To ten do Dęblina nie mógł zepchnąć tego zdefektowanego? Co to zdechło? ER75, 19WE, czy 14WE?przewoz pisze:Dopiero 10 minut temu na wschodni wjechał potrójniak w którego składzie było to co zdechło na średnicy w kierunku wschodnim. za nim przyjechał Deblin z godziny 7.03 i cała reszta pociągów też zacznie dopiero zjeżdżać. Łącznie zatrzymanie trwało ponad 2h. Około 9.10 wjechało coś że strony otwocka z godziny 6.30.
Moje siedlce miały tak jak liczyłem plus 70. za nimi wjechały następne. Z Mińska póki stałem nic nie podjechało. fajnie się zaczyna.
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
czyli generalnie tabor KMy mają do dupy, kompletnie niedostosowany ani do potrzeb pasazerów ani warunków w jakich przychodzi mu jezdzicfidzio pisze:sytuacja taborowa jest tragiczna
jest po prostu masakra, ludzie dzis w Ursusie ponoci godzinę stali zanim udało się im wbicmoonwalker pisze:Na grodziskiej tak samo. Wszystkie składy 1xEN57, juz w Brwinowie ludzie zostawali na peronach, przekleństwom nie bylo końca.
ja miałem farta i wszedłem do SKMki po 8.40 (notabene jechała z wyświetlaczem SŁUŻBOWY). Pociąg do DWZ jechał godzinę! Wszytsko oczywiście zapewne przez cholerne rozjazdy przed DWZ. Czy naprawdę w kraju, w którym wiadomo że zimy to nie +10 stopni tak trudno zadbać o unowoczesnienie rozjazdów na takim węźle kolejowym???????
strasznie załowałem że nie pojechałem do Opaczy na WKD. chyba ze 4 mnie mineły jak stałem w kolejce do DWZmoonwalker pisze:A co ciekawe, pociągi WKD jezdzily normalnie
ale jedno musze pozytywnie ocenić. naprawdę obsługa mojej SKMki klasa. Obsługa poinformowała że przepraszają za opóźnienia ale przed nami jest inny pociąg, jak pojedzie to i my ruszymy a potem jeszcze kilka info o problemach z rozjazdami i o tym że zaraz będzemy ruszac, naprawdę
PURA VIDA!
Na linii gdańskiej są najnowocześniejsze (mające mniej niż 1,5roku) rozjazdy i co? TEŻ ZAMARZAJĄ!przewoz pisze:Chyba raczej przez nałożenie się na to wszystko awarii kibelka na średnicy.mariow pisze:Wszytsko oczywiście zapewne przez cholerne rozjazdy przed DWZ
Dziś jest tego wszystkiego tyle, że w sumie daje to pradziwą apokalipsę.
Jak się śniego dostanie, to kontrola takiego rozjazdu nie pozwoli na ułożenie drogi. U mnie też są nowe i też jest ten problem... Jak śnieg pada spokojnie, to grzałki dają radę. Ale przy tym co było wczoraj EORy już nic nie dają. Są za słabe. Nie wiem, czy powinny być mocniejsze, czy trzeba zmienić sposób grzania zwrotnic. Nie znam się na tym. Stwierdzam fakt.
A dzis padlem: Jest artukul o awarii na kolei. I zdjecia przy nim.
" Przystanek MZK Przy dworcu glownym" ( przedstawia przystanek przy centralnym)
Ja rozumiem braki kadrowe w redakcji gazety wyborczej ale to juz przesada....
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... lowek.html
" Przystanek MZK Przy dworcu glownym" ( przedstawia przystanek przy centralnym)
Ja rozumiem braki kadrowe w redakcji gazety wyborczej ale to juz przesada....
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... lowek.html
Ok. 12.40 między Ochotą a Zachodnim stał jakiś kibel do Radomia, z pootwieranymi połówkami większości drzwi i prawie bez pasażerów. Myślałem, że znów problemy ze zwrotnicą, tym bardziej że za nim na Ochocie stała SKMka z Rembertowa, a dalej w tunelu kolejny kibel z wyświetlaczem W-wa zachodnia.
Ale już Grodzisk z 12.20 ze Śródmiścia (na klapkach miał "nieograniczone opóźnienie", w rzeczywistości 30 min) ruszył normalnie w stronę Ochoty, więc być może nie było to większe zatrzymanie
Ale już Grodzisk z 12.20 ze Śródmiścia (na klapkach miał "nieograniczone opóźnienie", w rzeczywistości 30 min) ruszył normalnie w stronę Ochoty, więc być może nie było to większe zatrzymanie
TVN Warszawa podaje, że autobus 133 wjechał pod pociąg na Piwoniowej, wszystko staneło. 8 osób rannych - większość dzieci
http://kontakt24.tvn.pl/temat,pociag-ud ... 46959.html
W komentarzach napisano:
http://kontakt24.tvn.pl/temat,pociag-ud ... 46959.html
W komentarzach napisano:
Właśnie PLK wyłączyło napięcie na szlaku, wszystkie składy aż do Nasielska stoją.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ruch pociągów na odcinku Warszawa-Gdynia jest zamknięty.
Swoją drogą - tylko tego jeszcze trzeba było Legionowu...
A o losie autobusu jest w "Wypadkach i awariach" na OB.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Raport skrócony na godzinę 16-16.30 na wschodnim. chyba nie ma pociągu bez opóźnienia. Rekord to en Kiepura. 500 albo 600 minut opóźnienia. w każdym razie skład na powrót nie dojedzie. nie wiem co z weltawa. pewnie pojechałasama. w regionalnych wesoło. Poc 211 do Skierniewic z godziny 14.11 pojechał prawie 2.5h później. Jakiś Radom, z siedlec i Łowicz odjechały po godzinie w plecy. A jeżeli chodzi o linię mińską to tam chyba od 15 z minutami nic nie jechało. Na Otwock i Deblin co chwila coś jedzie opóźnionego. SKM w tym kierunku są niezabieralne w zasadzie od śródmieścia... heh. Jeszcze póki stałem wjechały Mrozy na 1 akm. niezabieralne a za nimi mińsk na 2 en57. można było je zamienić i przytrzymać te mrozy. byłby przynajmniej ciut luźniejszy.
Opóźnienia....
Czeremcha-Tłuszcz przybył dziś do Tłuszcza + ok. 180min - w drogę powrotną odjechał ok godz. 11:50 (ok. 190 min po planie)
Sierpc-Tłuszcz (51330) przybył do Tłuszcza + ok. 90min - w drogę powrotną odjechał planowo.
W Małkini zdechła EN57-1901 - ściągnięta do Tłuszcza pociągiem 7940.
Czeremcha-Tłuszcz przybył dziś do Tłuszcza + ok. 180min - w drogę powrotną odjechał ok godz. 11:50 (ok. 190 min po planie)
Sierpc-Tłuszcz (51330) przybył do Tłuszcza + ok. 90min - w drogę powrotną odjechał planowo.
W Małkini zdechła EN57-1901 - ściągnięta do Tłuszcza pociągiem 7940.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka