Prototypowy składwojtor pisze:Do awarii składu z Siedlec do Warszawy Zachodniej doszło ok.7:40. Za zepsutym ustawiły cztery inne składy.
- To prototypowy skład, żeby go ściągnąć musi przyjechać taki sam. Jest taki na Warszawie Zachodniej, i został tam skierowany - informuje Jan Telecki z Zakładu Linii Kolejowych. Około 8:40 zepsuty skład został odholowany...
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Wczoraj jechały dwie ER, więc albo łączenie w nocy (bo do siedlec jadą czasem po 1 EZT, jak ten "160km/h" i jadący za nim osobowy - oba na 1 ER i chyba potem jeszcze cos na 1ER, więc jakieś łączenia muszą się odbywać. Mogły się nie udać, jak nie dało się odmrozić sprzęgówrufio198 pisze:Oj nie wiem - nie mam przed sobą obiegów- czy to nie obieg na 1 ER.
Z tym "prototypowym" to pojechali
Rany - niech już ludzie z PLK, jak muszą się wypowiadać to najpierw zasięgną informacji co i jak. Pociąg ściągnięty chyba po pół godzinie- Dyrektor straszy 2 h opóźnieniem.wojtor pisze:źródło:Do awarii składu z Siedlec do Warszawy Zachodniej doszło ok.7:40. Za zepsutym ustawiły cztery inne składy.
- To prototypowy skład, żeby go ściągnąć musi przyjechać taki sam. Jest taki na Warszawie Zachodniej, i został tam skierowany - informuje Jan Telecki z Zakładu Linii Kolejowych. Około 8:40 zepsuty skład został odholowany.
Pociągi, którym udało się nie utknąć w korku skierowany są droga okrężną do Warszawy Zachodniej, Opóźnienia mogą sięgnąć 1,5 - 2 godz. W kierunku Warszawy Wschodniej pociągi kursują normalnie.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa
/1,95190,8819433,Pociag_utknal_w_tunelu_srednicowym__Za_nim_cztery.html
Dziwne że jak z winy PLK jest stagnacja to opóźnienia w/g ich rzecznika lub dyrektora mogą wynosić 10-15 minut.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Tak sobie to czytam: w normalnym kraju jeszcze dziś do Kolei Mazowieckich wkroczył by prokurator a cały zarząd trafiłby na 6 miesięcy do aresztu. To co się dzieje w tej chwili to jest ... Nie wiem, brak mi słownictwa.
Dla niektórych w PLK wszystko co nie na węgiel to prototypZ tym "prototypowym" to pojechaliTak samo jak wczoraj ten "prototypowy" AKM sterczał w Wesołej 2,5 godziny
[ Dodano: |15 Gru 2010|, 2010 09:55 ]
Wiesz - skoro uważasz że popełniane jest przestępstwo to złóż obywatelski donosik do prokuratury. Prokuratura będzie musiała się tym zająć chcąc nie chcąc - i wtedy okaże się czy masz rację.rhemek pisze:Tak sobie to czytam: w normalnym kraju jeszcze dziś do Kolei Mazowieckich wkroczył by prokurator a cały zarząd trafiłby na 6 miesięcy do aresztu. To co się dzieje w tej chwili to jest ... Nie wiem, brak mi słownictwa.
A poza tym kto Ci skłamał że jesteśmy normalnym krajem
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
poczytajcie tutaj co ludzie pisza : armageddon na kolei ... http://www.tvnwarszawa.pl/forum,temat,z ... 407,2.html
Zgoda.
Swoją drogą szkoda, że na stronie KM z tych kilku awarii (odwołanych pociągów/obiegów) wymienione są tylko utrudnienia z tunelu.... Tak samo lekko podchodzą do sprawy jak na blogu PKP IC, na którym mało które opóźnienie jest wymienone, choć te "przywiezione z zagranicy" prezentują regularnie...
[ Dodano: |15 Gru 2010|, 2010 14:37 ]
Jakby Radom miał za mało atrakcji, to dziś jeszcze doszły:
Swoją drogą szkoda, że na stronie KM z tych kilku awarii (odwołanych pociągów/obiegów) wymienione są tylko utrudnienia z tunelu.... Tak samo lekko podchodzą do sprawy jak na blogu PKP IC, na którym mało które opóźnienie jest wymienone, choć te "przywiezione z zagranicy" prezentują regularnie...
[ Dodano: |15 Gru 2010|, 2010 14:37 ]
Jakby Radom miał za mało atrakcji, to dziś jeszcze doszły:
Godz. 12:55 na odcinku Kruszyna - Bartodzieje (linia kolejowa Warszawa - Radom) nastąpiła poważna usterka sieci trakcyjnej uniemożliwiająca kursowanie pociągów.
Następujące pociągi "Kolei Mazowieckich - KM" doznają opóźnienia: nr 12233 rel. Warszawa Wschodnia (10:48) - Radom (13:17), nr 2520 rel. Radom (13:39) - Działdowo (19:27) opóźnienie około 100 minut, nr 12235 rel. Warszawa Wschodnia (11:58) - Radom (14:15).
Ponadto pociąg nr 2520 zostanie na odcinku Radom - Kruszyna zastąpiony zastępczą komunikacją autobusową.
