Skoro tak, to czemu nie ściągnięto go czymkolwiek, tylko ściągano drugiego AKMa? Nic nie jechało na zwykłym kiblu przez te 2h?rufio198 pisze: Tylko te z najnowszej Newagowskiej partii. Ten co zdechł to jeden z pierwszych. W dodatku z Mińska
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
- niedofizyk
Pociąg 80720/1 Czeremcha-Tłuszcz odwołany na całości? lub części trasy - awaria taboru DH-3219.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
No, ale wcześniejszy jeden, a dokładnie 8049 pojechał na AKM chyba właśnie do Siedlec (wczoraj na zwykłym kiblu, chyba obieg jest na zwykły kibel i powrót rano jako jeden z przyspieszonych), więc ja jutro omijam te przyspieszone szerokim łukiem.rufio198 pisze:Ostatni do Siedlec jest po 23. Ten chyba jest na ER75
Pozostaje tylko ten nieszczęsny Sochaczew, który pewnie znowu AKM wystawi, chyba że ta padaczka już im nie wstała
Wstała i znów padła. 401 do Łowicza odwołany. AKM zamarzł. Po za tym 21222 z Radomia odwołany, 9276 z Żyrardowa odwołany, 21352 i 21452 skończyły na Zachodnim. 2052xx ze Skierek do Otwocka odwołany na odcinku Skierki - Otwock. Padł w Mostówce 70132, 7723 odwołany w całej relacji. To tyle między 5 a 7 rano.przewoz pisze:No, ale wcześniejszy jeden, a dokładnie 8049 pojechał na AKM chyba właśnie do Siedlec (wczoraj na zwykłym kiblu, chyba obieg jest na zwykły kibel i powrót rano jako jeden z przyspieszonych), więc ja jutro omijam te przyspieszone szerokim łukiem.rufio198 pisze:Ostatni do Siedlec jest po 23. Ten chyba jest na ER75
Pozostaje tylko ten nieszczęsny Sochaczew, który pewnie znowu AKM wystawi, chyba że ta padaczka już im nie wstała
W TVN Warszawa podawali przed chwila że w tunelu padł 8924 na ER75. Ciekawe co mu dolega że trzeba ściągać?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Flirt padł czy ten super kibel?KM pisze:O godz. 7:45 w tunelu średnicowym podmiejskim nastąpiła awaria pociągu nr 8924 rel. Siedlce - Warszawa Zachodnia. Skład pociągu bedzie awaryjnie sprowadzany do stacji Warszawa Zachodnia.
Ruch pociągów podmiejskich na kierunku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia został skierowany na tory dalekobieżne przez Warszawę Centralną, z pominięciem przystanków: Warszawa Stadion, Warszawa Powiśle, Warszawa Śródmieście, Warszawa Ochota.
Pociągi przejeżdźające przez linię średnicę będą doznawały opóźnień około 30 minut.
Na Grochowie rządziła tzw. Czarna Mamba. To jej sprawka. Władza dostała piany na ustach.TOMEK pisze:Około 15:30 ogłaszali na DWC, że Żyrardów "zwiększył opóźnienie do 40 minut", a na Radom nie pojechało nic od dwóch godzin jak się później okazało...
[ Dodano: |15 Gru 2010|, 2010 08:50 ]
ER75marcin89 pisze:Flirt padł czy ten super kibel?
[ Dodano: |15 Gru 2010|, 2010 08:53 ]
Aaaaa i zapomniałem -z wczorajszego dnia - SKM padła miedzy Falenica i Wawrem
Jakoiś się nie dziwię. Ale widział ktoś EN71? Ja widziałem 2 razy, za kazdym razem jechały służbowo. Gdzie je Grochów wysyła? Na Mińsk już nie (a szkoda...).rufio198 pisze:Wstała i znów padła. 401 do Łowicza odwołany. AKM zamarzł
Ten pociąg dziś w ogóle na jednej jednostce pojechał, co jest dziwne...rufio198 pisze:W TVN Warszawa podawali przed chwila że w tunelu padł 8924 na ER75
Co do wczorajszej awarii na KM2.
Tam stały 2xAKM (pewnie ten się popsuł), SKM ZNTK i jeszcze jakiś osobowy.
Na stronie KM napisali że opóźnienia 20-40 minut. Mój 8926 stał bite 90 minut przed Miłosną, a przed nim stał 8924, który jechał za Łukowianką i 80130 (ciekawe dlaczego?). Ten to 2 godziny zaliczył na pewno. 8924, 8926, 9802 i 8928 ruszyły z Miłosnej jeden po drugim, więc im późniejszy tym miał mniejsze opóźnienie.
