Koordynacje rozkładów
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
18 bym się nie czepiał. Wpięcie tego potwora w tyle różnych miejsc nie mogło się udać. 31 jest do przestawienia.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jakiś czas temu pisałem o 1, 22 i 24 z Zawiszy w kierunku Kercelaka w soboty i niedziele. Przypomnę: wszystkie trzy linie jechały praktycznie razem, potem po 7-8 minutach pojawiała się kolejna 1, a po kolejnych bodajże 6 minutach znów trzy sztuki razem. Ale teraz 1 jeździ rzadziej. Jeździ co 15 minut, tak jak 22 i 24, więc mamy 22 i 24 razem, 3 minuty później jedynkę i 12 minut czekania. No niekoordynowalne to jest. Nie da się.
Nie martwcie się. To są rozkłady objazdowe, wprowadzone na szybko, bo nikt się nie spodziewał przebudowy Marynarskiej ani niczego. Ale w kwietniu to zobaczycie rozkłady, że hoho.
Przecież można. Co prawda jest to oferta kompletnie bez sensu, ale jest.fik pisze:A już w grudniu 2014 będzie można kupić bilety z przesiadką na intercity.pl.
-
Stary Pingwin
W kwietniu nie będzie warto. Przecież niedługo otworzą Marynarską.MichalJ pisze:Nie martwcie się. To są rozkłady objazdowe, wprowadzone na szybko, bo nikt się nie spodziewał przebudowy Marynarskiej ani niczego. Ale w kwietniu to zobaczycie rozkłady, że hoho.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Dopiero teraz to zauważyłeś?
Mnie zastanawia jedna rzecz, choć nie robiłem głębokiej analizy. Na parach 10+14 i 18+31 widać ładną (przyzwoitą) koordynację rano i wieczorem - czyli ktoś to przemyślał, po czym nadchodzi środek dnia DS i kursy do siebie poprzyklejane. Jakaś nowa tradycja? Albo przypadek jak w totka...
-
Stary Pingwin
Jeżeli dwie linie ruszają z jednej pętli i każda z nich jeździ co 8 minut, to logiczny jest takt 4-8. Nie w przypadku 18 i 20, oraz 2 i 17. Tarchomin rusza w jednej minucie, co jest utrudnione przez krótką wysepkę na wyjeździe z pętli(na jeden skład) i wredną sygnalizację wyjazdową.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Kiedy i o której?
-
Stary Pingwin
Z Tarchomina np 18.14, w innych godzinach też zaobserwowałem. Z FSO 20 rusza 2 minuty za 18 w szczycie.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
FSO jest skazane na bałagan bo 20 jest wpięta w Obozowa a do tego bez postojów w lesie. Koordynowanie 17+18 to już w ogóle abstrakcja.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan