Bastian pisze:A po co, skoro jadą gdzie indziej? To już prędzej ze 180...TGM pisze:119 powinno lecieć przez Gagarina i być skoordynowane ze 131.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
Jak na razie to nie mają lepszej, bo 359 co prawda nie po Bobrowieckiej "krąży", ale za to po Gagrina. I to tylko w DP. A my (bo to jest nasz wspólny projekt, JarkuProboszcz pisze:Przecież 359 nie obsługuje tylko Międzylesia. Jest jeszcze osiedle Zerzeń i osiedle Las. A stamtąd ludzie potrzebują mieć sprawniejszy dojazd do Centrum niż kluczące po Kierbiedzia 119. Niby jest 147 + coś z ronda Waszyngtona - tylko co z tego skoro jeździ co 30 minut...Jarek pisze:Międzylesie jeździć 359 nie potrzebuje
Ja mam taki pomysł, który właśnie przy okazji wzmacniania częstotliwości 147 możnaby zrealizować, aby finalnie rozwiązać problem nadpodaży miejsc na trasie Gocław - Saska Kępa - Praga Płn.Gdyby wycofać 147 z Radości to przy obecnych 5 brygadach możnaby zwiększyć częstotliwość do 20 minut przy 9 minutowych postojach wyrównawczych na obu pętlach...
Jednocześnie możnaby skierować każdy kurs 146 przez Olecką (co zostałoby zamortyzowane obecnymi, przydługimi postojami), dodać jedną brygadę w międzyszczycie i skoordynować ściśle rozkłady ze 147 (różnica w czasie przejazdu 146 i 147 od Zielenieckiej do Bronowskiej wynosiłaby od 4 do 6 minut).
A 147, w powyższym układzie, po dodaniu z kolei jednej brygady w szczycie, mogłoby kursować co 20/25//27. Analogicznie, jak 146. Zysk brygadowy jest niewątpliwy (choć nie chciało mi się go dokładnie liczyć), chociażby z odzysku brygad ze 123, pałetającego się po Saskiej co 12 minut.
Co Wy na to?
Jak wybudują jeszcze jeden peron dla autobusów to możnaby skierować. Obecnie nie ma specjalnie gdzie ich umieścić na pętli chyba, że coś powywalać (151, 303, 410 - ale miejsce się znajduje dla jednej linii).dennis pisze:123 skrócić od Lubelskiej do Gocławia (jak konkretnie, pozostawiam to specom od tego osiedla)
120 MAŃKI WOJDY - Francuska - Ateńska - GOCŁAW (połączenie okolic Francuskiej z Dw. Wileńskim).
Co Wy na to?
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
Mam kilka pomysłów z trasami w Wawrze, z uwzględniem 305, ale trzeba troche zmienić jak dochodzi możliwosć linii na Kadetów.
Niedługo szczegóły:)
A 119 jest jak najbardziej do wydłużenia.
A to co mi przyszło do głowy teraz - że tras w Wawrze można nawet nie zmieniać za bardzo..:
119 - od Centrum jak 359: 20/30/30 przez TS, Kadetów, Lucerny, Patriotów do Falenicy (zastępstwo za 305 na Patriotów!)
161 połączone z 305, tj. w dzień roboczy na wydłużonej trasie do Marysina, tak jak proponowałem w wątku o Wawrze (zastępuje 147 na obu jezdniach Patriotów w dp) 30/30/38
147 - zostaje bez 359, ale na wprost do Międzylesia i odpowiednio częściej 15/15/20
146 - spełnienie postulatów pasażerów tej linii narzekających na tłok
15/15/20
Wawer bez większych kombinacji zyskuje lepszą KM.
Niedługo szczegóły:)
A 119 jest jak najbardziej do wydłużenia.
A to co mi przyszło do głowy teraz - że tras w Wawrze można nawet nie zmieniać za bardzo..:
119 - od Centrum jak 359: 20/30/30 przez TS, Kadetów, Lucerny, Patriotów do Falenicy (zastępstwo za 305 na Patriotów!)
161 połączone z 305, tj. w dzień roboczy na wydłużonej trasie do Marysina, tak jak proponowałem w wątku o Wawrze (zastępuje 147 na obu jezdniach Patriotów w dp) 30/30/38
147 - zostaje bez 359, ale na wprost do Międzylesia i odpowiednio częściej 15/15/20
146 - spełnienie postulatów pasażerów tej linii narzekających na tłok
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
ZTM potwierdził, że coś przedłuży na pewno, a 147 to najlepszy kandydat.Proboszcz pisze:Tylko pytanie - po co przedłużać 147 do Starej MiłosnejAndrzej pisze:Dodatkowo przedłużona zostanie zapewne w przyszłości linia 147.
Będzie nowe połączenie, na skróty. Fakt, że nierentowne, ale przydatne.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
Przekombinowanedennis pisze:147 wyprostować w Radości, przez Egipską, Saską i Brazylijską (utrzymanie połaczenia, choć o mniejszej podaży miejsc, Saskiej Kępy z Dw. Wschodnim)
120 MAŃKI WOJDY - Francuska - Ateńska - GOCŁAW (połączenie okolic Francuskiej z Dw. Wileńskim).
Oo, ale to mi się bardzo podoba. Wzmocnienie i 146 i 147 na pewno się przydaAndrzej pisze:A to co mi przyszło do głowy teraz - że tras w Wawrze można nawet nie zmieniać za bardzo..:
146 - spełnienie postulatów pasażerów tej linii narzekających na tłok15/15/20
-
Krzysiek_S
Powiem tak ,bardzo mi się podoba.Andrzej pisze:119 - od Centrum jak 359: 20/30/30 przez TS, Kadetów, Lucerny, Patriotów do Falenicy (zastępstwo za 305 na Patriotów!)
146 - spełnienie postulatów pasażerów tej linii narzekających na tłok15/15/20
Narazie więcej nic nie mam do dodania.
A może ktoś by zrobił mapke tego projektu,bardzo bym był rad
a moze cos takiego:
119 mlynow(lub dw.centralny) - al.ujazdowskie - kerbedzia - beethowena - tś - kadetow - wabrzeska - lucerny - szpotanskiego - patriotow - zbojna gora 30/30/30/30
147 wisniowa gora - wal - ts - trasa 359 - dw.centralny 15/15/15/30
1XX pkp rembertow - al.komandosow - korkowa - przez marysin by obsluzyc potoki czy tam rejony co 305 - trakt lubelski - nowowabrzeska - goclaw 30/30/30/30
183 dkrocenie do zielonej albo nawet do nowego rembertowa
359 likwidacja
161 jak dennis i jarek chcieli
w tym wypadku powinno sie zwiekszyc czestotliwosc 146 ale nie wiem czy beda brygady. napewno po oddaniu calej linii metra
119 mlynow(lub dw.centralny) - al.ujazdowskie - kerbedzia - beethowena - tś - kadetow - wabrzeska - lucerny - szpotanskiego - patriotow - zbojna gora 30/30/30/30
147 wisniowa gora - wal - ts - trasa 359 - dw.centralny 15/15/15/30
1XX pkp rembertow - al.komandosow - korkowa - przez marysin by obsluzyc potoki czy tam rejony co 305 - trakt lubelski - nowowabrzeska - goclaw 30/30/30/30
183 dkrocenie do zielonej albo nawet do nowego rembertowa
359 likwidacja
161 jak dennis i jarek chcieli
w tym wypadku powinno sie zwiekszyc czestotliwosc 146 ale nie wiem czy beda brygady. napewno po oddaniu calej linii metra
-
Krzysiek_S
Ja znam,bo mieszkam w Zastowie-Wawer.Nordyk110 pisze:Czy wy znacie ul.Kadetów
Bo ja miałem tam dzisiaj wątpliwą przyjemność jechać i nawet po naprawie drogi ciężko tam będzie jechać czymś większym niż urbiniątko
Rzeczywiście obecna szerokość Kadetów od szkoły doWału jest za mała.
Miała być poszerzona, ale najpierw trzeba kogoś wywłaszczyć przez sąd,więc ja tam na razie nie mam zamiaru puszczać żadnej linii przy tej szerokości.
Mi chodzi o nową ulice która będzie szła od Kadetów równolegle do Poprawnej,Sęczkowej która ma być zbudowana w 2006 roku wraz z kanalizacją od Bora,a dokładnej od zbudowanego już ronda.I tam chciałbym żeby jeżdziła linia 119 albo inna. Dlatego pisze Wąbrzeska,Kadetów cześć z asfaltem ,Nowa-Bora i dalej