Zmiany obsługowe - maj 2012

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 23 maja 2012, 22:04

-> Google
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 23 maja 2012, 22:21

O matko a co to za pomysł z tym ITS na 735 :shock: Stalowa nie może wystawić wozów :?: Jak rozumiem, na razie te maratony nie będą uwzględnione w rozkładzie :-k
ZaciszaniN pisze: Będą przeguby. A na 511 wracają solówki z ITSu.
IMO to bardzo źle bo po otwarciu TMP za bardzo osłabiono ciąg na Modlińskiej i rano i wieczorem solówki ITS mogą być niezabieralne ](*,)
Professor pisze:przejedź się tak 735 w weekend to zobacz sobie jak mocno zapełnione jeżdżą i sobie tak w duchu odpowiedz czy przegub czy solo
Fakt, ale tylko pod warunkiem że pogoda jest idealna (upał i pełne słońce przez dłuższy czas)
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE

Tak dla budowy parkingów Park & Ride

marko80

Post autor: marko80 » 23 maja 2012, 22:28

zeus pisze:IMO to bardzo źle bo po otwarciu TMP za bardzo osłabiono ciąg na Modlińskiej i rano i wieczorem solówki ITS mogą być niezabieralne ](*,)
Jako, że mieszkam w tym rejonie więc doskonale się orientuje co do zapełnienia poszczególnych linii w ciągu ulicy modlinskiej. Otoż 511 w DS nie jest zatłoczone, jest srednio napełnione. Zmiana bedzie dotyczyc tylko DS. Chociaż napisałem już kontrolnie maila do ZTM, żeby czasem in nie przyszło do głowy zeby sekować 511 na solówki w DP podczas Euro 2012 jako potencjalnego dawce przegubów na linie specjalne dowożące kibicow do stadionu. Oczywiscie jest takie stare powiedzenie o ktorym wiekszosc ludzi a zwlaszcza tych z ZTMu zapomniała, ale swietnie pasuje do tej sytuacji a brzmi ono tak. "Kto daje i zabiera ten sie w piekle poniewiera." Mam wrazenie, że ten ruch oraz ewentualne sekowanie 511 na Euro to może być zemsta ZTM, że nie udalo sie póki co wcisnac 511 na TMP do młocin czemu przeciwna była spora rzesza mieszkańców ( ja oczywiscie też ). :grin: Po ograniczeniu czestotliwosci kursowania 508 w DP i skoordynowaniu z 511, 511 w DP jest bardzo dobrze napełnione teraz w przeciwienstwie do tego co miało miejsce przez otwarciem TMP. Jest praktycznie na granicy niezabieralnosci, ale oczywiscie wlodarze z ZTMu maja to zapewne gdzieś.

ashir

Post autor: ashir » 23 maja 2012, 22:40

zeus pisze:Jak rozumiem, na razie te maratony nie będą uwzględnione w rozkładzie :-k
A skąd pomysł, że to wtyczki? Dziś dopiero środa do weekendu jeszcze kupa czasu. :ziew:

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 23 maja 2012, 22:48

marko80 pisze:Mam wrazenie, że ten ruch oraz ewentualne sekowanie 511 na Euro to może być zemsta ZTM, że nie udalo sie póki co wcisnac 511 na TMP do młocin czemu przeciwna była spora rzesza mieszkańców ( ja oczywiscie też ). :grin: Po ograniczeniu czestotliwosci kursowania 508 w DP i skoordynowaniu z 511, 511 w DP jest bardzo dobrze napełnione teraz w przeciwienstwie do tego co miało miejsce przez otwarciem TMP. Jest praktycznie na granicy niezabieralnosci, ale oczywiscie wlodarze z ZTMu maja to zapewne gdzieś.
Ja mam nadzieję, że ZTM nie będzie nic już ruszał przy 511 i 508 (no chyba, że delikatne podkręcenie częstotliwości w szczycie). Obecny takt tych linii co 5/10/10 to jest absolutne minimum dla Modlińskiej i okolic, również dla Tarchomina jako dodatkowa alternatywa w postaci dojazdu do "miasta". Codziennie podróżuję rano i po południu trasą tych linii i uważam że są one na granicy zabieralności :-k
ashir pisze:A skąd pomysł, że to wtyczki? Dziś dopiero środa do weekendu jeszcze kupa czasu. :ziew:
Zawsze można by pomyśleć nad rozwiązaniem typu: "te 4 maratony są kierowane na trasę tylko w przypadku ładnej pogody" - tylko pytanie co dla kogo znaczy ładna i kto miałby to oceniać (na jakiej podstawie) ;-)
A tak poważnie to nie zdziwię się jeśli ZTM w ogóle nie zaktualizuje tych rozkładów ani na stronie ani na przystankach ;-)
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE

Tak dla budowy parkingów Park & Ride

marko80

Post autor: marko80 » 23 maja 2012, 22:55

zeus pisze:
Ja mam nadzieję, że ZTM nie będzie nic już ruszał przy 511 i 508 (no chyba, że delikatne podkręcenie częstotliwości w szczycie). Obecny takt tych linii co 5/10/10 to jest absolutne minimum dla Modlińskiej i okolic, również dla Tarchomina jako dodatkowa alternatywa w postaci dojazdu do "miasta". Codziennie podróżuję rano i po południu trasą tych linii i uważam że są one na granicy zabieralności :-k
To jak kolego korzystasz z autobusów kursujacych modlinska ( tak samo jak ja ) to możesz ZTMowi kontrolnie też ewentualnie podesłać maila, żeby nie ruszali żadnych wielkopojemnych wozów z 511 w DP podczas Euro. Jak sie urzedników nie pilnuje to zdecydują za Ciebie zza biurka. Bo 508 raczej nie ruszą. :grin:

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 23 maja 2012, 22:56

zeus pisze:Ja mam nadzieję, że ZTM nie będzie nic już ruszał przy 511 i 508 (no chyba, że delikatne podkręcenie częstotliwości w szczycie).
Warszawa na Tarchodworach się nie kończy.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

marko80

Post autor: marko80 » 23 maja 2012, 22:58

ZaciszaniN pisze:
zeus pisze:Ja mam nadzieję, że ZTM nie będzie nic już ruszał przy 511 i 508 (no chyba, że delikatne podkręcenie częstotliwości w szczycie).
Warszawa na Tarchodworach się nie kończy.
Mylisz się, dzielnica ktora nie ma tramwajow i metra jest uprzywilejowana. Jak panowie z ZTMu chcą nie sobie sekuja linie ktore pokrywaja sie z tramwajami i metrem a tej dzielnicy dadza spokoj. Ja wiem, ze Ty nie lubisz słoików ( ja sie akurat do nich zaliczam bo jestem rodowitym mieszkancem białołeki ) i chyba nie masz mi za złe, ze chcialbym podrózowac jak czlowiek a nie jak bydle, to tyle. EOT. :grin:

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 23 maja 2012, 23:13

Tiaa, zastąpienie linii zwykłej całodziennej linią weekendową przyśpieszoną. Przyłączam się do komentarza Pawcia....
409 zastępuje połączenie Powązek z Wólką, które 170 zapewniało. Między Powązkami a Chomiczówką 170 zostało zastąpione przez 180.

Ogólnie przychylam się do głosów przeciwko 409... ZTM jednak uważa że linia się sprawdza.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 24 maja 2012, 1:50

JacekM pisze: Ogólnie przychylam się do głosów przeciwko 409... ZTM jednak uważa że linia się sprawdza.
Kiedyś miałeś chyba siga na ten temat, nie? ;>
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 24 maja 2012, 7:00

JacekM pisze:
Tiaa, zastąpienie linii zwykłej całodziennej linią weekendową przyśpieszoną. Przyłączam się do komentarza Pawcia....
409 zastępuje połączenie Powązek z Wólką, które 170 zapewniało. Między Powązkami a Chomiczówką 170 zostało zastąpione przez 180.
Więc odwołanie do mojego psota tym razem zdecydowanie niezasadne.
marko80 pisze:Mam wrazenie, że ten ruch oraz ewentualne sekowanie 511 na Euro to może być zemsta ZTM, że nie udalo sie póki co wcisnac 511 na TMP do młocin czemu przeciwna była spora rzesza mieszkańców ( ja oczywiscie też ).
ZTM-owi się wcale nie spiezy z przerzucaniem 511 na Młociny, bo tam dla niego to nawet miejsca za bardzo nie ma.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 24 maja 2012, 16:57

marko80 pisze:Mylisz się, dzielnica ktora nie ma tramwajow i metra jest uprzywilejowana.
Jest uprzywilejowana, tylko nikt nie wie czemu jest uprzywilejowana.
marko80 pisze:Ja wiem, ze Ty nie lubisz słoików ( ja sie akurat do nich zaliczam bo jestem rodowitym mieszkancem białołeki )
Wiem, przeklawiaturzenie. Ale jakże urocze ;P
marko80 pisze:i chyba nie masz mi za złe, ze chcialbym podrózowac jak czlowiek a nie jak bydle, to tyle. EOT. :grin:
Sęk w tym, że nie tylko ty i Tarchodwory byście tak chcieli. A tylko Tarchodworom robi się dobrze w każdy możliwy sposób, co mieszkańcom innych części miasta niekoniecznie musi pasować.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
MJ
(Jachim)

Post autor: MJ » 24 maja 2012, 18:13

MC pisze:
Jakub pisze:2294
Ten już w kąciku kasatów.
Już od dawna. Jak byłem w kwietniu na R-1 to już stał i to ogołocony zwłaszcza w członie B.
Czy ktoś słyszał, że od 15.06 176 ma zwiększyć częstotliwość 7/10/15 i ma tabor się zwiększyć do 12 metrów, niektóre brygady mają być obsłużone R-3 :?:

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 24 maja 2012, 18:18

fik pisze:Kiedyś miałeś chyba siga na ten temat, nie? ;>
A i owszem. Oryginalny cytat.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Walas

Post autor: Walas » 25 maja 2012, 7:12

Jachim pisze:Czy ktoś słyszał, że od 15.06 176 ma zwiększyć częstotliwość 7/10/15 i ma tabor się zwiększyć do 12 metrów, niektóre brygady mają być obsłużone R-3 :?:
Tak samo jak ja słyszałe, że 133 i 152 mają połączyć w jedną linię. :-k

Zablokowany