Obiegi i obsługa połączeń KM
Moderator: JacekM
Tak jest od poniedziałku. Przez kilka ostatnich miesięcy był na bombkach non-stop.
Dziś Bolimek (odj. 6.33 do Siedlec z WWO) był na Impulsie. to Impulsy mogą jeździć dalej niż WWO od str. Skierniewic?
Nie mogą, ale widocznie KM lubi ryzykować.
Mogą dalej niż do WWO, do Warszawy Rembertów lub Falenicy.
Mogą dalej niż do WWO, do Warszawy Rembertów lub Falenicy.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Przecież Koleje Mazowieckie poinformowały o zmianie zestawień od 25 lipca do 1 sierpnia na wybranych trasach, to są sytuacje wyjątkowe.
Wybacz, nie zwiedzam stron interetowych wszystkich przewoźników. Wystarczy, że ztm ma wybrakowane info na stronie.ashir pisze:Przecież Koleje Mazowieckie poinformowały o zmianie zestawień od 25 lipca do 1 sierpnia na wybranych trasach, to są sytuacje wyjątkowe.
Akurat impuls na Bolimku do Siedlec nie jest niczym nowym.
Niestety, powinieneś. I znać regulaminy. Dodatkowo wiedzieć, że autobus, którym jedziesz, jest dziwadłem, bo pochodzi z 2011 a nie z 2013.Gontar pisze:Wybacz, nie zwiedzam stron interetowych wszystkich przewoźników. Wystarczy, że ztm ma wybrakowane info na stronie.ashir pisze:Przecież Koleje Mazowieckie poinformowały o zmianie zestawień od 25 lipca do 1 sierpnia na wybranych trasach, to są sytuacje wyjątkowe.
ŁK
A później jest ból, zgrzytanie zębami, żal, niedowierzanie itp. A czasami w regulaminach są miłe niespodzianki. A te autobusy to chyba na ZKA, co? Faktycznie ludzie czasem się potrafią popisać, ale to już ich problem.Łukasz pisze:Niestety, powinieneś. I znać regulaminy. Dodatkowo wiedzieć, że autobus, którym jedziesz, jest dziwadłem, bo pochodzi z 2011 a nie z 2013.
Przecież w lutym jechałem Impulsem do Siedlec. Bolimkiem właśnie.ashir pisze:Przecież Koleje Mazowieckie poinformowały o zmianie zestawień od 25 lipca do 1 sierpnia na wybranych trasach, to są sytuacje wyjątkowe.
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
Przynajmniej 10 razy w miesiącu widuje Bolimka rano i pierwszy raz widzę taki skład na takim pociągu, wiec Łukasz niestety nie popisałeś się swoim postem.Matej pisze:Przecież w lutym jechałem Impulsem do Siedlec. Bolimkiem właśnie.ashir pisze:Przecież Koleje Mazowieckie poinformowały o zmianie zestawień od 25 lipca do 1 sierpnia na wybranych trasach, to są sytuacje wyjątkowe.
Bo - jak już wspominałem - Bolimek kiedyś jeździł właśnie na Impulsach. W okresie wchodzenia do ruchu Gamy i Sundecków.
Wczorajszy 15651 na gamie i dwóch wagonach. Wyglądało to dos komicznie, natomiast ludziom w środku do śmiechu nie było. Klima oczywiście nie działala
51428/15613 dziś z powrotem na wagonach.
98722/3 na jeden dzień przed zapowiedzią na 2xEN76. Proście, a będzie wam dane. W tej sprawie (tylko 1xEN76 na 98723) napisałem również do UTK, który podzielił moją opinię. KM w piśmie do UTK stwierdził, ze do nich "wpłynęła tylko jedna skarga", czyli moja. Na ilość osób klnących i złorzeczących na tą sytuację to zastanawiające. Na narzekania była energia, a żeby poświęcić 10 minut na napisanie maila do KM lub UTK to już ciężko. Pewne elementy zachowania typu "homo sovieticus" w tym widzę.
98722/3 na jeden dzień przed zapowiedzią na 2xEN76. Proście, a będzie wam dane. W tej sprawie (tylko 1xEN76 na 98723) napisałem również do UTK, który podzielił moją opinię. KM w piśmie do UTK stwierdził, ze do nich "wpłynęła tylko jedna skarga", czyli moja. Na ilość osób klnących i złorzeczących na tą sytuację to zastanawiające. Na narzekania była energia, a żeby poświęcić 10 minut na napisanie maila do KM lub UTK to już ciężko. Pewne elementy zachowania typu "homo sovieticus" w tym widzę.
Obecnie mamy taką ciekawostkę. Wagony sterownicze Bombardiera przechodzą naprawy P4 stąd od wczoraj Mazovia jeździ bez wagonu sterowniczego i w Płocku trzeba oblatywać skład.
Rozkład to uwzględnia?