Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
Ale to by był duży błąd konstrukcyjny, nie sądzę, żeby ktoś mogl tego nie przewidzieć.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ŁK
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A moim zdaniem ktoś ten błąd popełnił. Przy Deotymy problem był dokładnie taki sam: jeśli tramwaj nie odjechał na pionowe do opuszczenia przystanku, to nie dostawał światła drugi raz w ogóle. Musiał czekać, aż nadjedzie coś z tyłu albo w przeciwnym kierunku. Jakiś czas temu to poprawiono, dorzucono po laserku i tramwaj stojący na przystanku wzbudza sobie światło tak samo jak tramwaj, który do przystanku dojeżdża. Przy Conrada w kierunku Radiowej jeśli tramwaj nie pojedzie na swoje światło, to drugiego nie dostanie. Albo dostanie je po bardzo długim oczekiwaniu, bo dodatkowa faza się nie wzbudzi. Ktoś radośnie założył, że jeśli coś zostało narysowane i zaprojektowane, to praktyka zawsze będzie się do teorii dostosowywać.
Podobno dzisiaj poprawiono cykle dla tramwajów na odcinku Starynkiewicza - Palma, ktoś miał okazję jeździć dzisiaj Jerozolimskimi?
-
Stary Pingwin
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I teraz się zasuwa na plusie? Bo tam akurat źle nie było, jeśli skrzyżowania były przejezdne.
-
Stary Pingwin
Cztery razy w kierunku Wisły przejechałem bez zbędnych zatrzymań, na rondach. Myślę, że ciut wcześniej samochodziki dostają czerwone na wjeździe, dzięki czemu lewoskręty się oczyszczają i nie blokują tramów.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Chciałem serdecznie pozdrowić osobę odpowiedzialną za zmianę cykli między Ząbkowską a Wileńskim. Było tak: pałeczka przy Ząbkowskiej, kilka sekund czekania i jazda na wprost przy Wileńskim (3, 6, 25, 28), ewentualnie pałeczka przy Ząbkowskiej, kilkanaście sekund czekania i pałeczka do skrętu w lewo (13, 26). Teraz jest tak: pałeczka przy Ząbkowskiej, hamowanie przed zawrotką, bo samochody dostają światełko idealnie, żeby tramwajowi usrać życie, potem delikatne wyprzedzenie fazy i na kocie da się skręcić w lewo, w stronę Bankowego. Na wprost pojechać na raz się nie da. Szacun dla autora koncepcji zmian, bo tak spierdolić to ja bym nie potrafił. Nie mam dyplomu inżynierskiego, pewnie dlatego bym nie umiał.
-
Stary Pingwin
W niedzielę już tak było, ledwo zdążałem zboczyć w WZ.
To musiała być praca zbiorowa, jeden by tak niespsuł.
To musiała być praca zbiorowa, jeden by tak niespsuł.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
W niedzielę miałem 74 i ruszając z Ząbkowskiej w momencie podania pionowego światła, bez problemowo i bez zatrzymywania skręcałem na Wileńskim w lewo. Dzisiaj jednym kursem też tak miałem, ale potem było jak opisał to Szeregowy.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
To wiele tłumaczy. Ja i Wiekowy Pingwin jeździmy na pionoweFlash8222 pisze:W niedzielę miałem 74 i ruszając z Ząbkowskiej w momencie podania poziomego światła,
Na Marymonckiej na pewno będzie inaczej 
Pojawiły się kamery systemu AUTOSCOPE(pierwsze zdjęcie). Będzie priorytet
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=9662
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=9662
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33