Podróżni z pociągów nr 12233 i 12235 zostaną do Radomia przewiezieni komunikacją zastępczą - autobusami.
Ruch pociągów - według deklaracji PKP Polskich Linii Kolejowych - zostanie wznowiony po godzinie 15:00.
Czy usterka na radomskiej już usunięta?
Ok.18 30 w Piasecznie podejrzanie długo stał kibel a za nim w odstępie drugi.
Ok.18 30 w Piasecznie podejrzanie długo stał kibel a za nim w odstępie drugi.
Około 18.00 na Śródmieście wtoczył się jakiś kibel z Radomia z +120 mniej więcej. Nie wiem, kiedy pojechał z Radomia do Mińska, bo zabrałem się wcześniej, ale ok 18.30 miał już +60.
Poza tym w normie, znaczy Sochaczewy (ciągle pojedyncze AKM) jakoś poopóźniane i Żyrardowy też.
Dziś osobiście jedne drzwi w swoim pociągu "uratowałem" od wiecznego zamrożenia. Otóż okazało się, że były otwarte, zatrzymane na blokadzie za pomocą awaryjnego otwierania drzwi... Wajcha została cofnięta i drzwi już się otwierały normalnie, ja przeszedłem na przód. Na Śródmiesciu patrzę... znowu wajcha w dole i znowu drzwi zatrzymane na blokadzie. No co za ludzie
[ Dodano: |16 Gru 2010|, 2010 08:19 ]
Dziś "normalnie". Czyli Skierniewice opóźniaja Otwocki i tak dalej...
Nie wiem czy pojechała SKM 804228 o 6.36 z Miłosnej, ale Sochaczew 80450 z Mińska na 1xAKM chyba zbierał nadkomplet (ludzie stali na pewno od Mińska), bo na pociag 8924 (tym razem 2 Flirty, nie jeden jak wczoraj) zwalały się też tłumy, niezabieralne w Rembertowie... Ostatecznie oba pociągi miały +10, ale ten Sochaczew to chyba powinien jechać na podwójnym składze, najlepiej starych kibelków. A 8924 na jednym Flircie to w ogóle jest dla mnie nie do wyobrażenia (co tam się musiało dziać wczoraj?).
A trzeba dodać, że wcześniejsze pociagi planowo, a i łukowianka n 5 wagonów pojechała. Czyli już kolejne wnioski do zmian w rozkładach.
Plus dla obsługi 8924 za informację przez głośniki o powodzie opóźnienia. Tak powinno być!
Poza tym w normie, znaczy Sochaczewy (ciągle pojedyncze AKM) jakoś poopóźniane i Żyrardowy też.
Dziś osobiście jedne drzwi w swoim pociągu "uratowałem" od wiecznego zamrożenia. Otóż okazało się, że były otwarte, zatrzymane na blokadzie za pomocą awaryjnego otwierania drzwi... Wajcha została cofnięta i drzwi już się otwierały normalnie, ja przeszedłem na przód. Na Śródmiesciu patrzę... znowu wajcha w dole i znowu drzwi zatrzymane na blokadzie. No co za ludzie
[ Dodano: |16 Gru 2010|, 2010 08:19 ]
Dziś "normalnie". Czyli Skierniewice opóźniaja Otwocki i tak dalej...
Nie wiem czy pojechała SKM 804228 o 6.36 z Miłosnej, ale Sochaczew 80450 z Mińska na 1xAKM chyba zbierał nadkomplet (ludzie stali na pewno od Mińska), bo na pociag 8924 (tym razem 2 Flirty, nie jeden jak wczoraj) zwalały się też tłumy, niezabieralne w Rembertowie... Ostatecznie oba pociągi miały +10, ale ten Sochaczew to chyba powinien jechać na podwójnym składze, najlepiej starych kibelków. A 8924 na jednym Flircie to w ogóle jest dla mnie nie do wyobrażenia (co tam się musiało dziać wczoraj?).
A trzeba dodać, że wcześniejsze pociagi planowo, a i łukowianka n 5 wagonów pojechała. Czyli już kolejne wnioski do zmian w rozkładach.
Plus dla obsługi 8924 za informację przez głośniki o powodzie opóźnienia. Tak powinno być!
dziś przed 9 znowu 25 minut spędzone na p...stacji Ursus
najpierw wtacza się pojedyncza jednostka do której się wejśc nie da, a potem następna (do Deblina)
a Igor Krajnow twierdzi, że mniejsza liczba SKM to nic bo przecież KolMaz zapewniły większą liczbę połączeń. Niech kiedys pofatyguje swoją dupę na stację to się przekona co zapewniły
najpierw wtacza się pojedyncza jednostka do której się wejśc nie da, a potem następna (do Deblina)
a Igor Krajnow twierdzi, że mniejsza liczba SKM to nic bo przecież KolMaz zapewniły większą liczbę połączeń. Niech kiedys pofatyguje swoją dupę na stację to się przekona co zapewniły
PURA VIDA!
Po co? Żeby dostał tak jak minister transportu w Grecji?mariow pisze:dziś przed 9 znowu 25 minut spędzone na p...stacji Ursus