Chodzi o Słoneczną?Glonojad pisze:No rozwaliła mnie koncepcja dowozówki do kolei kończącej taki kawał od niej (o częstotliwości nie wspominając).
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Marki, Radzymin, Wołomin
Moderator: Wiliam
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Ogólnie ta linia omija stacje kolejowe. I nikomu dojazdu do stacji nie ułatwi. Wyjątkiem jest Zagościniec. Pytanie tylko, czy rozkład będzie tam skoordynowany z pociągami....ziomal pisze:Chodzi o Słoneczną?Glonojad pisze:No rozwaliła mnie koncepcja dowozówki do kolei kończącej taki kawał od niej (o częstotliwości nie wspominając).

-
Ikarus 5780
Myślałem, że to do mojego posta, dlatego zapytałem OCB.Glonojad pisze:ROTFL!
Moim skromnym zdaniem linia będzie 2 - 3 minuty przed koleją czyli tak, że połowa się nie przesiądzie. Dlaczego tak uważam - jeśli ktoś ma takie pojęcie o układaniu trasy to i o układaniu rozkładu będzie miał takie samo, nie biorąc pod uwagę tego, że autobus może się spóźnić, albo, że dla starszych pasażerów przejście schodów w górę, a potem w dół na peron nie będzie takim łatwym zadaniem.florekf pisze:
Ogólnie ta linia omija stacje kolejowe. I nikomu dojazdu do stacji nie ułatwi. Wyjątkiem jest Zagościniec. Pytanie tylko, czy rozkład będzie tam skoordynowany z pociągami....
Faktycznie, choć podjeżdża całkiem (w miarę) blisko PKP Wołomin.florekf pisze:Ogólnie ta linia omija stacje kolejowe.
[ Dodano: |13 Lis 2009|, 2009 14:03 ]
W Zagościńcu są schody na stacji?Ikarus 5780 pisze:albo, że dla starszych pasażerów przejście schodów w górę, a potem w dół na peron nie będzie takim łatwym zadaniem.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
...a jezioro przesuniemyflorekf pisze:To się zbuduje
Chociaż przynajmniej ludzie będą mieli autobus na Radzymińskiej w Wołominie...
[ Dodano: |13 Lis 2009|, 2009 19:54 ]
Oni powinni uczyć się od ZTM- praca również poza biurkiem, w terenieWolfchen pisze:To nie koncepcja. Toż to salceson (wyborczy)...
Ja tu widzę drugi Milanówek.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
-
Ikarus 5780
Myślenie jest tym bardziej bez sensu, bo Wołomin przecież dużych pieniędzy za tą linię nie zapłaci - przypuszczam, że częstotliwość nie będzie oszałamiająca. I jeśli chodzi o tabor to IMHO będzie to coś na miarę linii "R" w pierwszych stadiach Jej rozwoju.
BTW, ale cały czas nawiązując do tematu głównego, na linii R jeździ super Mercedes. To nie jest już puszka, w którą wsiadając myślałem czy dojadę, ale naprawdę nowoczesny z wygodnymi siedzeniami, a bilet ulgowy nadal 1,3 zł., więc często zamiast zielonych wybieram właśnie eRkę, zwłaszcza, że omija prawie wszystkie przystanki.
BTW, ale cały czas nawiązując do tematu głównego, na linii R jeździ super Mercedes. To nie jest już puszka, w którą wsiadając myślałem czy dojadę, ale naprawdę nowoczesny z wygodnymi siedzeniami, a bilet ulgowy nadal 1,3 zł., więc często zamiast zielonych wybieram właśnie eRkę, zwłaszcza, że omija prawie wszystkie przystanki.
Zrobią prowizoryczny przystanek pod Starostwem, to będzie miło.JotPeCet pisze:No własnie, ciekawe czy urzędnicy sprawdzili czy po trasie autobusu są jakieś przystanki.
Generalnie tak jak w m.st. na Śródziemnomorskiej- żwir i słupek i po robocie.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Przed uruchomieniem linii 738 w w/w godzinach (wliczając te kursy które omijają Radzymin) liczba kursów dochodziła nawet do kursu częściej niż co 10 minut. A teraz naliczyłem w porywach 4 kursy na godzinę. I z tego co widzę zaczynają wypadać z rynku przewoźnicy kursujący tylko do Radzymina - jest ich wyraźnie mniej, także w weekendy.
Np. był do niedawna taki prywaciarz jeżdżący seledynową Setrą z Radzymina - po uruchomieniu linii zaczął wozić po kilka osób, a ostatnio wcale nie jeździ.
Na tym wszystkim tak naprawdę skorzystali prywaciarze kursujący do Wyszkowa i kursujący przez Radzymin - zgarnęli w spadku do byłej konkurencji niedobitki pasażerów którzy nie przesiedli się do 738 tym samym podnosząc sobie rentowność kursów.
Kursów jest wyraźnie mniej... kiedyś nawet poza godzinami szczytu ta zatoczka przy dw. Wileńskim była tak przepełniona stojącymi autokarami że część wręcz stała na jezdni blokując jeden pas, a teraz ten problem nagle zniknął
Np. był do niedawna taki prywaciarz jeżdżący seledynową Setrą z Radzymina - po uruchomieniu linii zaczął wozić po kilka osób, a ostatnio wcale nie jeździ.
Na tym wszystkim tak naprawdę skorzystali prywaciarze kursujący do Wyszkowa i kursujący przez Radzymin - zgarnęli w spadku do byłej konkurencji niedobitki pasażerów którzy nie przesiedli się do 738 tym samym podnosząc sobie rentowność kursów.
Kursów jest wyraźnie mniej... kiedyś nawet poza godzinami szczytu ta zatoczka przy dw. Wileńskim była tak przepełniona stojącymi autokarami że część wręcz stała na jezdni blokując jeden pas, a teraz ten problem nagle zniknął
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Częściej to może nie.Frencher pisze:Przed uruchomieniem linii 738 w w/w godzinach (wliczając te kursy które omijają Radzymin) liczba kursów dochodziła nawet do kursu częściej niż co 10 minut.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney