Niepełnosprawność a transport publiczny
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Przecież 175 zostaje... Obcięte o 2 kursy, a 128 ma tych kursów 6, czy jakoś tak.KwZ pisze:503+518 wchodzą za 195 i 503, a 128 wchodzi za 175. Jeśli będzie autobusów więcej, to niewiele.
Nie "jeszcze raz', tylko zwyczajnie raz. Trzeci pojazd zatrzymuje się poza przystankiem i w ogóle nie ma prawa drzwi otworzyć. Autobusy tak samo. Tylko ktoś powinien tego zacząć przestrzegać.W tramwajach zawsze jest tak, że drugi obsługuje przystanek, a trzeci zatrzymuje się jeszcze raz.
Jaki znowu nowy? Tak było zawsze, tylko pasażerowie o tym nie wiedzieli. Na mieście niewiele to zmieniło, no może na początku, w styczniu.maciej180 pisze:Nowy Regulamin ZTM nakazuje takie samo działanie, OIDP także dla autobusów.
Nie zawsze, oczywiście zależy to od miejsca im więcej tramwajów im bardziej obciążony ciąg, to tym trudniej to zauważyć, ale ja wielokrotnie widziałen jak drugi tramwaj zabierał niedobitki pasażerów z przystanku, autobusy tego nie robią prawie nigdy. Nie mówiąc o tym, że ja mam mniej z tym kłopotu, z autobusami kłopot większy.KwZ pisze:W tramwajach zawsze jest tak,
Nie rozumiem. O czym pasażerowie nie wiedzieli?fraktal pisze:Jaki znowu nowy? Tak było zawsze, tylko pasażerowie o tym nie wiedzieli. Na mieście niewiele to zmieniło, no może na początku, w styczniu.maciej180 pisze:Nowy Regulamin ZTM nakazuje takie samo działanie, OIDP także dla autobusów.
Drugi tramwaj otwiera drzwi drugi raz praktycznie tylko wtedy, gdy go złapią światła.
Ale z drugim wozem problemu nie ma, kłopot jest z trzecim czy czwartym.
Nieważne. Nie tobie powinienem to tłumaczyć. I ani z tobą się spierać czy jest tak czy inaczej. I nawet nie interesuje mnie czy ciebie przekonam. Odniosę się tylko do tego jeszcze:MichalJ pisze:Nie rozumiem. O czym pasażerowie nie wiedzieli?
To że będzie więcej nieskoordynowanych linii na pewno wpłynie na fakt, że będą się tworzyć większe stada. Zresztą tak samo było z trójką 116+122+195 na Żoliborzu, podjeżdżały na przystanek stadem, a potem była iluś tam minutowa dziura. Tak samo będzie teraz z 503+ 518, w odróżnieniu od samego 503 na Uniwersytecie.KwZ pisze:503+518 wchodzą za 195 i 503, a 128 wchodzi za 175. Jeśli będzie autobusów więcej, to niewiele.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nieprawda, są przystanki, w tym UW w kierunku Zamkowego, gdzie trzeci autobus mieści się w całości w zatoczce, więc drzwi otworzyć jak najbardziej może. Tyle, że powinien później podjechać jeszcze raz, na pierwszego.MichalJ pisze:Trzeci pojazd zatrzymuje się poza przystankiem i w ogóle nie ma prawa drzwi otworzyć. Autobusy tak samo. Tylko ktoś powinien tego zacząć przestrzegać.
A jak twoim zdaniem powinno być na krańcach? Młociny UKSW na przykład, trzeci stoi już poza przystankiem. Nie ma opcji, żeby w DP podjechać na przystanek, bo autobusy się nie mieszczą i jeden bądź więcej stoją na pasie ruchu na Wóycickiego. Wypuszczać ludzi, czy "sorry, wyjdziecie za paręnaście minut, jak przynajmniej dwóch przede mną się ruszy i ja będę stać na drugiego"? A zasady są dalej te same, poza przystankiem wypuszczać nikogo nie można.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I mają rację. Sam mam dziką chęć napisać, że wczoraj przez ostrobramskiego członka nie dałem rady pojechać, bo penis wąsaty postanowił przy Wileńskim na Kłopotowskiego otworzyć drzwi na trzeciego, na przejściu dla pieszych, przez co nie zdążyłem spod słupka podejść do autobusu, a autobus odjechał, bo pan kierowca bardzo się spieszył. W dupie mi się przewróciło i chciałem 125 na Hallera podjechać.Pawel_ pisze:Przestrzegają... Pasażerowie. Szanowni Pasażerowi piszą skargi.MichalJ pisze: Tylko ktoś powinien tego zacząć przestrzegać.
Jeśli nie stanął na przystanku, to go nie obsłużył, to jest jasne, zwłaszcza tramwaj. Jeśli mieści się na przystanku jako trzeci (jak Dworzec Centralny, Bitwy), to staje jeszcze raz. Pytanie, gdzie można znaleźć przystanek autobusowy długi na tyle, żeby się 3 autobusy na nim zmieściłyMichalJ pisze: Nie "jeszcze raz', tylko zwyczajnie raz. Trzeci pojazd zatrzymuje się poza przystankiem i w ogóle nie ma prawa drzwi otworzyć.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Takich przystanków jest więcej. A przystanków, gdzie wystarczy, żeby jeden z autobusów był solówką i trzy się mieszczą, jest już zupełnie dużo. Góralska i Olbrachta w stronę Prymasa, Matro Ratusz przy torowisku, to tak na szybko, a jeszcze trochę dałoby się znaleźć.KwZ pisze:Jeśli nie stanął na przystanku, to go nie obsłużył, to jest jasne, zwłaszcza tramwaj. Jeśli mieści się na przystanku jako trzeci (jak Dworzec Centralny, Bitwy), to staje jeszcze raz. Pytanie, gdzie można znaleźć przystanek autobusowy długi na tyle, żeby się 3 autobusy na nim zmieściłyMichalJ pisze: Nie "jeszcze raz', tylko zwyczajnie raz. Trzeci pojazd zatrzymuje się poza przystankiem i w ogóle nie ma prawa drzwi otworzyć.Kojarzę tylko Stare Miasto, ale tam zamieszania było tyle, że to nie jest żaden wzorzec. A Szeregowy podaje UW w kier. pl. Zamkowego.
Na Żelazną. Ostatnio przyszła cała lista specjalistów z TW, którzy na Ratuszu na trzeciego się ponownie nie zatrzymywali. I premii w tym miesiącu to oni raczej nie zobaczą.Pawel_ pisze:Właśnie.. Takie skargi to na Żelazną czy na Włościańską mazać? Bo mazać skargę na ajenta mija się z celem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
O, wreszcie się tam szykuje paraliż, który wieszczę od czterech latpawcio pisze:Na Żelazną. Ostatnio przyszła cała lista specjalistów z TW, którzy na Ratuszu na trzeciego się ponownie nie zatrzymywali. I premii w tym miesiącu to oni raczej nie zobaczą.
Tylko jeszcze się tam wybiorę i pospisuję autobusiarzy za to samo
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow