Kącik porad komputerowych
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Nie wiem czy do dobrego tematu trafiłem ale potrzebuję pomocy przy Excelu, mianowicie:
Mam dwie karty w arkuszu:
1 - do komórki załóżmy A1 w tej karcie wpisuję jakąś wartość i w komórce załóżmy B1 tejże karty wyświetla mi się wartość komórki z kolumny A drugiej karty natomiast wiersz jest wartością podaną w A1.
Dla przykładu w A1 wpiszę 123 i dostaję w B1 zawartość komórki A123 z drugiej karty arkusza.
2 - w tej karcie mam zestaw danych (tylko w kolumnie A)
Pomożecie?
1 - do komórki załóżmy A1 w tej karcie wpisuję jakąś wartość i w komórce załóżmy B1 tejże karty wyświetla mi się wartość komórki z kolumny A drugiej karty natomiast wiersz jest wartością podaną w A1.
Dla przykładu w A1 wpiszę 123 i dostaję w B1 zawartość komórki A123 z drugiej karty arkusza.
2 - w tej karcie mam zestaw danych (tylko w kolumnie A)
Pomożecie?

Właśnie miałem napisać, że znalazłem rozwiązanie. Dokładnie chodzi o funkcję INDEKS (polska wersja językowa).chester pisze:Trudno mi zrozumieć, o co Ci chodzi, ale na tyle, na ile pojąłem, potrzebujesz funkcji INDEX.
Może faktycznie lepiej było napisać do czego chcę to użyć, a nie co chcę zrobić w sensie że narzucać sposób działania.
Po prostu bawię się w rozwiązywanie testów i w drugiej karcie mam podany zestaw odpowiedzi (żeby go nie widzieć w pierwszej - tak wiem... mogłem ukryć komórki;) )
W pierwszej karcie po prostu wpisuję numer pytania, a Excel w komórce poniżej podaje mi prawidłowe odpowiedzi. Taka zabawka

Dzięki za pomoc.
ADRES.POŚR(ADRES(...))RobertP pisze:Nie wiem czy do dobrego tematu trafiłem ale potrzebuję pomocy przy Excelu, mianowicie:
Pomożecie?
ŁK
Powiem Ci, że tej funkcji nigdy nie używałem... INDEKS sprawdza się znakomicie, ale wypróbuję. Dzięki.Łukasz pisze:ADRES.POŚR(ADRES(...))RobertP pisze:Nie wiem czy do dobrego tematu trafiłem ale potrzebuję pomocy przy Excelu, mianowicie:
Pomożecie?
Korzystam z Windows Mail Live 2011 i wczoraj zniknęła mi cała książka z kontaktami. Nie wiem co się stało. Czyżby jakaś aktualizacja programu
Nie wiem nawet gdzie jej teraz szukać. Mam tylko nadzieje, że nie poleciało wszystko w kosmos  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)

](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218

Przedostatnia:
7.12.2012
140+685

- Bastian
- Sułtan Maroka
Na Fejsie chyba nie można rozbudować struktury albumów (w sensie album
podalbum itp.), prawda? 

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow