214 z Nowodworów do S9 w Płudach

Moderator: Wiliam

ashir

Post autor: ashir » 27 lut 2011, 13:52

bartoni722 pisze:Jak narazie linia powinna być obsługiwana Alpino, bo 7 osób to najwięcej przez te dwa przystanki. A z przesiadki maksymalnie korzysta 5 osób w DS.
No to przecież jeźdżą. Ale nie w takich porach jakbyś chciał (rano i wieczorem), bo brygady są łączone z 211. :p A BWLki z 516 obsługuje ITS, swoim 12m Manami. Tak?

MichalJ

Post autor: MichalJ » 27 lut 2011, 14:50

Jeżeli się da jeździć 2x częściej bez zmiany liczby brygad, to znaczy, że głownie się stało...

A wobec robót na kolei i marnej pewnie punktualności pociągów jeżdżenie po prostu często zamiast prób trafiania na pociąg takie całkiem bez sensu nie jest...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 lut 2011, 16:14

MichalJ pisze:Jeżeli się da jeździć 2x częściej bez zmiany liczby brygad, to znaczy, że głownie się stało...

A wobec robót na kolei i marnej pewnie punktualności pociągów jeżdżenie po prostu często zamiast prób trafiania na pociąg takie całkiem bez sensu nie jest...
Tylko wiesz, to tak trochę jak argumentowanie, że "odnoga" południowo - wschodnia metra za 4 mld złotych musi powstać, bo wydaliśmy już 200 mln na dodatkową nawę stacji Stadion...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 27 lut 2011, 16:16

Glonojad pisze:Powiśle...
Masz na myśli Stadion, prawda?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 lut 2011, 16:18

Oczywiście.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 27 lut 2011, 16:29

Kwota tylko ciut mniejsza. :)

A z metrem oczywiście tak będzie.

kajo

Post autor: kajo » 27 lut 2011, 19:43

A ja uważam, że ta linia będzie dobrze zapełniona, ale pewnie za 2-3 lata, tak jak eLki. Takie linie dosyć długo się przyjmują, bo jeżdżą w nowej relacji do tej pory nie istniejącej, dlatego najpierw ktoś to musi przetestować, opowiedzieć komuś, ten ktoś to musi raz spróbować, znowu komuś powiedzieć, a to trwa.

eLki też na początku miały frekwencje w okolicach 0-3 osoby w porywach a teraz Na L-3 widziałem stojące osoby, w L-4 też potrafi być z 20 osób, szczególnie zaraz po przyjeździe pociągu.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

ashir

Post autor: ashir » 27 lut 2011, 20:30

MichalJ pisze:Jeżeli się da jeździć 2x częściej bez zmiany liczby brygad, to znaczy, że głownie się stało...
Dokładnie tj. mówiłem liczba 3 brygad nie zostaje zmieniona. A sytuacja do tej pory wygląda mniej więcej tak 2 brygady stoją na krańcu (po jednej na każdym) i jedna brygada jedzie między krańcami.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 lut 2011, 23:07

MichalJ pisze:Kwota tylko ciut mniejsza. :)
Owszem, ale filozofia podobna. Skoro ta kolej jeździ rzadko i nieregularnie, to póki co za wcześnie jest, by do niej dowozić.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 01 mar 2011, 20:36

Oczywiście, że lepiej mieć możliwość wyjechania 10 minut wcześniej niż trafiania minutę przed właśnie uciekającym pociagiem - a jak to jest w ramach brygad dotychczasowych lub z niewielką korektą, to już w ogóle super. Na pewno bardziej chciałoby mi się jechać pociągiem, gdybym wiedział, że ile się nie spóźni, to i tak na ten autobus będzie się czekać do 10 (średnio 5, czyli prawie nic) minut, a nie 20, bo właśnie pojechał.
ŁK

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 01 mar 2011, 23:51

Glonojad pisze:
Jarek pisze:Na razie nic nie wskazuje, by tramwaj mógł być konkurencyjny z 508. Autobus przyspieszony jadacy Myśliborską do TMP powinien być co najmniej o 5 minut szybszy.
Jak nie utknie w korku. Wyjazd z Myśliborskiej na TMP będzie przeciążony, na Światowida lepiej nie będzie, bo niby czemu.
Oj z tego co słyszę, to nie będzie, bo to skrzyżowanie dla samochodów w relacji Myśliborska - Myśliborska/TMP będzie miało dużo większą przepustowość niż skrzyżowanie Myśliborska/Porajów na ciągu Myśliborskiej. Modlińskiej przecież nie zamykają i znacząco powinien osłabnąć ruch Myśliborską do Dorodnej - ... - Kowalczyka. Co do samej Światowida, to efekt będzie taki jak teraz - korkowała się Światowida, to kierowcy przerzucili się na Świderską (i tam stoją w korku - nieraz od Mehoffera). Dziwne to, gdyż Światowida jeździ się praktycznie bez korka, za to Świderską rano #-o
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
sprokett

Post autor: sprokett » 02 mar 2011, 20:17

tarantula01 pisze:to kierowcy przerzucili się na Świderską (i tam stoją w korku - nieraz od Mehoffera). Dziwne to, gdyż Światowida jeździ się praktycznie bez korka, za to Świderską rano
Dziwne? A niby dokad maja Swiatowida dojechac?
Mysliborska stoi bez ruchu do tego stopnia, ze 186, 503 i E-4 jada jeden przystanek (Mysliborska - Porajow) czasem ponad 10 min. Dalsze 10 min auta tocza sie do ronda z Obrazkowa a tam natrafiaja na tych ze Swiderskiej.
Natomiast na Swiatowida przed Modlinska stoisz praktycznie juz od Kerfura.

Lipa

Post autor: Lipa » 02 mar 2011, 20:28

Wczoraj i dziś w godzinach popołudniowego szczytu miałem okazję być w okolicach Modlińskiej i zobaczyć kilka kursów 214 na skrzyżowaniu z Mehoffera, w których jechała jedna osoba lub sam kierowca (i to w obydwu kierunkach). Podczas, gdy każdy wóz w tym miescie jest podobno "na wagę złota" ZTM topi autobusy w linię, którą nikt nie jeździ. ](*,) Przecież te Many byłyby dużo lepiej wykorzystane np. na 118. Linię 214 - pomijając w ogóle sensowność jej istnienia - spokojnie mogą obsługiwać Soliny, Alpino lub Urbinetto.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 03 mar 2011, 22:20

Lipa pisze:Wczoraj i dziś w godzinach popołudniowego szczytu miałem okazję być w okolicach Modlińskiej i zobaczyć kilka kursów 214 na skrzyżowaniu z Mehoffera, w których jechała jedna osoba lub sam kierowca (i to w obydwu kierunkach).
:arrow: Ja byłem tam wczoraj po godzinie 15:00 (jechałem tam i z powrotem) i widziałem w 214 po 4-5 osób. Tyle, że większość z nich wsiadała na przystanku KLASYKÓW, aby dojechać do pętli PKP PŁUDY, a z powrotem wysiadali albo na przystanku FLETNIOWA i czekali na 152, albo jechali do KLASYKÓW. Jest to zatem tylko dowozówka w relacji Modlińska-Klasyków.

Lipa

Post autor: Lipa » 04 mar 2011, 0:00

MZ pisze:Ja byłem tam wczoraj po godzinie 15:00 (jechałem tam i z powrotem) i widziałem w 214 po 4-5 osób. Tyle, że większość z nich wsiadała na przystanku KLASYKÓW, aby dojechać do pętli PKP PŁUDY, a z powrotem wysiadali albo na przystanku FLETNIOWA i czekali na 152, albo jechali do KLASYKÓW. Jest to zatem tylko dowozówka w relacji Modlińska-Klasyków.
Bogate mamy miasto, skoro dla przewiezienia 4-5 osób angażuje się 12-metrowe wozy, które kursują co 10 minut przez cały dzień. :>

ODPOWIEDZ