Linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
Linie mikrobusowe powinny mieć chyba jeszcze większą liczbę przystanków na żądanie. Zwykłe powinny być jedynie Naprawdę Duże i Służące Przesiadkom Przystanki. Przykład z dzisiaj: Limanowskiego, mikrobus na 164 wjeżdża rozpędzony w początek zatoczki... Niby tam się zatrzymał... Na ułamek sekundy. Zanim babcia z wózkiem i laską poderwała się z ławki (wiata po środku zatoczki), po autobusie pozostały jednie spaliny. Co ciekawe postanowiła zaczekać na następny (za pół godziny
). Widać miała duże problemy z poruszaniem.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
A co by to zmieniło w sytuacji babci
Nawet by nie zauważyła, że kurs, na który czeka miał już miejsce
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Wot, Mobilis... Kiedyś mi się np. na 505 kierownik zagapił i przejechał przystanek. Potem przepraszając tłumaczył "zagapiłem się"TGM pisze:Linie mikrobusowe powinny mieć chyba jeszcze większą liczbę przystanków na żądanie. Zwykłe powinny być jedynie Naprawdę Duże i Służące Przesiadkom Przystanki. Przykład z dzisiaj: Limanowskiego, mikrobus na 164 wjeżdża rozpędzony w początek zatoczki... Niby tam się zatrzymał... Na ułamek sekundy. Zanim babcia z wózkiem i laską poderwała się z ławki (wiata po środku zatoczki), po autobusie pozostały jednie spaliny. Co ciekawe postanowiła zaczekać na następny (za pół godziny). Widać miała duże problemy z poruszaniem.
[ Dodano: |9 Gru 2009|, 2009 08:43 ]
Ale zawsze mogą się pojawić:)Adam G. pisze:Pardon, trochę źle się wyraziłem - mogę dać głowę za to, że ich tam nie ma
Popatrz, jaka franca!
Z innej beczki...
Ze strony ZTM:
"Aktualna trasa linii 137 jest zbliżona do tej, którą kursuje linia 145, i jest niejako linią uzupełniającą. Linie uzupełniające najczęściej mają numery zaczynające się od cyfry „2” – dlatego od 1 lutego linia 137 będzie nosiła numer 245.
Zmiana nie oznacza jednak, że linia 137 „odjedzie całkowicie w niepamięć”. Autobus przez wiele lat łączył rondo Wiatraczna z Marysinem. Być może powróci właśnie na tę historyczną trasę, lub przynajmniej na jej część. Jest to oczywiście tylko jedna z rozważanych możliwości i żadne decyzje w tej sprawie jeszcze nie zostały podjęte"
Czy ktos moglby mi przyblizyc definicje linii "niejako uzupelniajacej"?
Doskonale wiadomo, ze linia 137 zostala uruchomiona specjalnie dla Os. Dudziarska i to, ze troszke pokrywa sie z linia 145 jest efektem ukladu drogowego a nie faktu, ze stanowi jakiekolwiek uzupelnienie dla niej (no moze poza przypadkowymi podjazdami do ronda).
Co ciekawe, prawdziwy powod zmiany "dla zmiany" ZTM podaje ponizej... tj numereczek 137 jest nam potrzebny w przyszlosci. Musimy tylko wymyslic jakies "mundre" uzasadnienie dla koniecznosci wprowadzenia kolejnego zamieszania, coby 137 trafilo na trase historyczna
Pomyslodawcom zamiany 137 na 245 serdecznie gratuluje i polecami bajeczke, ktora uwielbia moja 2 letnia coreczka emitowana na kanale Minimini pt "Bawmy sie Sezamku"
PS. Najgorsze jest to, ze wiele wskazuje, ze to jeszcze nie koniec...
Podejrzewam, podobnie jak inny Kolega na tym forum, ze zamiane 144 na 302 planuje sie wylacznie po to, aby numer 144 trafil na swoja historyczna trase w miejsce obecnej linii 222!
Ze strony ZTM:
"Aktualna trasa linii 137 jest zbliżona do tej, którą kursuje linia 145, i jest niejako linią uzupełniającą. Linie uzupełniające najczęściej mają numery zaczynające się od cyfry „2” – dlatego od 1 lutego linia 137 będzie nosiła numer 245.
Zmiana nie oznacza jednak, że linia 137 „odjedzie całkowicie w niepamięć”. Autobus przez wiele lat łączył rondo Wiatraczna z Marysinem. Być może powróci właśnie na tę historyczną trasę, lub przynajmniej na jej część. Jest to oczywiście tylko jedna z rozważanych możliwości i żadne decyzje w tej sprawie jeszcze nie zostały podjęte"
Czy ktos moglby mi przyblizyc definicje linii "niejako uzupelniajacej"?
Doskonale wiadomo, ze linia 137 zostala uruchomiona specjalnie dla Os. Dudziarska i to, ze troszke pokrywa sie z linia 145 jest efektem ukladu drogowego a nie faktu, ze stanowi jakiekolwiek uzupelnienie dla niej (no moze poza przypadkowymi podjazdami do ronda).
Co ciekawe, prawdziwy powod zmiany "dla zmiany" ZTM podaje ponizej... tj numereczek 137 jest nam potrzebny w przyszlosci. Musimy tylko wymyslic jakies "mundre" uzasadnienie dla koniecznosci wprowadzenia kolejnego zamieszania, coby 137 trafilo na trase historyczna
Pomyslodawcom zamiany 137 na 245 serdecznie gratuluje i polecami bajeczke, ktora uwielbia moja 2 letnia coreczka emitowana na kanale Minimini pt "Bawmy sie Sezamku"
PS. Najgorsze jest to, ze wiele wskazuje, ze to jeszcze nie koniec...
Podejrzewam, podobnie jak inny Kolega na tym forum, ze zamiane 144 na 302 planuje sie wylacznie po to, aby numer 144 trafil na swoja historyczna trase w miejsce obecnej linii 222!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Gdyby to był jedyny powód, zostałoby to zrobione 2 lata temu - było o tym wtedy głośno...sprokett pisze:zamiane 144 na 302 planuje sie wylacznie po to, aby numer 144 trafil na swoja historyczna trase w miejsce obecnej linii 222!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeśli nie wiesz o dyskusji w mediach dot. 122, 144 itp. dwa lata temu, to ja cię uświadamiał nie będę.
Przy okazji: zmiana 113 na 149 nie była bez powodu.
Przy okazji: zmiana 113 na 149 nie była bez powodu.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow