Buspasy
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ten jeszcze nieaktywny buspas był przez cześć kierowców traktowany jak już działający buspas. Inna sprawa, że dzisiaj na Żwirki było wyjątkowo pusto. Natomiast buspas w Jerozolimskich kolejny dzień jest parkingiem dla ekip malujących latarnie przed mistrzostwami. Poza tym jest też parkingiem dla dostawczaków, osobówek, taksówek i Maxibusa, który stojąc na awaryjnych robi sobie postoje przy Starynkiewiczu. W którymś temacie Colony wspominał o kasie, którą miasto mogłoby i powinno zarabiać, a nie zarabia.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A, to dlatego na Grójeckiej cofka miejscami do Korotyńskiego...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- R-9 Chełmska
Nie, tamten to MinibusKwZ pisze:Ten z Otwocka? Widywałem go stojącego między Wawelską a pl. Narutowicza oraz na przystanku Raszyńska. Rzeczywiście, należałoby go ścignąć...Szeregowy_Równoległy pisze:Maxibusa,
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Fakt, chodziło o Marywilską. Mylą mi się Grodziowe Scanie nie jeżdżące dla ZTM, na tylnym wyświetlaczu i tak mają wyświetlone dzieci, bez względu na to, co wyświetlają z przodu. A jazda buspasem między Zawiszy a Centrum to jakiś dziki slalom gigant między prawym a środkowym (momentami także lewym) pasem. Jak sobie kupię dostawczaka, to też będę mógł go zostawiać w dowolnym miejscu, byle na awaryjnych?ashir pisze:Do Otwocka jeździ Minibus, Maxibus jeździ do Wolicy, a Szeregowemu chodziło o Kupiecbusa na Marywilską.
Po Centrum tak się jeździ. Nie wiedziałeś o tym? Mnie z kolei ciekawi to, czy nowy buspas na ZiW będzie obstawiony przez służby mundurowe, czytaj: Straż Miejska. Wszak jest okazja do zarobku.Szeregowy_Równoległy pisze:A jazda buspasem między Zawiszy a Centrum to jakiś dziki slalom gigant między prawym a środkowym (momentami także lewym) pasem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Efektywność tej "służby", mierzona liczbą wystawionych mandatów oscylującą na poziomie 1 szt/dniofunkcjonariusza, sugeruje, że zarobek nie jest ich podstawowym obszarem zainteresowania (wątpię, by był też w pierwszej dziesiątce...).Pawel_ pisze:Po Centrum tak się jeździ. Nie wiedziałeś o tym? Mnie z kolei ciekawi to, czy nowy buspas na ZiW będzie obstawiony przez służby mundurowe, czytaj: Straż Miejska. Wszak jest okazja do zarobku.Szeregowy_Równoległy pisze:A jazda buspasem między Zawiszy a Centrum to jakiś dziki slalom gigant między prawym a środkowym (momentami także lewym) pasem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A Straży Miejskiej wolno pilnować buspasów? Bo z tego, co kojarzę, mogą tylko ustawić urządzenie rejestrujące, natomiast nie mogą zatrzymać i wypisać mandatu pojazdowi jadącemu buspasem. Mandatować mogą tylko w przypadku naruszenia "Zakazu ruchu w obu kierunkach".Pawel_ pisze:Po Centrum tak się jeździ. Nie wiedziałeś o tym? Mnie z kolei ciekawi to, czy nowy buspas na ZiW będzie obstawiony przez służby mundurowe, czytaj: Straż Miejska. Wszak jest okazja do zarobku.Szeregowy_Równoległy pisze:A jazda buspasem między Zawiszy a Centrum to jakiś dziki slalom gigant między prawym a środkowym (momentami także lewym) pasem.