Wyświetlacze
Po najnowszych dostawach Solbusów, emzetkowo ma trzy rodzaje systemów informacji pasażerskiej : R&G,Macro-System i Novamedia...A jeszcze tak nie dawnymi czasy wszystko było ujednolicone (słusznie ! ) i królowało R&G.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
To a propos wyświetlaczy ? Gdzie miałeś w tych klamotach wyświetlacze ? Poza krótkimi epizodami w niektórych egzemplarzach.tomku pisze: A jeszcze nie tak dawnymi czasy wszystko było ujednolicone i królował Ikarus.
Linia 155: 1966-2011
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak będzie miał jeden z drugim prywatne przedsiębiorstwo, to sobie będą "ujednolicać". A tak to mamy PZP i wymagać można najwyżej zgodności z posiadanym sprzętem, a nie narzucać producenta...
(co oczywiście nie zmienia faktu, że ogłaszanie przez MZA przetargów na serie po kilkadziesiąt wozów nie ma sensu techniczno-ekonomicznego, także ze względu na zróżnicowanie wyposażenia).
(co oczywiście nie zmienia faktu, że ogłaszanie przez MZA przetargów na serie po kilkadziesiąt wozów nie ma sensu techniczno-ekonomicznego, także ze względu na zróżnicowanie wyposażenia).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
90% przetargów ma zapisany konkretny model sterownika i nikt z tego powodu problemów nie robi (zresztą prawdę mówiąc kto by miał - producenci zamontują taki SIP jakiego chce zamawiający, a na pewno nie oprotestują przetargu bo jest napisane "sterownik R&G 3100P lub równoważny", czasami nawet bez tego "lub równoważny")Glonojad pisze:a nie narzucać producenta...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czemu nie oprotestują? Przegrani będą szukać każdego możliwego haczyka, żeby tylko doprowadzić do unieważnienia przetargu. A to jest haczyk i to dosyć konkretny.
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co jest, powiedzmy sobie wprost, ewidentnym złamaniem Ustawy PZP. I tyle.px33 pisze:, czasami nawet bez tego "lub równoważny")
Jak któregoś cwaniaka CUPT czy inny UZP przeczołga odpowiednio, to się opamiętają. Tyle, że autobusy kupuje się bez dofinansowania unijnego albo z dofinansowaniem co najwyżej kolegów z województwa, więc wygląda to jak wygląda. Cóż, Polska.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.