I dlaczgo wciąż niebieski pasek? To ja chcę fioletowy na tramwajach i różowy na autobusach nocnych
Nowe malowanie autobusĂłw
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Powiem tak -na szczęście metro nie straszy na powierzchni
I dlaczgo wciąż niebieski pasek? To ja chcę fioletowy na tramwajach i różowy na autobusach nocnych
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zobaczymy, jak przyjdzie do konkretów pt. zamówienie nowego taboru szynowego i konkretny model pociągu czy wagonu (nie wiem, który przetarg będzie miał umowę podpisaną jako pierwszy, chociaż raczej nie na składy na M2). Czy wtedy "dezajneży" z ZTM będą się upierali przy swoim, czy może coś przedstawionego przez profesjonalistów od dostawców ich chwyci za serca.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A nie 1. liniiMeWa pisze:Granatowy to kolor Metra.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przy założonej kompatybliności pociągów pomiędzy liniami miałoby to tyle sensu, co malowanie składów SKM z podziałem na linie...
- MeWa
- Cukiereczek
kolor granatowy to kolor metra, kolor I linii to niebieski, kolor II linii to czerwony.JaBaal pisze:A nie 1. liniiMeWa pisze:Granatowy to kolor Metra.? Czyż druga linia
nie ma mieć koloru czerwonego?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Patryk2222
Tak na boku, jednak to są nowe barwy w Krakowie http://phototrans.eu/14,278285,0.html czyli nie tylko w Warszawie zmieniają barwy!
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938
>>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zwłaszcza te białe pasy będą wyglądać elegencko zimą.
Eeee... o co chodzi z tym 'kolorem metra'? Początkowo myślałem, że o kolor, którym zwyczajowo nanosi się linie na mapach, np. czerwony - tramwaje, niebieski - autobusy. Ale na mapie ZTM jest granatowy - autobusy, błękitny - metro.MeWa pisze:kolor granatowy to kolor metra, kolor I linii to niebieski, kolor II linii to czerwony.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Myślałem, że na tablicach informacyjnych, kierunkowych i 'pasie' na stacjach 2. linii będzie czerwone tło 
Jeśli nie, to... na czym ma polegać czerwony, jako kolor 2. linii
?
Jeśli nie, to... na czym ma polegać czerwony, jako kolor 2. linii