Pierwsze miejsce w kategorii "Najlepsza zmiana" dla linii... 130. Bardzo dobrze, że powstanie (miejmy nadzieję) takie połączenie. I 119 to nie to samo, co 130 - nie tylko dlatego, że jedzie przez Lucerny a nie Zwoleńską, ale również ze względu na przebieg przez Dolną, a nie Spacerową.
Drugie miejsce - linia 172. Dobrze zastąpi 130 w Wilanowie. Mam nadzieję, że zmiany nie popsują protesty z Sadyby.
Niewielki plus za przywrócenie 137 na dawną trasę.
Minus niestety, za likwidację 514. 183 będzie częściej, ale generuje on dodatkową przesiadkę. To krok wstecz.
I teraz kilka pytań:
1. Czy planuje się sezonowe wydłużanie linii 172 do Powsina (w miejsce 130)? I czy słowa Bastiana:
odnoszą się tylko do odcinka przy Blue City, czy także na Dln Mokotowie, bo do Blue City to akurat może sobie nie jechać, ale wydłużenie do Wilanowa (i ew. Powsina popieram), zwłaszcza że zniweluje to nieznaczne pogorszenie mojego dojazdu do Powsina po wycofaniu 130.Bastian pisze:Mam nadzieję, że niedzidek pisze:Jeśli proponowana trasa 172 stanie się faktem
2. Co z linią 522? Czy ją zlikwidujecie?
I ostatnie pytanie, zadane przy okazji, a związane jest z ankietami, które jakaś firma ma podobno przeprowadzać (chyba w domach) w sprawie komunikacji na Mokotowie:
3. Czy można będzie samemu zgłosić się do wypełnienia tej ankiety (w ZTM-ie, czy gdziekolwiek indziej)?
EDIT:
4. Czy rozkład 147 i 130 zostanie skoordynowany?