E, to proste. Można ograniczyć potoki poprzez wysyłanie pustych pociągów z Wilsona. A ze się dalej nie zmieszczą - to się odseparuje!
Pętle w Śródmieściu
Moderator: Wiliam
ŁK
W odpowiedzi do
Aczkolwiek wg mnie na pętlę dla 178, 105, 255, 504 jak znalazł i to jest naprawdę do zrobienia niewielkim kosztem.
Zresztą samo 504 to może mogłoby zawracać na rondzie Daszyńskiego i stać na MR Daszyńskiego 03 - przynajmniej o ile nie będzie 921.
Osobna kwestia to taka, że wg mnie wartościowe byłoby skierowanie 504 do M2, bo z Zawiszy jest masa ludzi podjeżdżająca jeden przystanek do Daszyniaka i ci ludzie skądś muszą się brać. Częściowo z WKD/kolei, ale myślę, że przynajmniej część ze Żwirki.
Oczywiście jestem zwolennikiem buspasa na Towarowej. Ale i bez niego to jest do rozważenia imo.
Myślę, że najlepszy będzie ten post:
To jest sprzed tylu lat wykopka, że przypomina ekshumację.
Aczkolwiek wg mnie na pętlę dla 178, 105, 255, 504 jak znalazł i to jest naprawdę do zrobienia niewielkim kosztem.
Zresztą samo 504 to może mogłoby zawracać na rondzie Daszyńskiego i stać na MR Daszyńskiego 03 - przynajmniej o ile nie będzie 921.
Osobna kwestia to taka, że wg mnie wartościowe byłoby skierowanie 504 do M2, bo z Zawiszy jest masa ludzi podjeżdżająca jeden przystanek do Daszyniaka i ci ludzie skądś muszą się brać. Częściowo z WKD/kolei, ale myślę, że przynajmniej część ze Żwirki.
Oczywiście jestem zwolennikiem buspasa na Towarowej. Ale i bez niego to jest do rozważenia imo.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- fik
- Naczelne Chamidło
Przy okazji 921 napomknę, że raczej prędzej niż później trzeba będzie się zmierzyć z tematem stałej komunikacji na Kolejowej i Prądzyńskiego pewnie.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Ta Łucka to jest jeszcze z czasów, jak nic na niej nie było i rzeczywiście można tam było zrobić cokolwiek. Teraz to sobie nie wyobrażam tam autobusów. Nie to, żeby to było jakoś bardzo dawno - może 8 lat…
ŁK
-
- Kontakt:
Nie bardzo widzę w sumie sens zakręcania przez Łucką i to patrząc zarówno na autobusy jadące z zachodu jak i od południa. Obecnie z przystanku końcowego Rondo Daszyńskiego 09 do wejścia do metra jest ok. 100 metrów, ale w przypadku gdyby przystanek autobusowy był na północnym wylocie ronda, do metra byłoby jeszcze dalej i w bonusie doszłoby przejście przez ulicę. Jeżeli chodzi zaś o kraniec dla autobusów jadących z południa Towarową, myślę że nadal sensowniej byłoby gdyby zakręcały przez Przyokopową i Grzybowską, szczególnie że na tej pierwszej wzdłuż MPW są miejsca postojowe które można poświęcić pod przystanek techniczny.
Ja myślę, że wzdłuż muzeum są potrzebne miejsca dla autokarów turystycznych. Parkingowe lub chociaż chociaż do wysadzenia wycieczek.
-
- Kontakt:
Tam tak nagminnie parkują samochody że nawet nie zauważyłem że jest to parking dla autokarów turystycznych. W takim razie pozostaje chyba tylko prawy pas Towarowej między Grzybowską a Rondem Daszyńskiego.
Ale że teraz w pandemii czy wcześniej też?
-
- Kontakt:
Pomogłem sobie ortofotomapą i Google Street View, aż tak dobrej pamięci nie mam żeby pamiętać co tam parkowało za każdym razem jak tamtędy przejeżdżałem