Buspasy
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czerwone berety mogą. Straż miejska nie może. Straż Graniczna może. Kocurku, poczytaj kiedyś kodeks drogowy 
Masz rację. Wakacje w Warszawie można powiedzieć w tym roku rozpoczęły się wczoraj:)Rosa pisze:Weź pod uwage że ruch jest mniejszy, sporo ludzi wyjechało z Warszawy juz w piatek czy sobotę. Polączenie długiego weekendu z ucieczką przed Euro powoduje że okres wakacyjny juz sie rozpoczął i prawdziwe korki wróca do Warszawy dopiero we wrześniu.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Co za kretyn projektował ten buspas? Szczególnie odcinek między Filtrową a Wawelską w stronę lotniska? Buspasa, na którym nie mieści się autobus, chyba jeszcze nie mieliśmy? To mamy. A różnica jest znaczna, trzeba się po tym buspasie turlać, żeby na plusie nie być, ale osobówki to mają, delikatnie ujmując, przesrane. A co do natężenia ruchu: jest mniejsze. Rekordziści dzisiaj na Piłsudskiego na +6 przyjeżdżali, bo w Jerozolimskich nie było gdzie zużyć rozkładowego czasu, a na Zawiszy też ciężko nie być na plusie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Żegnamy chyba jednak bez żalu. Gdyby miał pozostać na stałe, to musiałoby to inaczej wyglądać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Z jednej strony bez żalu, z drugiej: zbiorkom na Żwirki stał się nagle bardzo, bardzo atrakcyjny. Kosztem osobówek, ale chyba tak powinno być.
Ja się wczoraj tak zastanowiłem. W Żwirkach był BUSPAS autobusy jeździły w miarę bezkorkowo, samochody stały (nawet nie tak bardzo). Wczoraj jadę 504 niestety w kierunku Centrum i co - samochody stoją i to mocno, autobusy stoją i to mocno, wszystko poopóźniane. Moje pytanie jaka była wada tego buspasa jak przez ostatnie 2 dni lipca było gorzej jak przez cały czerwiec!
Wczoraj jeszcze nie był.Rosa pisze:Stała również Al Krakowska gdzie lewy pas jest permanentnie zablokowany przez TIRy czekające na skręt w Łopuszanską.
I przypominam że zamkniety został jeden wiadukt na Hynka nad ZiW co tym bardziej zwiększa korki.
Najbardziej po prostu mnie zastanawia że z BUSPASEM było lepiej jak bez BUSPASA...