Przecież to ZTM robił sondę na ten tematMichalJ pisze:Natomiast w ZTM było to zbyte wzruszeniem ramion.
Linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Jesli nie wiesz, ze przez 15 lat ZTM stal na stanowisku, ze w przypadku uruchamiania nowej linii nalezy wybrac dla niej numer, ktory w danym rejonie nigdy nie kursowal (coby sie pasazerom z niczym nie kojarzylo np wlasnie 144, 114, 178 itd itp), to ja Cie uswiadamial nie bede.Bastian pisze:śli nie wiesz o dyskusji w mediach dot. 122, 144 itp. dwa lata temu, to ja cię uświadamiał nie będę.
Czyzby teraz ktos probowal te 15 lat "naprawiac" kosztem kolejnego macenia ludziom w glowach i nieuzasadnionego wydawania pieniedzy?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja to wiem, ale ty chyba nie zauważyłeś, że te 15 lat skończyło się mniej więcej wraz z twoim odejściem, a nie wczorajsprokett pisze:Jesli nie wiesz, ze przez 15 lat ZTM stal na stanowisku, ze w przypadku uruchamiania nowej linii nalezy wybrac dla niej numer, ktory w danym rejonie nigdy nie kursowal (coby sie pasazerom z niczym nie kojarzylo np wlasnie 144, 114, 178 itd itp), to ja Cie uswiadamial nie bede.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Na 244 a nie 302...sprokett pisze:Z innej beczki...
Ze strony ZTM:
"Aktualna trasa linii 137 jest zbliżona do tej, którą kursuje linia 145, i jest niejako linią uzupełniającą. Linie uzupełniające najczęściej mają numery zaczynające się od cyfry „2” – dlatego od 1 lutego linia 137 będzie nosiła numer 245.
Zmiana nie oznacza jednak, że linia 137 „odjedzie całkowicie w niepamięć”. Autobus przez wiele lat łączył rondo Wiatraczna z Marysinem. Być może powróci właśnie na tę historyczną trasę, lub przynajmniej na jej część. Jest to oczywiście tylko jedna z rozważanych możliwości i żadne decyzje w tej sprawie jeszcze nie zostały podjęte"
Czy ktos moglby mi przyblizyc definicje linii "niejako uzupelniajacej"?![]()
Doskonale wiadomo, ze linia 137 zostala uruchomiona specjalnie dla Os. Dudziarska i to, ze troszke pokrywa sie z linia 145 jest efektem ukladu drogowego a nie faktu, ze stanowi jakiekolwiek uzupelnienie dla niej (no moze poza przypadkowymi podjazdami do ronda).
Co ciekawe, prawdziwy powod zmiany "dla zmiany" ZTM podaje ponizej... tj numereczek 137 jest nam potrzebny w przyszlosci. Musimy tylko wymyslic jakies "mundre" uzasadnienie dla koniecznosci wprowadzenia kolejnego zamieszania, coby 137 trafilo na trase historyczna
Pomyslodawcom zamiany 137 na 245 serdecznie gratuluje i polecami bajeczke, ktora uwielbia moja 2 letnia coreczka emitowana na kanale Minimini pt "Bawmy sie Sezamku"
PS. Najgorsze jest to, ze wiele wskazuje, ze to jeszcze nie koniec...
Podejrzewam, podobnie jak inny Kolega na tym forum, ze zamiane 144 na 302 planuje sie wylacznie po to, aby numer 144 trafil na swoja historyczna trase w miejsce obecnej linii 222!
ZTM zamierzał linię 144 przemianować na 244 ale odłożył tą zmianę a zresztą to jest linia całotygodniowa więc nie mogło być 302...Bastian pisze:Na jakie znów 244?
Szczegóły:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,6058692.html
http://autobusczerwony.blox.pl/2008/12/ ... razem.html
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ech... to ja podkreślę:
(a nie "planowało")sprokett pisze:zamiane 144 na 302 planuje sie
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ludzie, ruszcie głowami! Skoro mowa o zmianie 144 w 302, to chyba jasne, że nie całotygodniowa! 
Uuu, nieladnie Kolego tak sobie urzadzac "prywatne wycieczki", zwlaszcza jesli sie jest moderatorem (ale to juz Twoj problem). Jakbys mial odrobine przyzwoitosci, to bys sobie przyznal ostrzezenieBastian pisze:Ja to wiem, ale ty chyba nie zauważyłeś, że te 15 lat skończyło się mniej więcej wraz z twoim odejściem, a nie wczoraj
Wracajac do naszej dyskusji... Czy gdzies kiedykolwiek wspomnialem, ze za moich czasow bylo kolorowo, albo ze popieralem omawiana w tym watku zasade?
Jednakze NIGDY nie zdarzylo sie, zeby tak poprostu z dnia na dzien zmienic sobie numerek linii, na ktorej nic absolutnie sie nie zmienia. To jest niebywaly skandal, mieszanie ludziom w glowach i marnotrawienie publicznych pieniedzy.
Taka zmiana kosztuje grosze. Jeśli i tak np. trzeba było coś zmienić, odnowić, itp. to w ogóle. Koszty o kilka rzędów wielkości mniejsze niż koszty pracy przewozowej. Ze sto kilkadziesiąt zł kontra miliardy.sprokett pisze:To jest niebywaly skandal, mieszanie ludziom w glowach i marnotrawienie publicznych pieniedzy.
[ Dodano: |27 Sty 2011|, 2011 22:12 ]
Dla mnie niebywałym skandalem było rozrzucanie historycznych numerów po całej Warszawie. I to specjalnie. Po cholerę 144 trafiło na Białołękę? Naprawdę nie dało się wymyslić nic innego?