O stronach ZTM MZA i TW

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 16 sty 2011, 17:37

Glonojad pisze:A ja sądzę, że ZTM zmienia front i teraz każdy głupi postulat pasażerów będzie realizował. W końcu "komunikacja ma być dla ludzi".
Żebyś nie był złym prorokiem... =;

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 16 sty 2011, 17:39

primoż pisze:
Glonojad pisze:A ja sądzę, że ZTM zmienia front i teraz każdy głupi postulat pasażerów będzie realizował. W końcu "komunikacja ma być dla ludzi".
Żebyś nie był złym prorokiem... =;
Jacek Marszałek dostanie w końcu to 103 na starej trasie?

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 16 sty 2011, 17:45

Paweł D. pisze:
primoż pisze: Żebyś nie był złym prorokiem... =;
Jacek Marszałek dostanie w końcu to 103 na starej trasie?
i 520, i 708 itd.

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 16 sty 2011, 18:07

Jakakolwiek zmiana, czy nawet małe pogorszenie częstotliwości, to byłoby - bardzo delikatnie mówiąc - strzał w stopę.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 16 sty 2011, 18:45

Poczekajcie, przy takim podejściu miasta, jak na razie, to jeszcze przejdzie nocne metro...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 16 sty 2011, 18:50

Nie, nocne metro nie przejdzie, bo wymaga nakładów finansowych. Podział 103 (czy czegokolwiek innego) przy zachowaniu takiej samej ilości wozów w ruchu wymaga nakładów minimalnych, więc ZTM z dużym prawdopodobieństwem mu przyklaśnie. Ot, i cała polityka transportowa, będąca kontynuacją i rozwinięciem popularnego w zeszłym roku "kubła z farbą". ;/
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 sty 2011, 19:25

volviak pisze:Nie, nocne metro nie przejdzie, bo wymaga nakładów finansowych.
Poprzednio też wymagało, też budziło kontrowersje i weszło.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 16 sty 2011, 19:39

Glonojad pisze: Poprzednio też wymagało, też budziło kontrowersje i weszło.
Poprzednio weszło wiele rzeczy - przeszła modernizacja WZ (na którą, zamiast renegocjować umowę z TW i zwiększyć ilość tramwajów, wpuszcza się coraz więcej autobusów), Jerozolimskich, ruszyła budowa mostu Północnego, M2C, Krakowskie Przedmieście, a na to czterolecie planowany jest marazm inwestycyjny, urozmaicony ledwie dwoma kilometrami trasy na PŚ i kończeniem rozpoczętych wcześniej inwestycji. Moim zdaniem ratuszowi brakuje pieniędzy i dąży do pokazania, że coś robi jak najmniejszymi kosztami.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 sty 2011, 19:53

No więc właśnie, tu stosunkowo nieduży koszt, poprawny politycznie (w końcu "na transport zbiorowy"), organizacyjnie miasta też nie rozłoży (problem będzie miał przewoźnik jedynie).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 16 sty 2011, 20:10

Ale jednak o rząd wielkości mniejszy od zabawy w koncert życzeń typu "a ja chcem 103 na Pragie". Kilka takich manewrów da dużo większy efekt propagandowy niż jedna zmiana z nocnym metrem, które służyć będzie wąskiej grupie mieszkańców, i to takich, których głos PO ma i tak w kieszeni (tj. młodych, bo tacy głównie jeżdżą komunikacją po nocy).

dev

Post autor: dev » 17 sty 2011, 0:10

Faktycznie strona facebookowa to jedna wielka porazka. Powinni odciac mozliwosc pisania na tablicy, pozostawic tylko mozliwosc komentowania newsow.

Faktycznie w internecie jest coraz wiecej debili, bo swojego czasu jak na stronie ZTM ruszyla grupa dyskusyjna ztm.news, ktora skupiala cala owczesna "śmietanke" milosnikow, poziom dyskusji byl nieporownywalnie wiekszy.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 17 sty 2011, 0:42

Tam dziś jeden Grzegorz Czura wystarczy, by wszystko zaspamować.

Przy okazji... Może ja głupi jestem, ale co trzeba zrobić, by tam się dopisać? 8-(
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 17 sty 2011, 0:55

Wystarczy kliknąć na "lubię to" :P BTW ten Grzegorz to nie nasz Gregory? ;>

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 17 sty 2011, 0:59

Flash8222 pisze:Wystarczy kliknąć na "lubię to" :P
A jak chciałbym coś wpisać, bo "nie lubię"? :P
Flash8222 pisze:BTW ten Grzegorz to nie nasz Gregory? ;>
Też się zacząłem nad tym zastanawiać... ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 17 sty 2011, 1:00

Flash8222 pisze:BTW ten Grzegorz to nie nasz Gregory? ;>
To najwyżej punktowana odpowiedź :term:

Mnie się zdaje, że ta fejsowa tablica będzie argumentem "czemu ZTM nie ma oficjalnego forum". Dać palec, a oni całą rękę i staw barkowy jeszcze =;

ODPOWIEDZ