[ Dodano: |15 Gru 2010|, 2010 09:29 ]
8924 na jednej jednostce? A Łukowianka na 3 wagonach wczoraj do Łukowa czyli dziś za 8924. Ciekawe jak ludzie dotarli... Jeśli 80130 pojechał normalnie to posprzątał, tylko czy pojechał?
[ Dodano: |15 Gru 2010|, 2010 09:31 ]
Są jakieś słuchy o odwołaniach obiegów Warszawa-Mińsk-Warszawa dziś? Planuje skorzystać z jednej z tych nowości, a dokładnie 9814.
Tam stały 2xAKM (pewnie ten się popsuł), SKM ZNTK i jeszcze jakiś osobowy.
Na stronie KM napisali że opóźnienia 20-40 minut. Mój 8926 stał bite 90 minut przed Miłosną, a przed nim stał 8924, który jechał za Łukowianką i 80130 (ciekawe dlaczego?). Ten to 2 godziny zaliczył na pewno. 8924, 8926, 9802 i 8928 ruszyły z Miłosnej jeden po drugim, więc im późniejszy tym miał mniejsze opóźnienie.
[ Dodano: |15 Gru 2010|, 2010 09:29 ]
8924 na jednej jednostce? A Łukowianka na 3 wagonach wczoraj do Łukowa czyli dziś za 8924. Ciekawe jak ludzie dotarli... Jeśli 80130 pojechał normalnie to posprzątał, tylko czy pojechał?
[ Dodano: |15 Gru 2010|, 2010 09:31 ]
Są jakieś słuchy o odwołaniach obiegów Warszawa-Mińsk-Warszawa dziś? Planuje skorzystać z jednej z tych nowości, a dokładnie 9814.
Tak jak pisałem - drugi z tego zestawu padł, pierwszy po niego przyjechał, tak to wyglądało.zofey pisze:Tam stały 2xAKM (pewnie ten się popsuł)
80130 jechałem i w zasadzie do Wesołej było OK, z opóźnieniem minimalnym (choć sporo ludzi, Łukowianka jechała ZA nim od Mińska samego). W Rembertowie na peronie ciasno i większość ludzi zachciała wejść przez nieliczne otwierające się drzwi do środka no i już było ciasno. Jakiś Tłuszcz czy SKM nie przyjechała chyba.zofey pisze:Ciekawe jak ludzie dotarli... Jeśli 80130 pojechał normalnie to posprzątał, tylko czy pojechał?
Miałem jechać tymi Siedlcami 8924 właśnie, ale się nie wyrobiłem. Jechał z opóźnieniem 5 minutowym na jednej jednostce. Może go z czymś w Siedlcach łączą, a że śnieg i lód - łączenie nie wyszło...
źródło:Do awarii składu z Siedlec do Warszawy Zachodniej doszło ok.7:40. Za zepsutym ustawiły cztery inne składy.
- To prototypowy skład, żeby go ściągnąć musi przyjechać taki sam. Jest taki na Warszawie Zachodniej, i został tam skierowany - informuje Jan Telecki z Zakładu Linii Kolejowych. Około 8:40 zepsuty skład został odholowany.
Pociągi, którym udało się nie utknąć w korku skierowany są droga okrężną do Warszawy Zachodniej, Opóźnienia mogą sięgnąć 1,5 - 2 godz. W kierunku Warszawy Wschodniej pociągi kursują normalnie.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... ztery.html
Widzieć nie widziałem - ale szwendał się wczoraj koło Pilawy. Nawet stał calutka godzinę za zepsutą SKM. A dziś z Grodziska na 9302 wracał. Gdzie reszta nie wiem.przewoz pisze:Jakoiś się nie dziwię. Ale widział ktoś EN71? Ja widziałem 2 razy, za kazdym razem jechały służbowo. Gdzie je Grochów wysyła? Na Mińsk już nie (a szkoda...).rufio198 pisze:Wstała i znów padła. 401 do Łowicza odwołany. AKM zamarzł
Oj nie wiem - nie mam przed sobą obiegów- czy to nie obieg na 1 ER. Jeżeli na dwa to pewnie drugi ratował sytuacje gdzie indziej, lub po prostu pociąg jeździ na pojedynczej ezt bo jakieś mądre głowy z ZM tak ułożyło rozkład ze zabrakłoby taboru jakby miało chodzić wszystko zgodnie z zestawieniem.przewoz pisze:Ten pociąg dziś w ogóle na jednej jednostce pojechał, co jest dziwne...rufio198 pisze:W TVN Warszawa podawali przed chwila że w tunelu padł 8924 na ER75