Wyświetlacze
O, to będzie robota do emerytury 

Zaraz. Poprzez zmianę wielkich liter na małe ROZWALONO INFORMACJĘ PASAŻERSKĄ?Paweł D. pisze: ↑13 wrz 2024, 8:22Wiem, w końcu dwa razy brałem udział w szopce pt. rekrutacja do ZTM. Można przymykać oczy na błędy w komunikatach czy idiotyczne nazwy w linkach do nich, ale tutaj rozwalono informację pasażerską która jednak powinna być pod szczególną ochroną. Zresztą od lat były z nią cyrki. O właściwe dopiski o kursach skróconych też były lata walki.
Mam wrażenie, że obserwujemy inflację pojęć...
Ok, może źle się wyraziłem. Wprowadzono bałagan niekoniecznie korzystny dla pasażera i wizerunku Organizatora. Teraz czytam o jakiś dopiskach z nazwą dzielnicy w autobusach*. Część pasażerów pomyśli, że pozmieniano trasy bez uprzedzenia.
* wrzuci ktoś fotę jak to wygląda?
* wrzuci ktoś fotę jak to wygląda?
Ja za to dziś widziałem też tramwaje z wyświetlaczami po staremu (np. 4117 i 4213), czyli 33 METRO MŁOCINY, 17 WINNICA. 

Tym razem powstrzymam się od komentarza. Myślałem, że po szopce w tramwajach ktoś zatrzyma to szaleństwo. Oczywiście się myliłem.
Kto by pomyślał, że dożyjemy czasów, w których Warszawa będzie ściągać z Łodzi, a nie tylko Łódź z Warszawy xD
Chaos i bałagan, ale nie nazwałbym tego zawałem systemu informacji pasażerskiej. Byle tylko jak najszybciej ten burdel posprzątał Dział Nadzoru ZTM...
Chaos i bałagan, ale nie nazwałbym tego zawałem systemu informacji pasażerskiej. Byle tylko jak najszybciej ten burdel posprzątał Dział Nadzoru ZTM...
Ktoś złośliwy mógłby zapytac czemu problemy (nie, małe litery to nie problem) występują u komunalnych przewoźników, a nie tych okropnych prywatnych 
Pewnie Ty lubisz takie klimaty, ale niestety Ciebie tam nie było. Nie rozumiem, co w tym takiego niewiarygodnego, że starsza pani spytała jaki to przystanek i tylko ja odpowiedziałem. I to nawet dwukrotnie.A napisałem to nie dlatego, zeby się chwalić, a po to, że jak widać wciąż są motorowi i kierowcy autobusów, którzy zapowiedzi głosowe najchętniej by wyłączyli, bo myślą, że pasażerowie zapowiedzi nie słuchają, co nie jest prawdą w większości przypadków.
Zainspirowało mnie 119, które przed chwilą widziałem (stary system, bez dzielnicy).
BTW. Widziałem też białowyświetlaczowego Jazza z kierunkiem:
"Os.
Górczewska"
Pięknie
BTW. Widziałem też białowyświetlaczowego Jazza z kierunkiem:
"Os.
Górczewska"
Pięknie

-
- Kontakt: