Komunikacja w trakcie budowy M2 (część zachodnia)
Moderator: Wiliam
Ale jak byś chciał oddać samochodom TŁ? Co by miała zrobić Praga-Południe w dojeździe do Politechniki przy remontowanym wiadukcie nad Agrykolą?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
A tam nie było cały czas przekroju 2x2 z tymi pasami, na których autobusy nie mogły się minąć?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Nad Agrykolą cały czas jest buspas i wąski pas ogólny w każdą stronę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Metro lub tramwaj. Ewentualnie jakieś Z-9 w (bez)ruchu ogólnym, z tranzytami na Zapłowiecze przez Gagarina - Polski - Walczącej - TŚ.
Inna sprawa, że po otwarci S2 kierowcom można było po prostu powiedzieć "wała" i Gagarina zamknąć tak czy siak.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie widziałem dziś rano, jadąc do pracy ani M3, ani M5 ani Tramwaju na Gocław. A na TŁ kluczowe nie jest Zapłowiecze, tylko Grochów i Gocław.
Akurat autobusy na TŁ kursują nader dobrze (oprócz tych, co to z zachodu muszą się przebić pod Waryńskiego). A już na pewno nie istotnie gorzej niż przed przebudową.
No Poniatowski to trochę zaszłość sprzed M2, 521 oskalpowane, 517 nie istnieje, E-5 nie istnieje (ok, wtedy tez nie istniało, ale był potrzebny wcześniej, wiec zrobili później). W zasadzie zostają Gocław na 507/111 i 158, a oni chyba mogliby jeździć przez TŁ (tak, było już o tym milion razy). No i też pewnym celem jest ograniczenie ruchu w centrum. Czy tramwaj na Gocław to rozwiąże? Tam ruch i popyt były i tak już na granicy możliwości.
Jestem za pełnym ograniczeniem ruchu w centrum dla osób niewykonujących działalności w tamtym rejonie (nie licząc mieszkańców) - choć sam czasem jeżdżę samochodem do centrum.
Jestem za pełnym ograniczeniem ruchu w centrum dla osób niewykonujących działalności w tamtym rejonie (nie licząc mieszkańców) - choć sam czasem jeżdżę samochodem do centrum.
ŁK
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Ja jeżdżę co drugi tydzień przez 5 dni i uważam że z Poniatowskiego w godzinach szczytu auta w ogóle powinny wylecieć. Ale skoro już są, to ten buspas jest nie ułatwieniem a utrudnieniem. Dla wszystkich. Takie 507 traci od ronda do buspasa dobre 15 minut.
Ale jak w ogóle wylecieć? To czemu nie jeździsz już teraz inną trasą?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tylko gdyby ten buspas zlikwidować, to liczba samochodów by wzrosła.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jego trzeba albo zlikwidować, albo wydłużyć na prawy brzeg. Niewątpliwie pojawianie się go w połowie szlaku generuje stary w systemie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czasem pojawia się jakiś jelcz, a nawet kamaz.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Kamaz to już chyba prędzej w Otrębusach