam G. » 06 gru 2010, 22:33

Rosa pisze:Chodzi raczej o tą konkretna nację czyli naszego najgorszego i odwiecznego wroga.
Mógłbym Cię wyśmiać. Mógłbym Cię zmieszać z błotem. Mógłbym Cię zwymyślać. Mógłbym przedstawić konkretne argumenty przeciwko Twoim tezom. Mógłbym napisać tu swój monolog o pojęciu "odwiecznego wroga". Mógłbym dodać coś na temat ksenofobii. Mógłbym też powiedzieć coś na temat zwyczajnej głupoty.

Niczego jednak nie rozwinę, bo na tego typu paplanie nie ma żadnej sensownej odpowiedzi.

Żal duszę mą ściska, jak słyszę od osób w wieku ewidentnie nie-wojennym, jak to kto nienawidzi Niemców czy też Rosjan, bo są "odwiecznymi wrogami", szczególnie że większość osób które tę wojnę przeżyły, wcale tak raczej nie uważa. Ech, jednak i tak coś napisałem...
noidea

TOMEK

Post autor: TOMEK » 07 gru 2010, 0:49

Rosa pisze:
Chodzi raczej o tą konkretna nację czyli naszego najgorszego i odwiecznego wroga. Cięzko zapomnieć o wrogości skoro jakis kraj był wrogiem przez ostatnie kilkaset lat a zarówno nasi dziadkowie jak i nasi rodzice raczej tez niczego dobrego od nich nie zaznali.
Jeździłem do Rosji na wakacje z rodzicami przez kilkanaście lat, nad morze Czarne i Azowskie, czyli to już chyba ta azjatycka część i nigdy, nic złego nas tam nie spotkało. Natomiast zawsze spotykaliśmy się z otwartością, życzliwością, ciekawością ze strony prostych przedstawicieli tamtejszych narodowości. W wielkich miastach centralnej Rosji takich jak Moskwa, Petersburg, Kazań też byłem i tez nie powiem złego słowa. To samo Kijów, żeby nie było, że wyrażam pogląd na podstawie tylko jednego regionu.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 gru 2010, 1:09

Rosa pisze:Chodzi raczej o tą konkretna nację czyli naszego najgorszego i odwiecznego wroga.
Miedwiediew został prezydentem Niemiec? :shock: :shock: :shock:

MSPANC

PS Bym zapomniał: Dmowski to był za sojuszem z kim? :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Adam G.

Post autor: Adam G. » 07 gru 2010, 2:30

TOMEK pisze:nad morze Czarne i Azowskie, czyli to już chyba ta azjatycka część
To zależy od tego:
a) gdzie konkretnie byłeś;
b) czyją wersję przebiegu granicy między kontynentami uznać za słuszną ;)
noidea

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 07 gru 2010, 4:24

TOMEK pisze:Jeździłem do Rosji na wakacje z rodzicami przez kilkanaście...
no tak same MWzDM sie trafili. Naprawde nie rozrozniach zwyklych ludzi od wladzy? To teraz odpowiedz kto nam tyle szkod zrobil przez te setki lat? Marsjanie zapewne.
Adam G. pisze:Żal duszę mą ściska, jak słyszę od osób w wieku ewidentnie nie-wojennym
Nastepny co nie umie ludzi od wladzy odrozniac. A mnie zal dusze sciska, ze MWzDM historii nie znaja, z ktorej by sie nauczyli ze trzeba z ostroznoscia podchodzic do polityki ruskiej oraz szwabskiej, bo taka jest nasza racja stanu. I nic to nie jest zwiazane z ksenofobia, bo do zwyklego ruskiego nic nie mam, mimo ze to cywilizacja azjatycka.

Ale zapomnialem: by zylo sie lepiej! oraz: nie robmy polityki, budujmy korytarze eksterytorialne miedzy naszymi najlepszymi sasiadami.

ODPOWIEDZ